back to top
18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

18.8 C
Athens
Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

ΝΑΤΟ: Εργαζόμαστε για μια συμφωνία μεταξύ Σουηδίας-Φινλανδίας-Τουρκίας για την αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια

Διαβάστε επίσης

Οι ανησυχίες για την ασφάλεια όλων των συμμάχων του ΝΑΤΟ πρέπει να ληφθούν υπόψη ως μέρος της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη Συμμαχία, ανέφερε ο Γενς Στόλτενμπεργκ στις κοινές δηλώσεις του με την Πρωθυπουργό της Σουηδίας, Μαγκνταλένα Άντερσον στις Βρυξέλλες.

Ο γγ της Συμμαχίας σημείωσε ότι «εργαζόμαστε μαζί για συμφωνία μεταξύ της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της συμμάχου μας Τουρκίας, για την περαιτέρω αντιμετώπιση των ανησυχιών για την ασφάλεια, συμπεριλαμβανομένων των εξαγωγών όπλων και της καταπολέμησης της τρομοκρατίας».

Επισήμανε ακόμη ότι η Σουηδία έχει τροποποιήσει τη σουηδική νομοθεσία και έχει ξεκινήσει νέες αστυνομικές έρευνες κατά του PKK, ενώ εξετάζει τα τουρκικά αιτήματα έκδοσης.

«Αυτά τα συγκεκριμένα βήματα αντιπροσωπεύουν μια αλλαγή παραδείγματος στην προσέγγιση της Σουηδίας για την τρομοκρατία σε έναν πιο επικίνδυνο και πιο απρόβλεπτο κόσμο» σημείωσε ο Γενς Στόλτενμπεργκ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα