back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.2 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Από τέλος Ιουλίου, η ηλεκτρονική ταυτότητα και το ψηφιακό δίπλωμα οδήγησης στο κινητό

Διαβάστε επίσης

Το ανακοίνωσε χθες ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης μιλώντας χθες στο «OT FORUM 2». Ο προγραμματισμός για τη ψηφιοποίηση «της ταυτότητας και του διπλώματος οδήγησης είναι για το απόγευμα της 27ης Ιουλίου» είπε ο υπουργός και πρόσθεσε ότι από τα τέλη Ιουλίου θα έχουμε στο wallet του κινητού μας ηλεκτρονική ταυτότητα και ηλεκτρονικό δίπλωμα οδήγησης, διευκρινίζοντας ότι για το διαβατήριο θα χρειαστεί περισσότερο χρόνο «γιατί το διαβατήριο είναι ταξιδιωτικό έγγραφο».

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε ότι η ψηφιακή ταυτότητα θα επιδεικνύεται με αισθητικά άρτιο τρόπο για όλες τις χρήσεις, εθνικά . Όπως είπε: «Η ταυτότητα είναι το username, οι κωδικοί μας. Η ταυτότητα είναι μια υπηρεσία»

Υπενθυμίζεται ότι, προ ημερών, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης είχε αναφέρει ότι στο επόμενο διάστημα θα είναι σε φάση εφαρμογής ο Ενιαίος Αριθμός του Πολίτη, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΑΜΚΑ και τον ΑΦΜ. Σύμφωνα με τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης “οι πολίτες θα χρειάζεται να γνωρίζουν ένα μόνο μοναδικό αριθμό. «Θα έχουμε τον ΑΦΜ συν τρία ψηφία μπροστά από τον ΑΦΜ. Αυτός ο αριθμός θα γραφτεί στις νέες ταυτότητες. Με τη νέα ταυτότητα θα μπορώ να κάνω προβολή του κωδικού QR που θα έχει και ο αρμόδιος κρατικός λειτουργός θα αλληλεπιδρά με αυτόν τον κωδικό» .

Αθήνα 984

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα