back to top
20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

20.3 C
Athens
Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Βραζιλία: Ο Μπολσονάρου υποψήφιος “ντουέτο” με στρατηγό ως αντιπρόεδρο

Διαβάστε επίσης

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος Ζαΐχ Μπολσονάρου δήλωσε χθες Κυριακή πως αναμένει να ανακοινώσει επίσημα εντός ημερών ότι ο πρώην υπουργός Άμυνας της κυβέρνησής του, ο στρατηγός εν αποστρατεία Βάλτερ Μπράγκα Νέτου, θα είναι υποψήφιος την αντιπροεδρία στο ψηφοδέλτιό του τον Οκτώβριο.

Ο ακροδεξιός αρχηγός του κράτους, που θα διεκδικήσει το φθινόπωρο δεύτερη θητεία, βρίσκεται πολύ πίσω από τον αριστερό πρώην πρόεδρο Λουίς Ινάσιου Λούλα ντα Σίλβα στις δημοσκοπήσεις.

Ο στρατηγός ε.α. Μπράγκα Νέτου διετέλεσε γενικός γραμματέας της προεδρίας από τον Φεβρουάριο του 2020 ως τον Μάρτιο του 2021, προτού αναλάβει το χαρτοφυλάκιο του υπουργείου Άμυνας, το οποίο εγκατέλειψε νωρίτερα φέτος.

«Είναι κάποιος τον οποίο θαυμάζω πολύ και θα βοηθήσει πολύ τη Βραζιλία τα επόμενα χρόνια εάν επανεκλεγούμε», είπε ο κ. Μπολσονάρου σε συνέντευξή του.

Ο βραζιλιάνος πρόεδρος υπαινισσόταν τελευταία το ενδεχόμενο να ονομάσει υποψήφια αντιπρόεδρό του την Τερέζα Κριστίνα Τζίας, «εξαίρετο όνομα» της βραζιλιάνικης πολιτικής, κατ’ αυτόν, όμως –συμπλήρωσε– «μόνο ένας» υποψήφιος αντιπρόεδρος χωράει στο ψηφοδέλτιο.

Ο νυν αντιπρόεδρος της Βραζιλίας, ο Χαμίλτον Μοουράου, επίσης στρατηγός εν αποστρατεία, αναμένεται να διεκδικήσει μια έδρα στη Γερουσία, έπειτα από σειρά αντεγκλήσεών του με τον Ζαΐχ Μπολσονάρου που προβλήθηκαν πολύ από τα ΜΜΕ.

 

 

Πηγή: ΑΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα