back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 24:00

Διαβάστε επίσης

Στη μία μετά το μεσημέρι, θα αναρτηθούν οι βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ και ΕΠΑΛ, ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας. Αναλυτικά στον ιστότοπο του σταθμού μας στο www.athina 984.gr.

Nέες απειλές Ερντογάν παραμονή της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη. «Ποτέ δεν διστάσαμε και δεν θα διστάσουμε να λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων μας στη Μεσόγειο και το Αιγαίο», τόνισε χαρακτηριστικά.
Σύμφωνα με πληροφορίες, Μητσοτάκης και Ερντογάν θα βρεθούν για πρώτη φορά μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού στο Κογκρέσο, η οποία και προκάλεσε τον εκνευρισμό της γείτονος, στο δείπνο που θα παραθέσει ο Ισπανός βασιλιάς την Τρίτη σε όλους τους ηγέτες που θα δώσουν το παρών στη Σύνοδο.
Χθες, ο πρωθυπουργός είχε σειρά επαφών με τους υπουργούς Εξωτερικών και Άμυνας, οι οποίοι θα τον συνοδεύσουν στη Σύνοδο της Μαδρίτης.

Ανοικτό το ενδεχόμενο συνάντησης Ερντογάν Μπάϊντεν στη σύνοδο του ΝΑΤΟ σύμφωνα με τον σύμβουλο εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ Τζέϊκ Σάλιβαν. Όπως είπε ο Αμερικανός πρόεδρος θα συζητήσει τις ανησυχίες της Τουρκίας για τις αιτήσεις Σουηδίας και Φινλανδίας να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ.
Σήμερα σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Ερντογάν θα πραγματοποιηθεί τετραμερής σύνοδος ΝΑΤΟ, Τουρκίας, και των δυο σκανδιναβικών χωρών.

Προθεσμία 8 ημερών έδωσε η Ρωσία σε οκτώ Έλληνες διπλωμάτες να αποχωρήσουν από τη χώρα, χαρακτηρίζοντας τους ανεπιθύμητους. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Έλληνα πρέσβη στη Μόσχα για να διαμαρτυρηθεί για «την πορεία αντιπαράθεσης των ελληνικών αρχών με τη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένης της προμήθειας όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού στο καθεστώς του Κιέβου».
Τη λύπη του εξέφρασε το ελληνικό υπουργείο εξωτερικών, τονίζοντας ότι δεν υφίσταται καμία βάση για την απόφαση των ρωσικών Αρχών.

Τουλάχιστον 11 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 50 τραυματίστηκαν σε ρωσική πυραυλική επίθεση σε εμπορικό κέντρο στην πόλη Κρεμεντσούκ στην κεντρική Ουκρανία, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Πολτάβα, προειδοποιώντας ότι ο αριθμός των νεκρών ενδέχεται να αυξηθεί.
Η Ρωσία πρέπει να λογοδοτήσει, ανακοίνωσε το υπουργείο Εξωτερικών της Γαλλίας. Την πολύνεκρη επίθεση καταδίκασαν επίσης ΟΗΕ και Βρετανία.
Στο Λισιτσάνσκ, τουλάχιστον οκτώ Ουκρανοί άμαχοι σκοτώθηκαν και 21 τραυματίστηκαν σε ρωσικό βομβαρδισμό την ώρα που μάζευαν νερό.

Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ αναμένεται να χαρακτηρίσει τη Ρωσία «άμεση απειλή» και να αυξήσει τις δυνάμεις υψηλής ετοιμότητας στα ανατολικά της Συμμαχίας με 300.000 στρατιώτες δήλωσε ο Γ.Γ. του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ.

Δραματική εκτίμηση Μαγιορκίνη ότι σήμερα θα καταγραφούν περισσότερα από 20.000 κρούσματα κορονοιού. Πρόσθεσε ότι προς το παρόν δεν έχουμε δει σημαντική πίεση στις ΜΕΘ αν και η αύξηση στις διαγνώσεις είναι παρούσα τουλάχιστον 2 εβδομάδες.

Αν υπάρξει πίεση στο ΕΣΥ θα εξετάσουμε τη λήψη μέτρων, δήλωσε το πρωί ο Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.
Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε εννέα χιλιάδες 64 νέα κρούσματα, 12 θανάτους και 97 διασωληνωμένους. Ενεργή από το πρωί η πλατφόρμα για την 4η δόση εμβολίου για πολίτες άνω των 30 ετών.

Ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών σε βάρος των δύο συλληφθέντων για τη δολοφονία του 42χρονου άνδρα σε νυχτερινό κέντρο στη Ραφήνα. Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν σε ανακριτή και αναμένεται να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να απολογηθούν.

Στις ΗΠΑ, αρκετοί άνθρωποι τραυματίστηκαν μετά τον εκτροχιασμό τρένου της Amtrak με 243 επιβάτες. Το τρένο που εκτελούσε το δρομολόγιο Λος Άντζελες Σικάγο, εκτροχιάστηκε μετά από πρόσκρουση με φορτηγό σε δημόσια διάβαση κοντά στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος, σήμερα ο καιρός στην Αττική. Τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν πρόσκαιρες νεφώσεις.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 33 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα