back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Εκτίμηση βόμβα Μαγιορκίνη ότι αύριο θα καταγραφούν περισσότερα από 20.000 κρούσματα κορονοϊού. Συγκεκριμένα σε ανάρτησή του στο Facebook ο επίκουρος καθηγητής Γκίκας Μαγιορκίνης, αναφερόμενος στην επιδημιολογία της θερινής έξαρσης COVID-19, τονίζει -μεταξύ άλλων- ότι “η αύξηση των κλινών εντός των Νοσοκομείων παρέμεινε στο επίπεδο του 44%, όπως και ο αριθμός των διασωληνωμένων, παρουσιάζοντας ήπια αύξηση της τάξης του 3%. Προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες” πρόσθεσε.

“Αν υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ θα εξετάσουμε τη λήψη μέτρων” τόνισε το πρωί στο OPEN ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης .

Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9064 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 97 διασωληνωμένους. Άνοιξε, η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου κατά του κορονοϊού για πολίτες άνω των 30 ετών.

Αντιεμβολιαστές συγκεντρώθηκαν έξω από το σπίτι του υπουργού Υγείας, φωνάζοντας συνθήματα κατά του Θάνου Πλεύρη. Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος μέσω του twitter, ζητώντας από τον πολιτικό κόσμο να καταδικάσει τέτοιου είδους συμπεριφορές.

«Αυτό που πέτυχε η Ελλάδα τα τελευταία χρόνια είναι πραγματικά εντυπωσιακό», σημείωσε κατά την έναρξη της συνάντησης στο Μέγαρο Μαξίμου με τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη η Εκτελεστική Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Μαργκρέτε Βεστάγκερ. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε η σημασία της άρσης του καθεστώτος Ενισχυμένης Εποπτείας τον Αύγουστο και η πρόοδος που έχει συντελεστεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια.

Την ώρα που οι ηγέτες της G7, κατά τη Σύνοδο στη Νότια Γερμανία επαναβεβαίωναν την ακλόνητη στήριξή τους στην Ουκρανία υποσχόμενοι κυρίως τη στρατιωτική και οικονομική τους στήριξη «για όσο χρειαστεί», ρωσική πυραυλική επίθεση έπληξε κατάμεστο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ της κεντρικής Ουκρανίας. Προς το παρόν έχουν επιβεβαιωθεί 10 νεκροί και 40 τραυματίες, σύμφωνα με τον επικεφαλής της τοπικής αυτοδιοίκησης της περιοχής Πολτάβα, στην οποία βρίσκεται η πόλη, Ντμίτρο Λούνιν, ο οποίος χαρακτήρισε την επίθεση έγκλημα πολέμου. Εκφράζονται φόβοι για εκατοντάδες θύματα.

Εν τω μεταξύ, στην απέλαση 8 Ελλήνων διπλωματικών υπαλλήλων, που υπηρετούσαν στη Ρωσία, προχώρησε σήμερα η Μόσχα ως αντίποινα στην απέλαση 12 Ρώσων διπλωμάτων, τον περασμένο Απρίλιο από την Ελλάδα, επιβεβαιώνουν διπλωματικές πηγές. Την έντονη λύπη της εκφράζει η Αθήνα.

Τετραμερής Σύνοδος Κορυφής μεταξύ ΝΑΤΟ, Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας θα πραγματοποιηθεί αύριο – παραμονή της Συνόδου της Μαδρίτης – με θέμα την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στην Ατλαντική Συμμαχία, δήλωσε ο Ιμπραήμ Καλίν, εκπρόσωπος του Τούρκου προέδρου Ερντογάν.

Πιθανή είναι μία συνάντηση Ερντογάν-Μπάιντεν στο περιθώριο της επικείμενης Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ.

Σημαντική άνοδος στα 364,54 ευρώ ανά μεγαβατώρα καταγράφεται στην τιμή της ηλεκτρικής ενέργειας για αύριο, σύμφωνα με το κλείσιμο της προημερήσιας αγοράς στο Χρηματιστήριο Ενέργειας.

Αύριο, στη μία μετά το μεσημέρι, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Οι καταστάσεις που θα αναρτηθούν σε όλα τα Λύκεια της χώρας θα περιέχουν μόνο τον κωδικό κάθε υποψηφίου και τα βαθμολογικά του στοιχεία ανά εξεταζόμενο μάθημα και όχι τα ονομαστικά του στοιχεία. Αναλυτικά στην ιστοσελίδα μας.

Μια οικογενειακή τραγωδία κρύβεται πίσω από τον θάνατο μίας 72χρονης γυναίκας και του 50χρονου γιου της στη Θεσσαλονίκη. Οι σοροί τους ανασύρθηκαν το απόγευμα από αυτοκίνητο που έπεσε στη θάλασσα, στους Νέους Επιβάτες. Πληροφορίες τοπικών μέσων αναφέρουν πως τα άτομα ήταν δεμένα με χειροπέδες μεταξύ τους, ενώ είχαν δεθεί με χειροπέδες και στο τιμόνι του αυτοκινήτου. Επιπλέον, στο ΙΧ φαίνεται πως υπήρχαν και σακιά με άμμο. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, πριν από δύο χρόνια είχε δώσει τέλος στη ζωή του ο δεύτερος γιός, ενώ πριν από λίγο καιρό κατέληξε και ο πατέρας της οικογένειας.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του 42χρονου άνδρα στη Ραφήνα σε νυχτερινό κέντρο. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Σε επέμβαση τοποθέτησης στέντ υπεβλήθη ο Δημήτρης Μελισσανίδης, ο οποίος αισθάνθηκε μια μικρή αδιαθεσία και εισήχθη στο Metropolitan.

Αναβλήθηκε λόγω βροχής και θα διεξαχθεί αύριο ο αγώνας της Μαρίας Σάκκαρη με την Αυστραλέζα Χάιβς για την πρεμιέρα του τουρνουά Γουίμπλεντον

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα