back to top
20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Ανοίγει με απόφαση του ΣτΕ ο δρόμος για την επιστροφή των περικομμένων συντάξεων σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Με πέντε αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναγνωρίζεται ότι δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά τις περικοπές των κύριων συντάξεών τους για το 11μηνο από 11.6.2015 μέχρι και τις 11 .5.2016 όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα ανεξάρτητα από το αν είχαν ή όχι ασκήσει προσφυγή ενώπιον της δικαιοσύνης. Παράλληλα, οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των τριών δώρων (Χριστουγέννων-Πάσχα – θερινής άδειας) δικαιούνται μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια μέχρι 31.7.2020.

 

Σημαντική μείωση των αριστούχων σχεδόν σε όλα τα μαθήματα, μεγάλη αποτυχία σε Μαθηματικά, Φυσική και Ιστορία, σημειώθηκε σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία των αποτελεσμάτων των πανελλαδικών εξετάσεων. Αίσθηση προκαλεί το γεγονός ότι σχεδόν ο ένας στους δύο έγραψαν κάτω από τη βάση στα Λατινικά. Όπως επισημαίνει το υπουργείο Παιδείας, 3 στους 4 υποψηφίους ενημερώθηκαν για τους βαθμούς τους με γραπτό μήνυμα στο τηλέφωνό τους.

Ένας 19χρονος, παιδί μιας προσφυγικής οικογένειας από το Ιράν, ξεχώρισε στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις, καθώς κατάφερε να συγκεντρώσει βαθμολογία 18,25 μέσο όρο στα 4 μαθήματα.

 

Επιβεβαιώθηκαν τα μαθηματικά μοντέλα και οι εκτιμήσεις των ειδικών και σήμερα είχαμε νέο άλμα των λοιμώξεων από κορονοϊό. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 20.084 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 3.664 επαναλοιμώξεις. Μόνο στην Αττική καταγράφηκαν 12.606 περιστατικά, ενώ πολύ αυξημένος ήταν και ο αριθμός των παιδιών καθώς δηλώθηκαν 3.900 λοιμώξεις παιδιών και εφήβων. Το τελευταίο 24ωρο έχασαν τη ζωή τους 16 άτομα, ενώ οι διασωληνωμένοι ασθενείς σε ΜΕΘ είναι 95. Σήμερα έγιναν 180.545 τεστ με ποσοστό θετικότητας 11,12 %. Καταγράφηκε επίσης αύξηση του ιικού φορτίου στα αστικά λύματα ολόκληρης της χώρας, το διάστημα από τις 20 έως τις 26 Ιουνίου.

 

 

Στη Μαδρίτη είναι στραμμένο σήμερα το διεθνές ενδιαφέρον καθώς ξεκινά η ετήσια Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ από την οποία η Βορειοατλαντική Συμμαχία θα βγει “μεταμορφωμένη” μετά τη λήψη πολλών σημαντικών αποφάσεων, σύμφωνα με τον ίδιο το γραμματέα Γενς Στόλτενμπεργκ. Οι 30 Σύμμαχοι αναμένεται να χαρακτηρίσουν τη Ρωσία “άμεση απειλή” και να αυξήσουν τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας στα ανατολικά της Συμμαχίας με 300.000 στρατιώτες από 40.000 στρατιώτες που είναι σήμερα. Σε ό,τι αφορά στην Ουκρανία, ο Στόλτενμπεργκ ανέφερε ότι στη Σύνοδο Κορυφής, θα συμφωνηθεί ένα “ενισχυμένο Πακέτο Ολοκληρωμένης Βοήθειας για την Ουκρανία”. Τέλος, η Σύνοδος Κορυφής θα λάβει αποφάσεις για την κοινή χρηματοδότηση της Συμμαχίας, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου Ταμείου Καινοτομίας του ΝΑΤΟ ύψους ενός δισεκατομμυρίου ευρώ για επενδύσεις σε αναδυόμενες τεχνολογίες διπλής χρήσης.

 

 

Με απαντήσεις σε κάθε πιθανή νέα πρόκληση αναχώρησε στις αποσκευές του ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης καθώς παραμένει μετέωρο εάν ο Ταγίπ Ερντογάν θα θέσει ζήτημα αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου κατά τη Σύνοδο Κορυφής, του ΝΑΤΟ. Ο Τούρκος πρόεδρος απέκλεισε σε προκλητικό τόνο το ενδεχόμενο κατ’ ιδιίαν συνάντησης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, επιτιθέμενος εκ νέου κατά της χώρας και του πρωθυπουργού. Να σημειωθεί ότι το βράδυ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα βρεθούν στο ίδιο τραπέζι στο δείπνο που θα παραθέσει στους ηγέτες της συμμαχίας του ΝΑΤΟ ο ισπανός βασιλιάς. Εν τω μεταξύ επιβεβαίωσε ο Λευκός οίκος τη συνάντηση του Τζο Μπάιντεν με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη σύνοδο κορυφής.

Η συνάντηση μεταξύ του Αμερικανού και του Τούρκου προέδρου αναμένεται να έχει ως κύριο αντικείμενο το βέτο της Άγκυρας στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Την ίδια ώρα, οι δύο υποψήφιες προς ένταξη χώρες αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις με την Τουρκία έχουν σημειώσει πρόοδο.

 

Σφοδρή κριτική του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα στην κυβέρνηση για την ακρίβεια σε καύσιμα και ρεύμα. Κατά την διάρκεια της συνάντησης του με αντιπροσωπείες του Ινστιτούτου Καταναλωτή και της Ε.Κ.ΠΟΙ.ΖΩ, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε την κυβέρνηση πως τον τελευταίο καιρό έχει πάψει να διαδραματίζει το ρόλο του τροχονόμου των καρτέλ στην αγορά ενέργειας και πλέον συμπεριφέρεται ως προστάτης τους.

Με αφορμή την έκρηξη τιμών στην ενέργεια και τα καύσιμα ο κ. Τσίπρας έκανε λόγο για διπλή αισχροκέρδεια. Αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία το ΙΝΚΑ έχει χαρακτηρίσει «παράνομη και ληστρική» και κατά της οποίας έχει προσφύγει δικαστικά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ έκανε λόγο για «τραγέλαφο».

 

“Τη στιγμή που ο κ. Τσίπρας, υπόσχεται στους πάντες τα πάντα, η κυβέρνηση ό,τι έχει υποσχεθεί υλοποιείται”, σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσθέτει ότι “στους λογαριασμούς, (της ενέργειας) του Αυγούστου θα ισχύσει η αναίρεση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα, θα εφαρμοστεί η φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας σε ποσοστό 90% ώστε να εξασφαλιστούν επιπλέον πόροι για τη μείωση του κόστους ενέργειας”.

 

Έως τις 5 Ιουλίου παρατείνονται οι αιτήσεις του power pass για επιστροφή έως 600 ευρώ στους λογαριασμούς ρεύματος. Η παράταση αποφασίστηκε λόγω της συνεχούς ροής των αιτήσεων και με στόχο τη διευκόλυνση των πολιτών.

 

Απορρίφθηκε το αίτημα της ΔΕΗ και άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας για διεξαγωγή πιλοτικής δίκης στον Άρειο Πάγο για το ζήτημα με τη ρήτρα αναπροσαρμογής. Μετά από την εξέλιξη αυτή το μέιζον αυτό θέμα που αφορά το σύνολο των καταναλωτών θα κριθεί από το πρωτοδικείο της Αθήνας στις 6 Ιουλίου

 

Εν τω μεταξύ, την αντίθεσή του με την τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας εκφράζει ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας υποστηρίζοντας ότι η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας οδηγείται σε αδιέξοδο.

 

 

Ποινική δίωξη για το κακούργημα της επικίνδυνης οδήγησης που προκάλεσε το θάνατο άλλου ανθρώπου, ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος του 18χρονου που συνελήφθη στο Χαλάνδρι για το θανατηφόρο τροχαίο στη Λεωφόρο Παπανικολή. Ο κατηγορούμενος παραπέμφθηκε σε τακτικό ανακριτή, όπου έχει το δικαίωμα να ζητήσει προθεσμία για να απολογηθεί

 

Καλύτερη είναι η εικόνα της πυρκαγιάς στο νότιο μέρος στο Αλιβέρι Ευβοίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, η φωτιά καίει δασική έκταση και δεν απειλούνται οικισμοί. Επιχειρούν 34 πυροσβέστες, με 10 οχήματα, 2 πεζοπόρα τμήματα και από αέρος 1 ελικόπτερο και 2 αεροπλάνα

 

Τον «οδικό χάρτη» για την πλήρη μετάβαση της Αθήνας στην ψηφιακή εποχή παρουσίασε ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης και ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εταιρείας Μηχανογράφησης του Δήμου (ΔΑΕΜ Α.Ε) Δημήτρης Σταμάτης, παρουσία του Υπουργού Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκου Πιερρακάκη.

 

Η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζεν ανακοίνωσε ότι επιθυμεί να διεξαχθεί δεύτερο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της χώρας στις 19 Οκτωβρίου του 2023.

 

Η Μαρία Σάκκαρη επικράτησε με 2-0 σετ της Αυστραλής Χάιβς και προκρίθηκε τον β’ γύρο του Γουίμπλεντον. Στις 7μμ ξεκινά τις προσπάθειές του στο τουρνουά ο Στέφανος Τσιτσιπάς. Την Ολλανδία αντιμετωπίζει απόψε στις 8.30μμ η Εθνική ομάδα πόλο των γυναικών σε νοκ άουτ αγώνα για τα προημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης.

Καιρός

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Θερμοκρασία στην πρωτεύουσα από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 34 βαθμοί αυτή την ώρα στο ΓΚΑΖΙ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα