back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Απολογία Λιγνάδη: Ημέρα λύτρωσης η σημερινή – Αρνούμαι τις κατηγορίες

Διαβάστε επίσης

Μέσα σε μια κατάμεστη από κόσμο αίθουσα ξεκίνησε στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας η απολογία του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδη, ο οποίος αρνείται το σύνολο των κατηγοριών που τον οδήγησαν στο εδώλιο.

Ο κατηγορούμενος περιέγραψε τη σημερινή ημέρα για αυτόν ως ημέρα λύτρωσης μετά από ενάμιση χρόνο στη φυλακή για να ακουστεί η δική του εκδοχή απέναντι στις καταγγελίες των τεσσάρων μηνυτών για υποθέσεις βιασμού.
Ο Δημήτρης Λιγνάδης αρνήθηκε ότι τον πρώτο μηνυτή τον γνωρίζει και ότι είχε οποιαδήποτε επαφή μαζί του.

Η απολογία του κατηγορούμενου:

Αρνούμαι τις κατηγορίες και πάλι. Σήμερα είναι για εμένα μία ημέρα λύτρωσης γιατί μετά από ενάμιση χρόνο στη φυλακή, εκεί που το ένα λεπτό μετρά για ένα μήνα, βρίσκομαι στη λυτρωτική θέση να απολογηθώ.

Επειδή δεν έχω απολογηθεί ξανά στη ζωή μου θα σας παρακαλούσα να μου κάνετε εσείς ερωτήσεις και εγώ να απαντώ.

Πρόεδρος: Για την περίπτωση του πρώτου βιασμού το 2011.

Λιγνάδης: Τον Φεβρουάριο του 2021 έμαθα για τη μήνυση. Τη φυσιογνωμία του Αλί την είδα στη ΓΑΔΑ όπου είδα τη φωτογραφία του. Το όνομα του δεν μου θύμιζε απολύτως τίποτα. Μου έφυγε το κεφάλι μόλις κατάλαβα τι αφορούσε η πρώτη μήνυση.

Πρόεδρος: Εδώ δεν θεωρείται τίποτα δεδομένο. Εσείς θα πείτε τη δική σας εκδοχή.

Λιγνάδης: Δεν αποκλείω να έχω μιλήσει μαζί με τον πρώτο μηνυτή στα social media. Aλλά δια ζώσης δεν τον έχω συναντήσει. Δεν αμφισβητώ ότι μπορεί να έχω μιλήσει μαζί του αλλά μέχρι εκεί. Όταν είσαι σίγουρος για κάτι που δεν έκανες δεν μπαίνεις στη διαδικασία να ψάξεις να βρεις αν και πότε έχω μιλήσει. Γνώριζα ένα συγγενικό του πρόσωπο. Παίζαμε μπάσκετ, όπως συνήθιζαν να κάνω γιατί μου αρέσει η μπάλα.

Πρόεδρος: Αποδεχόσασταν αιτήματα φιλίας;

Λιγνάδης: Τον πρώτο καιρό που ασχολήθηκα με αυτό το μαραφέτι, τον υπολογιστή αποδεχόμουν αιτήματα φιλίας. Είχα ανεξέλεγκτη δραστηριότητα στα social media, όχι όμως παράνομη ή παράτυπη.

Πρόεδρος: Ο μηνυτής έχει καταγγείλει ότι έχει έρθει και στο σπίτι σας. Δεν τους θυμάστε;

Λιγνάδης: Δεν είχαν έρθει στο σπίτι μου. Όχι δεν τους θυμάμαι, αλλά δεν είχαν έρθει ποτέ στο σπίτι μου.

Πρόεδρος: Ποιό λόγο έχουν αυτά τα άτομα να τα λένε όλα αυτά;

Λιγνάδης: Δεν είμαι σε θέση να το απαντήσω. Έχω γνώμη, αλλά δεν έχω αποδείξεις .Ο άνθρωπος που συνάντησα εδώ μου φάνηκε αδίστακτος, καιροσκόπος, έτοιμος για όλα και να πει ο,τιδηποτε. Και ναι με απασχόλησε γιατί, ιδιαίτερα όταν προφυλακίστηκα. Δεν ξέρω ποιό είναι το κίνητρο τους. Θα έλεγα ότι ήταν ένα …κοκτέιλ από οικονομικά οφέλη, καιροσκοπισμό.Απο πικρία για ερωτική απόρριψη.

Πρόεδρος: Εδώ είναι όμως και άλλοι δύο μάρτυρες που τον επιβεβαιώνουν σε κάποια πράγματα.

Λιγνάδης: Δεν μπορώ να φανταστώ το λόγο εκτός από το να υποστηρίξει όψιμα τον φίλο του.Ο ίδιος ο μηνυτής δεν μπορούσε να θυμηθεί πότε φέρεται ότι βιάστηκε και ζήτησε τη βοήθεια των φίλων του. Αυτό στο δικό του μυαλό φαίνεται αδιανόητο. Επιεικώς αδιανόητο.

Πρόεδρος: Σας προσέγγιζαν άτομα για να τα προωθήσετε στο θεατρικό χώρο;

Λιγνάδης: Όλους όσους έχουν μια εμπειρία μας πλησιάζουν. Σήμερα πια έχει γίνει μόδα να γίνει ηθοποιός , σκηνοθέτης, φαντασιώνονται ότι μπορούν να μπουν στο θέατρο ακόμα.

Πρόεδρος: Το 2010 που ήσασταν;

Λιγνάδης: Ήμουν αναπληρωτής διευθυντής της Σχολής του Εθνικού Θεάτρου και μετά ήμουν μόνο καθηγητής.

Πρόεδρος: Σας ήξεραν ευρέως;

Λιγνάδης: Με ήξεραν πολλοί άνθρωποι.Θα μπορούσα να πω ότι ήμουν γνωστός.

Πρόεδρος: Ο μηνυτής λέει ότι θα τον βοηθούσατε να κάνει καριέρα στο χώρο του τραγουδιού.

Λιγνάδης: Για εμένα ήταν το παιδί που ήθελε να γίνει Ρουβάς. Αυτό ανακάλεσα στη μνήμη μου.

Η δεύτερη μήνυση

Πρόεδρος: Τον δεύτερο μηνυτή πως τον γνωρίζετε?

Λιγνάδης: Το 2013 που ανέβασα την παράσταση Βάκχες αποφάσισα στο χορό να υπάρχουν αλλοδαποί ηθοποιοί .Μια από τις κοπέλες είχε έναν αδελφό ο οποίος μας ακολούθησε στην περιοδεία. Κάποια στιγμή μου είπε ο αδελφός της να γνωρίσω ένα φίλο του ,που ήταν …φανταιζί προσωπικότητα.

Πρόεδρος: Με τον Θοδωρή (Τεό) βρισκόσαστε;

Λιγνάδης : Ναι και με την αδερφή του και χωρίς.

Πρόεδρος: Ποια ήταν τα κοινά σημεία;

Λιγνάδης: Κοινά σημεία δεν υπήρχαν. Η διασκέδαση,το γέλιο, το γεγονός ότι εγώ πάντοτε ήθελα να μεταλαμπαδεύσω τη γνώση σε ανθρώπους που είναι λίγο άδειοι. Δίνω τεράστια σημασία στην αποφόρτιση που μου δημιουργούσε η επαφή μου με τους νέους. Εδώ πέρα έχει μικρύνει η εικόνα ότι εγώ συναναστρέφομαι μόνο ανήλικους. Βεβαίως συναναστρεφόμουν με νέους.

Μίνα Μουστάκα

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα