back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Εξομαλύνθηκε πριν από λίγο η κυκλοφορία στο ρεύμα εξόδου της λεωφόρου Αθηνών όπου νωρίτερα σημειώνονταν καθυστερήσεις λόγω τροχαίου στο ύψος του Αιγάλεω. Σύμφωνα με την Τροχαία ΙΧ συγκρούστηκε με δίκυκλο με συνέπεια τον τραυματισμό του αναβάτη.

Η Σύνοδος της G7 – δηλαδή των 7 ισχυρότερων οικονομιών του κόσμου – αναμένεται να δεσμευτεί αύριο για μια νέα δέσμη μέτρων με στόχο την αύξηση της πίεσης στη Ρωσία, οριστικοποιώντας τα σχέδιά της για ένα ανώτατο όριο τιμών στο ρωσικό πετρέλαιο, όπως είπε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος κατά την διάρκεια ενημέρωσης στο περιθώριο της ετήσιας συνόδου κορυφής.

Την άμεση αποστολή νέων βαρέων όπλων αναμένεται να ζητήσει σήμερα ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι κατά την παρέμβασή του στη Σύνοδο των G 7 ως απάντηση στις χθεσινές πυραυλικές επιθέσεις εναντίον του Κιέβου. Παράλληλα αναμένεται να ζητήσει περισσότερες κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Υπέρ της συμμετοχής των δυτικών στην επόμενη σύνοδο της G20 τον Νοέμβριο στην Ινδονησία τάσσεται η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, παρά την πιθανή παρουσία του Βλαντίμιρ Πούτιν. Ο Όλαφ Σολτς δηλώνει πως δεν έχει αποφασίσει ακόμη αν θα συμμετάσχει, εφόσον δώσει το παρών ο Ρώσος πρόεδρος.

Εν τω μεταξύ, μετά από έναν αιώνα, η Ρωσία βρέθηκε για πρώτη φορά σε αδυναμία πληρωμής του χρέους της καθώς -σύμφωνα με το Bloomberg- έληξε χθες το βράδυ η περίοδος χάριτος για περίπου 100 εκατ. δολάρια από τις καθυστερημένες πληρωμές ομολόγων, που έχουν μπλοκαριστεί λόγω των κυρώσεων για την εισβολή στην Ουκρανία. Η τελευταία φορά που συνέβη αυτό ήταν όταν οι Μπολσεβίκοι υπό τον Λένιν αθέτησαν το χρέος της τσαρικής εποχής, το 1918.

Την αγορά προηγμένου συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας για τον στρατό της Ουκρανίας πιθανόν θα ανακοινώσει εντός της εβδομάδας η Ουάσιγκτον, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερς, που επικαλείται ενήμερη πηγή.

Σε υψηλό δύο εβδομάδων ανήλθαν οι ευρωπαϊκές μετοχές στο ξεκίνημα των συναλλαγών, χάρη στις μετοχές εξόρυξης και πετρελαίου καθώς η χαλάρωση των περιορισμών της COVID-19 ενίσχυσε τις τιμές των εμπορευμάτων. Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωνε νωρίτερα άνοδο 0,7% μετά από τη σημαντική ανάκαμψη στη Wall Street στα τέλη της περασμένης εβδομάδας. Παράλληλα οι μετοχές πετρελαίου και αερίου, καθώς και εξόρυξης ενισχύθηκαν κατά 1,5% και 3%.

Πρώτη συνάντηση πραγματοποιεί ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αύριο στη Μαδρίτη με τον Φινλανδό ομόλογό του Σάουλι Νιινίστο και τη σουηδή πρωθυπουργό Μαγκνταλένα Άντερσον, προκειμένου να συζητήσουν τις υποψηφιότητες της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ τις οποίες έχει μπλοκάρει η Άγκυρα. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην αρχή της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ που οργανώνεται στην ισπανική πρωτεύουσα, παρουσία του Γενικού Γραμματέα της συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ.

Άνοιξε η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊου για άτομα άνω των 30 ετών. Η Επιτροπή Εμβολιασμών απευθύνει ισχυρή σύσταση για εμβολιασμό όλων των πολιτών άνω των 60 ετών.

Ευελπιστούμε ότι το Σεπτέμβριο θα υπάρχει μία επικαιροποίηση του εμβολίου κατά τέτοιο τρόπο που θα έχει καλύτερο αποτέλεσμα και στις υποπαραλλαγές, δήλωσε στο Open ο υπουργός υγείας.

Πάντως σύμφωνα με τον κ. Πλεύρη υπάρχει άνοδος στις απλές νοσηλείες. “Θα υπάρξουν και κάποιες βαρύτερες νοσηλείες, αλλά αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι το κύμα θα είναι κύμα που δεν θα πιεστεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας και υπ΄ αυτή την έννοια δεν θα χρειαστεί να παρθούν μέτρα” τόνισε ο υπουργός.

Τροπολογία με την οποία θα παραταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ 6% αντί του 24%, σε μάσκες, γάντια και αντισηπτικά αναμένεται να καταθέσει εντός της ημέρας στη Βουλή το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Όπως είπε ο αρμόδιος υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, οι τιμές θα παραμείνουν ίδιες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Αύξηση τα τελευταία 24ωρα των μεταναστευτικών ροών από Τουρκία.

Από το πρωί της Παρασκευής έως σήμερα καταγράφηκαν από το λιμενικό 24 περιστατικά με λέμβους στις οποίες επέβαιναν 1.130 μετανάστες, προσπαθώντας να περάσουν στα ελληνικά χωρικά ύδατα.

Συγκεκριμένα προσέγγισαν τη Λέσβο, τη Χίο, τη Σάμο, την Κω και τη Ρόδο. Μόνο στη Μυτιλήνη, σημειώθηκαν 16 περιστατικά με 745 μετανάστες.

Εξαιτίας του έγκαιρου εντοπισμού τους καμία λέμβος δεν πέρασε τα χωρικά ύδατα και οι επιβαίνοντες περισυνελέγησαν από τουρκικές ακταιωρούς που έπλεαν κοντά στα σημεία αυτά.

Περίπου 2,3 δισ. ευρώ θα καταβληθούν σε 4,8 εκατομμύρια δικαιούχους, από τον ΕΦΚΑ, τη ΔΥΠΑ και τον ΟΠΕΚΑ από σήμερα έως και την Παρασκευή. Περισσότερα θα μας πει ο Δημήτρης Κωστάκος…

Συναυλία απόψε στο Ηρώδειο για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα. Θα συμμετάσχουν κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής σκηνής και Έλληνες καλλιτέχνες, ανάμεσά τους ο Alice Cooper, η Bonnie Tyler, η Rita Wilson και ο Σάκης Ρουβάς. Το παρών θα δώσει και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η βραδιά διοργανώνεται με πρωτοβουλία του διάσημου Αμερικανού συνθέτη και παραγωγού Desmond Child, που θέλησε να συνδράμει στην παγκόσμια καμπάνια για την επιστροφή των μαρμάρων.

Γενικά αίθριος σήμερα στην Αττική. Το μεσημέρι και το απόγευμα θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις και είναι πιθανό να εκδηλωθούν τοπικές βροχές στα βόρεια. Θερμοκρασία στην Αθήνα θα φτάσει έως 35 βαθμούς Κελσίου. 31ας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα