back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Χωρίς λεωφορεία και τρόλεϊ, αύριο η Αττική, λόγω της 24ωρης απεργίας που αποφάσισε το Συνδικάτο Εργαζομένων ΟΑΣΑ, αντιδρώντας στην παράταση της σύμβασης του Οργανισμού με τα ΚΤΕΛ για ακόμη ένα έτος.

Στις 11 το πρωί οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν έξω από τα γραφεία του οργανισμού.

Ο πόλεμος στην Ουκρανία δείχνει τον κίνδυνο υπερβολικής εξάρτησης από προϊόντα απολυταρχικών καθεστώτων, δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ μιλώντας σε Δημόσιο Φόρουμ της Συμμαχίας για το κλίμα και την ασφάλεια, λίγο πριν από την έναρξη της συνόδου της Μαδρίτης. Πρόσθεσε ότι η Συμμαχία πρέπει να διαφοροποιήσει τους προμηθευτές ενέργειας, καθώς η Ρωσία χρησιμοποιεί την ενέργεια «ως όπλο».

Η Τουρκία, η Σουηδία και η Φινλανδία θα προετοιμάσουν ένα κοινό μνημόνιο για να αντιμετωπίσουν τις ανησυχίες της Τουρκίας σχετικά με την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο ΝΑΤΟ, τονίζουν φινλανδικά μέσα ενημέρωσης και ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η συνάντηση αρχηγών κρατών της Τουρκίας, των δυο σκανδιναβικών χωρών με τον Γενς Στόλτενμπεργκ.

Στην Ισπανία και ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο οποίος απόψε θα βρεθεί στο ίδιο τραπέζι με τον Ταγίπ Ερντογάν στο δείπνο που θα παραθέσει ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε σε όλους του ηγέτες που δώσουν το παρών στη σύνοδο.
Εν μέσω της κλιμακούμενης έντασης από τουρκικής πλευράς, ο κ. Μητσοτάκης κομίζει την στήριξη των Ευρωπαίων εταίρων, ενώ σε όλους τους τόνους επισημαίνεται ότι η ελληνική αποστολή είναι έτοιμη να απαντήσει, αν προκληθεί.

70 μέλη της ρωσικής διπλωματικής αντιπροσωπείας, θα απελάσει η Βουλγαρία όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κίριλ Πέτκοφ.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό ρωσικού διπλωματικού προσωπικού στη Βουλγαρία που απελαύνεται με μια κίνηση.

Πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν απελάσει Ρώσους διπλωμάτες μετά την εισβολή στην Ουκρανία με τη Ρωσία να απαντά με αντίποινα.

«Η κυβέρνηση τον τελευταίο καιρό έχει πάψει να διαδραματίζει το ρόλο του τροχονόμου των καρτέλ στην αγορά ενέργειας και πλέον συμπεριφέρεται ως προστάτης τους», δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ που συναντήθηκε με αντιπροσωπείες του Ινστιτούτου Καταναλωτή και της ΕΚΠΟΙΖΩ.
Αναφορικά με τις αλλαγές που προωθεί η κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής, την οποία το ΙΝΚΑ έχει χαρακτηρίσει «παράνομη και ληστρική» και κατά της οποίας έχει προσφύγει δικαστικά, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «τραγέλαφο».

Έως τις 5 Ιουλίου παρατείνονται οι αιτήσεις του power pass για επιστροφή στους λογαριασμούς ρεύματος.
Εν τω μεταξύ, ο Άρειος Πάγος απέρριψε το αίτημα της ΔΕΗ και άλλων παρόχων ηλεκτρικής ενέργειας, για τη διεξαγωγή πιλοτικής δίκης σχετικά με το ζήτημα της ρήτρας αναπροσαρμογής που αφορά χιλιάδες καταναλωτές, οι οποίοι έχουν ήδη προσφύγει με ομαδική αγωγή στο Πολυμελές Πρωτοδικείο της Αθήνας. Το θέμα θα κριθεί από το Πρωτοδικείο της Αθήνας στις 6 Ιουλίου.
Αντίθετος με την τροπολογία που προβλέπει την κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας εμφανίζεται ο Ελληνικός Σύνδεσμος Προμηθευτών Ενέργειας υποστηρίζοντας ότι η αγορά οδηγείται σε αδιέξοδο.

Πράσινο φως για την επιστροφή των περικομμένων συντάξεων σε συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα. Με πέντε αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας αναγνωρίζεται ότι δικαιούνται να λάβουν αναδρομικά τις περικοπές των κύριων συντάξεών τους για το 11μηνο από 11 Ιουνίου του 2015 εως και τις 11 Μαΐου του 2016 όλοι οι συνταξιούχοι του ιδιωτικού τομέα, ανεξάρτητα από το αν είχαν ή όχι ασκήσει προσφυγή ενώπιον της δικαιοσύνης.

Παράλληλα, οι Σύμβουλοι Επικρατείας έκριναν ότι τις περικοπές των επικουρικών συντάξεων και των τριών δώρων (Χριστουγέννων-Πάσχα – θερινής άδειας) δικαιούνται μόνον οι συνταξιούχοι που είχαν προσφύγει στα δικαστήρια μέχρι 31 Ιουλίου του 2020.

Εν τω μεταξύ, αντισυνταγματικό έκρινε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας το νέο ειδικό μισθολόγιο των ιατρών του ΕΣΥ, με το οποίο καθορίστηκε ο βασικός μισθός, τα επιδόματα και τα ωρομίσθια εφημεριών των ιατρών.

Στις είκοσι χιλιάδες 84, έφτασαν σήμερα τα κρούσματα, αποτυπώνοντας το νέο κύμα έξαρσης της πανδημίας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν 16 θάνατοι, ενώ 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.

Τη διεξαγωγή δεύτερου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Σκωτίας στις 19 Οκτωβρίου του 2023 πρότεινε η πρωθυπουργός της, Νίκολα Στέρτζεν.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, αύριο ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις οπότε είναι πιθανό να σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές κυρίως στα δυτικά και βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα