back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Πακιστάν: Επανέρχεται η υποχρεωτική χρήση μάσκας για τις πτήσεις εσωτερικού

Διαβάστε επίσης

Η ρυθμιστική αρχή των αερομεταφορών στο Πακιστάν κατέστησε υποχρεωτική τη χρήση μάσκας στις πτήσεις εσωτερικού έπειτα από τη σταδιακή αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορονοϊού σε όλη τη χώρα, αναφέρει σε ανακοίνωσή της.

Η εντολή δόθηκε μια ημέρα μετά την ανακοίνωση από την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, το Καράτσι, ότι το ποσοστό θετικότητας αυξήθηκε στο 21% σε σύγκριση με το αντίστοιχο σε εθνικό επίπεδο που βρίσκεται στο 2,8%.

“Με άμεση ισχύ η χρήση της μάσκας θα είναι υποχρεωτική στις πτήσεις εσωτερικού”, ανέφερε σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Κυριακή, το βράδυ η Πακιστανική Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας.

Το Πακιστάν έχει καταγράψει πολύ λίγα κρούσματα κορονοϊού τους τελευταίους μήνες και έχει άρει σχεδόν όλα τα περιοριστικά μέτρα.

Αλλά κατά το τελευταίο 24ωρο, το ποσοστό θετικότητας σε εθνικό επίπεδο αυξήθηκε σε 2,85% με 382 κρούσματα και δύο θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα από το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας στην Ισλαμαμπάντ.

Πριν από ένα μήνα, το ποσοστό θετικότητας ήταν 0,54% με 79 κρούσματα και κανέναν θάνατο.

Σύμφωνα με το Ινστιτούτο, το 85% των Πακιστανών που πληροί τις προϋποθέσεις είναι πλήρως εμβολιασμένο κατά του κορονοϊού.

Το Πακιστάν κατήργησε το Εθνικό Κέντρο Διοίκησης και Επιχειρήσεων, το οποίο ήταν αρμόδιο για τη διαχείριση της πανδημίας, στις 31 Μαρτίου, καθώς ο αριθμός των κρουσμάτων μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδό του από την έναρξη της πανδημίας το 2020.

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα