back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Πλεύρης: Ήπια μέτρα από το Φθινόπωρο εάν χρειαστεί

Διαβάστε επίσης

Σε επιφυλακή παραμένουν οι αρχές για την εξέλιξη της πανδημίας με τον υπουργό Υγείας να εμφανίζεται καθησυχαστικός παρά την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού το τελευταίο διάστημα.

Μιλώντας στο ΟΡΕΝ, ο κ. Πλεύρης σημείωσε ότι εάν υπάρξει πίεση στο σύστημα, όπως αναμένεται το Φθινόπωρο, «θα εξετάσουμε με έναν ήπιο τρόπο εάν χρειαστεί να παρθούν και κάποια μέτρα» σημειώνοντας ωστόσο ότι η λογική από εδώ και πέρα είναι, να πηγαίνουμε σε στοχευμένες ομάδες, στοχευμένα μέτρα και όχι σε οριζόντιες λογικές».

Αναφερόμενος στη χρήση μάσκας διευκρίνισε ότι δεν έχει καταργηθεί υπό την έννοια ότι ο άλλος δεν μπορεί να τη φοράει αλλά έχει καταργηθεί το διοικητικό μέτρο.

«Δεν μπορούν οι κοινωνίες να λειτουργούν συνεχώς με διοικητικά μέτρα. Ερχόμαστε και λέμε κάτι ξεκάθαρο που το λένε οι επιστήμονες ότι κατ’ αρχήν, δίνουμε τη δυνατότητα της πλήρους κινητικότητας, από εκεί και πέρα όπου υπάρχει συγχρωτισμός, ειδικά σε κλειστούς χώρους, που βέβαια κλειστοί χώροι στην Ελλάδα από τώρα μέχρι το Σεπτέμβριο το αντιλαμβανόμαστε όλοι, είναι πολύ περιορισμένοι» σημείωσε.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα