back to top
13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

13.2 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΠΦΠΟ: Να μετατραπεί το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο σε Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων

Διαβάστε επίσης

Να κλείσει το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και να μετατραπεί σε Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων ζητά η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία, μετά το περιστατικό θανάτωσης του Χιμπατζή, το οποίο χαρακτηρίζει ως δολοφονία. Παράλληλα ζητά από το υπουργείο Παιδείας να απαγορεύσει τις επισκέψεις μαθητών στο Πάρκο.

«Το Πάρκο ειναι πλέον επικίνδυνο τόσο για τους ανθρώπους όσο και για τα ζώα. Δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνουν άσχημα περιστατικά να θυμίσω τα δύο τζάγκουαρ, που επίσης σκότωσαν φροντιστές του Αττικού Ζωολογικού Πάρκου το 2018, τα δελφίνια που πέθαναν στο δελφινάριο, τον Φεβρουάριο κατέρρευσε μια στέγη και διέφυγαν, περίπου, 40 εξωτικά πουλιά και τώρα το περιστατικό με το Χιμπατζή, το οποίο εμείς θεωρούμε δολοφονία. Μια δολοφονία, που διαπράχθηκε, λόγω έλλειψης κατάλληλων μέτρων και εξιδεικευμένων γνώσεων του προσωπικού, του υποτιθέμενου Πάρκου», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, η πρόεδρος της Ομοσπονδίας Νατάσα Μπομπολάκη. «Επίσης η δεξαμενή για τα δελφίνια έχει κριθεί τελεσιδίκως αυθαίρετη και κατεδαφιστέα, ωστόσο η κατεδάφιση δεν πραγματοποιήθηκε. Ζητάμε επιτέλους να κλείσει το ο Αττικό Ζωολογικό Πάρκο και να μετατραπεί σε Καταφύγιο και Κέντρο Περίθαλψης Άγριων Ζώων που χρήζουν βοήθειας, με μόνη προϋπόθεση τη μελλοντική απελευθέρωσή τους στο φυσικό τους περιβάλλον στις περιοχές που το κάθε είδος ανήκει».

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αττικό Ζωολογικό Πάρκο από την Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με αφορμή τη θανάτωση του χιμπατζή

«Παράλληλα ζητάμε και από το υπουργείο Παιδείας να απαγορεύσει την επίσκεψη σχολείων από την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, προσθέτει η κα Μπομπολάκη. Το να δείχνεις στα παιδιά ζώα που βαριούνται, έχουν κατάθλιψη και περιφέρονται νευρικά στους περιφραγμένους χώρους τους, δεν αποτελεί ενημέρωση για την άγρια ζωή. Είναι σαν να πηγαίνουμε τα παιδιά μας σε φυλακή, για να τα διδάξουμε την ανθρώπινη συμπεριφορά».

«Για μια ακόμη δε φορά θα θέλαμε να ενημερώσουμε τον κόσμο, ότι τα άγρια ζώα μέσα στα κλουβιά τους ζουν μία αβάσταχτη ζωή, υποφέροντας από άγχος, πλήξη και άλλα σοβαρές διαταραχές που σχετίζονται με τον παρατεταμένο περιορισμό. Είναι ζώα που τα εκμεταλλεύονται πλήρως οικονομικά με πρόφαση την διατήρηση και την αναπαραγωγή τους.
Είναι ζώα καταδικασμένα να βιώνουν ένα συνεχές βασανιστήριο, να υπακούουν σε εντολές , να τους κόβουν τα φτερά για να μην μπορούν να πετάξουν, δελφίνια σε μια δεξαμενή αντί για τον ωκεανό, ερπετά που ζουν μόνιμα μέσα σε γυάλινους σωλήνες αντί για την φύση, ζώα όλα σε μια μόνιμη καταθλιπτική ζωή με μοναδικό σκοπό το κέρδος των επιχειρηματιών» τονίζει η Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα