back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Την λειτουργία ενός ψηφιακού δωματίου -εντός του Ιουλίου- μέσω του οποίου θα μπορούν να επικοινωνούν οι εν δυνάμει συνταξιούχοι με τον ΕΦΚΑ προανήγγειλε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Όπως ανέφερε ότι σε αυτό το ψηφιακό δωμάτιο θα επιλύονται μεταξύ των εμπλεκομένων όλα τα θέματα που υπάρχουν για την έκδοση των συντάξεων, ενώ θα μπορούν να κατατίθενται και πρόσθετα δικαιολογητικά ηλεκτρονικά.

Ο υπουργός εργασίας είπε επίσης ότι από την επόμενη Παρασκευή ξεκινάει η ψηφιακή κάρτα εργασίας για εργαζομένους σε τράπεζες και σούπερμάρκετ.

Η πρόθεση του ΝΑΤΟ να αυξήσει τον αριθμό των δυνάμεων ταχείας επέμβασης από 40.000 σε περισσότερους από 300.000 στρατιώτες όπως είπε ο γενικός γραμματέας της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ θα συζητηθεί σήμερα στη Σύνοδο Κορυφής της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στη Μαδρίτη.

Οι αλλαγές θα έχουν την αντανάκλασή τους και στο νέο στρατηγικό δόγμα της Συμμαχίας όπου η Ρωσία από «στρατηγικός εταίρος» θα αναγορευτεί πλέον στην «πιο άμεση και ευθεία απειλή». Το βλέμμα ωστόσο είναι στραμμένο και στην Άγκυρα που επιμένει να θέτει βέτο στην ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας. Οι διαπραγματεύσεις θα συνεχιστούν έως τη τελευταία στιγμή στη Μαδρίτη όπου προγραμματίζεται συνάντηση κορυφής Τουρκίας, Σουηδίας και Φινλανδίας με τη συμμετοχή του γ.γ του ΝΑΤΟ.

Στο πλαίσιο της Συνόδου παραμένει ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης Ερντογάν – Μπάϊντεν σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέϊκ Σάλιβαν. Όπως είπε, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις των δυο Σκανδιναβικών χωρών.

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ρετζεπ Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν, σύμφωνα με πληροφορίες στο αποψινό δείπνο που θα παραθέσει ο Ισπανός βασιλιάς σε όλους τους ηγέτες που θα δώσουν το παρών στη Σύνοδο.

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s ανακοίνωσε και επίσημα την εκτίμηση του ότι η Ρωσία κήρυξε στάση πληρωμών στο εξωτερικό χρέος της, εξηγώντας πως κατέληξε στην κρίση αυτή λόγω του ότι η Μόσχα δεν αποπλήρωσε χθες τόκους δυο κρατικών ομολόγων, μετά την παρέλευση της περιόδου χάριτος τριάντα ημερών.

Στους 18 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από το πυραυλικό πλήγμα εναντίον πολυσύχναστου εμπορικού κέντρου στην Κρεμεντσούκ . Στους 59 τραυματίες. Τουλάχιστον 36 οι αγνοούμενοι . Πυροσβεστική και στρατός αναζητούν σήμερα επιζώντες στα συντρίμμια του εμπορικού κέντρου.

Οι ηγέτες της G7 καταδίκασαν με κοινή ανακοίνωσή τους το πλήγμα στο εμπορικό κέντρο, χαρακτηρίζοντάς το «έγκλημα πολέμου».

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε χθες τηλεφωνικά τον Βραζιλιάνο ομόλογό του Ζαΐχ Μπολσονάρου πως η Μόσχα «δεσμεύεται» να εγγυηθεί στη Βραζιλία «απρόσκοπτο εφοδιασμό» σε λιπάσματα, τα οποία κρίνονται απολύτως απαραίτητα για τον αγροδιατροφικό τομέα της μεγαλύτερης χώρας της Λατινικής Αμερικής.

Μετά τη μία το μεσημέρι θα δημοσιοποιηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων για τους υποψηφίους των Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων. οι υποψήφιοι θα μπορούν επίσης να βρουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου παιδείας πληκτρολογώντας τον οκταψήφιο κωδικό τους. Εφόσον το έχουν ήδη αιτηθεί, θα λάβουν τους βαθμούς τους και με γραπτό μήνυμα SMS.

Αλματώδης η αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού στην χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Όπως εκτιμά ο καθηγητής και μέλος της επιτροπής των εμπειρογνωμόνων Γκίκας μαγιορκίνης σε ανάρτησή του στο facebook σήμερα αναμένεται να καταγραφούν περισσότερες από 20.000 νέες μολύνσεις. Πρόσθεσε ωστόσο ότι προς το παρόν δεν υπάρχει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα εδώ και τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Αν υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ θα εξετάσουμε τη λήψη μέτρων, δήλωσε ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με μελέτες οι παραλλαγές Όμικρον 4 και Όμικρον 5 μοιάζουν περισσότερο με την Δέλτα και τη Βήτα, γεγονός που η Καθηγήτρια Επιδημιολογίας, Αθηνά Λινού χαρακτηρίζει ανησυχιτικό. Όπως επισημαίνει πολύ χαρακτηριστικό σύμπτωμα ο έντονος πονοκέφαλος που διαρκεί μέρες. “Η χρήση της μάσκας πρέπει να επανέλθει σε όλους τους κλειστούς χώρους και τα Μέσα Μεταφοράς. Δεν μπορούμε να μπαίνουμε στο αεροπλάνο χωρίς μάσκα. Το ίδιο στα τρένα και στα πλοία” , υπογράμμισε η κ. Λινού. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 9.064 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 97 διασωληνωμένους ασθενείς.

Τροχαίο δυστύχημα με νεκρό έναν 18χρονο σημειώθηκε λίγο μετά τις 4:00 τα ξημερώματα στην οδο Παπανικολή στο Χαλάνδρι. Ο νεαρός έχασε τον έλεγχο του οχήματος που οδηγούσε και προσέκρουσε με σφοδρότητα σε δέντρο.

Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 55χρονος οδηγός φορτηγού αυτοκινήτου στο λιμάνι Αθινιού της Σαντορίνης.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, ο άτυχος άνδρας συνεθλίβη στην προσπάθειά του να συνδέσει και να απομακρύνει ρυμούλκα φορτηγού μέσα από το γκαράζ του πλοίου Διονύσιος Σολωμός, καθώς λύθηκαν τα φρένα.

 

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η εκδήλωση για την παρουσίαση της Ψηφιακής Στρατηγικής του Δήμου Αθηναίων στο χώρο του innovathens στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική με πρόσκαιρες νεφώσεις το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία στην Αθήνα θα φθάσει στους 33 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα