back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Σημαντική μείωση των αριστούχων σχεδόν σε όλα τα μαθήματα, μεγάλη αποτυχία σε Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία, σημειώθηκε σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν ο ένας στους δύο έγραψαν κάτω από τη βάση στα Λατινικά. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, 3 στους 4 υποψηφίους ενημερώθηκαν για τους βαθμούς τους με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνό τους.

Στη Μαδρίτη είναι στραμμένο σήμερα το διεθνές ενδιαφέρον καθώς ξεκινά η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ από την οποία η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα βγει “μεταμορφωμένη” μετά τη λήψη πολλών σημαντικών αποφάσεων, σύμφωνα με τον ίδιο το γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι 30 Σύμμαχοι αναμένεται να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία “άμεση απειλή” και να αυξήσουν τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας στα ανατολικά της Συμμαχίας με 300.000 στρατιώτες από 40.000 στρατιώτες που είναι σήμερα. Σε ό,τι αφορά στην Ουκρανία, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι στη Σύνοδο Κορυφής, θα συμφωνηθεί ένα “ενισχυμένο Πακέτο Ολοκληρωμένης Βοήθειας για την Ουκρανία”. Τέλος, η Σύνοδος Κορυφής θα λάβει αποφάσεις για την κοινή χρηματοδότηση της Συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου Ταμείου Καινοτομίας του ΝΑΤΟ ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες διπλής χρήσης.

Με απαντήσεις σε κάθε πιθανή νέα πρόκληση αναχώρησε στις αποσκευές του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς παραμένει μετέωρο εάν ο Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου κατά τη Σύνοδο Κορυφής, του ΝΑΤΟ.

Ο Τούρκος πρόεδρος απέκλεισε σε προκλητικό τόνο το ενδεχόμενο κατ ιδιίαν συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιτιθέμενος εκ νέου κατά της χώρας και του πρωθυπουργού. «Δεν είναι δυνατόν να έχω μια διμερή συνάντηση με τον Μητσοτάκη», είπε χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι το βράδυ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι στο δείπνο που θα παραθέσει στους ηγέτες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ ο Ισπανός βασιλιάς.

Εν τω μεταξύ επιβεβαίωσε ο Λευκός οίκος τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο κορυφής.

Η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού και του Τούρκου προέδρου αναμένεται να έχει ως κύριο αντικείμενο το βέτο της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα, οι δύο υποψήφιες προς ένταξη χώρες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν σημειώσει πρόοδο.

Σφοδρή κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια σε καύσιμα και ρεύμα . Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με αντιπροσωπείες του Ινστιτούτου Καταναλωτή και της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τον τελευταίο καιρό έχει πάψει να διαδραματίζει το ρόλο του τροχονόμου των καρτέλ στην αγορά ενέργειας και πλέον συμπεριφέρεται ως προστάτης τους.

Με αφορμή την έκρηξη τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διπλή αισχροκέρδεια. Αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία το ΙΝΚΑ έχει χαρακτηρίσει «παράνομη και ληστρική» και κατά της οποίας έχει προσφύγει δικαστικά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για «τραγέλαφο».

“Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας, υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί υλοποιείται”, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει ότι “στους λογαριασμούς, (της ενέργειας) του Αυγούστου θα ισχύσει η αναίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, θα εφαρμοστεί η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας σε ποσοστό 90% ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για τη μείωση του κόστους ενέργειας”.

Έως τις 5 Ιουλίου παρατείνονται οι αιτήσεις του power pass για επιστροφή έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος. Η παράταση αποφασίστηκε λόγω της συνεχούς ροής των αιτήσεων και με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών.

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΔΕΗ και άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης στον Άρειο Πάγο για το ζήτημα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Μετα από την εξέλιξη αυτή το μέιζον αυτό θέμα που αφορά το σύνολο των καταναλωτών θα κριθεί από το πρωτοδικείο της Αθήνας στις 6 Ιουλίου

Επιβεβαιώθηκαν τα μαθηματικά μοντέλα και οι εκτιμήσεις των ειδικών και σήμερα είχαμε νέο άλμα των λοιμώξεων από κορονοϊό. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20.084 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 3.664 επαναλοιμώξεις. Μόνο στην Αττική καταγράφηκαν 12.606 περιστατικά, ενώ πολύ αυξημένος ήταν και ο αριθμός των παιδιών καθώς δηλώθηκαν 3.900 λοιμώξεις παιδιών και εφήβων. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι 95. Σήμερα έγιναν 180.545 τεστ με ποσοστό θετικότητας 11,12 %.

Τουλάχιστον 21νας άνθρωποι εξακολουθούν να αγνοούνται μετά την πυραυλική επίθεση που έπληξε χθες το γεμάτο με κόσμο εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ. Η Ρωσία υποστήριξε σήμερα ότι δεν στόχευε το κτήριο αλλά μια γειτονική αποθήκη όπλων.

Με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αφήνεται ελεύθερος ο Επαμεινωνδας Κορκονέας. Με ψήφους 4 υπέρ και 3 κατά (των Δικαστών Εφετών), αναγνωρίστηκε τελικά ο πρότερος σύννομος βίος στον πρώην ειδικό φρουρό Επαμεινώνδα Κορκονέα για τη δολοφονία του 15χρονου Αλέξη Γρηγορόπουλου, τον Δεκέμβριο του 2008. Την αναίρεση της σημερινής απόφασης του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου της Λαμίας θα ζητήσουν την Παρασκευή από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου οι πληρεξούσιοι δικηγόροι της οικογένειας του θύματος.

Σε εξέλιξη τρεις δασικές πυρκαγιές. Η μεγάλη πυρκαγιά είναι αυτή στο Αλιβέρι της Εύβοιας που μεχρι στιγμής δεν απειλεί κατοικίες. Οι άλλες φωτιές είναι στη Ξυλαγανή Ροδοπης και στην Περαία Θεσσαλονίκης. Επιχειρούν ισχυρές συνάμεις της Πυροσβεστικής , επίγειες και εναέριες.

Τουλάχιστον 50 άνθρωποι εντοπίστηκαν νεκροί σε εγκαταλελειμμένο φορτηγό στα περίχωρα του Σαν Αντόνιο, στο Τέξας.

Ένα νέο πολυθεματικό φεστιβάλ, με τίτλο Αριστοναύτες, ξεκινάει φέτος το καλοκαίρι στο Ξυλόκαστρο, από την έμπειρη ομάδα του Animasyros. Ο Βλάσης Τσιώτος, Δήμαρχος Ξυλοκάστρου- Ευρωστίνης, μίλησε για το φεστιβάλ στη Βάσια Μπακετέα.

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα