back to top
25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

25.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Ο αναθεωρητισμός της Τουρκίας αποσταθεροποιεί ευρύτερες περιοχές

Διαβάστε επίσης

Την αναθεωρητική συμπεριφορά της Τουρκίας που αποσταθεροποιεί ευρύτερες περιοχές, στο Αιγαίο, στα Βαλκάνια, στη Μέση Ανατολή, στον Καύκασο επέκρινε για ακόμα μια φορά ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας.

Στις κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας Αραράτ Μιρζογιάν στην Αθήνα ο κ Δένδιας ανέφερε ότι θα ενημερώσει τον ομόλογό του για «την έξαρση της τουρκικής παραβατικότητας τόσο στο επίπεδο της ρητορικής όσο και στο επίπεδο των παραβιάσεων και της γενικής προσέγγισης με μια αναθεωρητική συμπεριφορά που αποσταθεροποιεί ευρύτερες περιοχές, είτε στο Αιγαίο, είτε στα Βαλκάνια, είτε στη Μέση Ανατολή, είτε στον Καύκασο».

Οι δύο υπουργοί υπέγραψαν νωρίτερα Μνημονίου Κατανόησης των δύο υπουργείων Εξωτερικών για συνεργασία σε ευρωπαϊκά θέματα με τον κ. Δένδια να υπενθυμίζει παράλληλα ότι η Ελλάδα στάθηκε στο πλευρό της Αρμενίας σε δύσκολους καιρούς και τόνισε πως «αυτό θα συμβαίνει πάντα».

Αναφερόμενος στο θέμα του Ναγκόρνο – Καραμπάχ ο κ. Δένδιας σημείωσε ότι «στηρίζουμε την επίτευξη ειρηνικής και κοινά αποδεκτής λύσης στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, που αποτελεί πάντα το Ευαγγέλιο της εξωτερικής μας πολιτικής. Ο διάλογος πρέπει να συνεχισθεί. Και πρέπει να αποφεύγονται μονομερείς ενέργειες που θα έβαζαν, εκ νέου, σε κίνδυνο την ειρήνη και την ασφάλεια».

Αλεξάνδρα Βουδούρη

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα