back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

«Η Ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει καταστήσει σαφές ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα», τόνισε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στην ομιλία του στη Σύνοδο Κορυφής της Συμμαχίας, στη Μαδρίτη. Υπογράμμισε, επίσης, σε μία έμμεση αναφορά στην Τουρκία, ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη του ΝΑΤΟ.

Είχε προηγηθεί η ομιλία του Τούρκου Προέδρου, Ταγίπ Ερντογάν, από τον οποίον, πάντως, δεν υπήρξε καμία αναφορά στις αναθεωρητικές θέσεις της Άγκυρας περί Αιγαίου και αποστρατιωτικοποίησης των ελληνικών νησιών.

Στις 7 παρά 15 η συνάντηση Ερντογάν με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν , λίγες ώρες μετά την άρση του βέτο από την τουρκική πλευρά και την συμφωνία για ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ. Η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Άμυνας δήλωσε ήδη δημοσίως ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας», ζήτημα που αναμένεται να συζητηθεί από τους δυο άνδρες σύμφωνα με το Bloomberg.

«Η διατήρηση ανοικτών διαύλων επικοινωνίας είναι ζωτικής σημασίας», έγραψε ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ στο Twitter αμέσως μετά τη συνάντησή του με τον Τούρκο Πρόεδρο στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Η Ουκρανία μπορεί να υπολογίζει στην υποστήριξη του ΝΑΤΟ «για όσο χρόνο χρειασθεί», δήλωσε στην Μαδρίτη ο Γενς Στόλτενμπεργκ, κατά την Σύνοδο Κορυφής της Ατλαντικής Συμμαχίας, όπου οι ηγέτες των χωρών μελών της κατήγγειλαν την «αποτρόπαια αγριότητα» της Μόσχας.

Η Ρωσία φέρει ακέραιη την ευθύνη αυτής της ανθρωπιστικής καταστροφής», αναφέρουν στο κοινό ανακοινωθέν οι Σύμμαχοι του του ΝΑΤΟ κατά την οποία κοινοποιήθηκε και η έναρξη της διαδικασίας ένταξης της Σουηδίας και της Φινλανδίας.

«Η ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας κάνει το ΝΑΤΟ μεγαλύτερο, πιο ευρωπαϊκό και ισχυρότερο» δήλωσε η Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν. Ο Πούτιν -πρόσθεσε- ήθελε να μας διχάσει. Αυτό που πήρε ήταν μια ισχυρότερη ευθυγράμμιση μεταξύ της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Είναι μια καλή μέρα για τη διατλαντική συμμαχία την ΕΕ τη Φινλανδία και τη Σουηδία», κατέληξε η πρόεδρος της Κομισιον.

Στον νέο στρατηγικό οδικό χάρτη της Συμμαχίας που υιοθετήθηκε στην Μαδρίτη, το ΝΑΤΟ κρίνει ότι η Κίνα συνιστά πρόκληση για τα «συμφέροντα» και την «ασφάλεια» των χωρών της Ευρωατλαντικής Συμμαχίας .

“Η Σύνοδος Κορυφής του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη καταδεικνύει την επιθετικότητα της Ατλαντικής συμμαχίας έναντι της Μόσχας”, δήλωσε ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ, χαρακτηρίζοντας “βαθιά αποσταθεροποιητική” τη διεύρυνση της συμμαχίας.

Πολιτική αντιπαράθεση στην Ελλάδα για την κατοχύρωση από την Τουρκία του εμπορικού σήματος “Turkaegean”, δηλαδή “τουρκικό Αιγαίο”, με τη βούλα του Γραφείου Διανοητικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ και άλλων εθνικών και διεθνών Γραφείων Διανοητικής Ιδιοκτησίας. Όπως δήλωσε ο υπουργός Τουρισμού, Βασίλης Κικίλιας, μετά τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου, η Ελλάδα λαμβάνει όλες τις απαραίτητες πρωτοβουλίες και κινείται νομικά για την ακύρωση της απαράδεκτης, όπως τη χαρακτήρισε, καμπάνιας. Παράλληλα, ο υπ. Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, διέταξε τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης από τον ΓΓ Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή,καθώς δεν υπήρξε ουδέποτε ενημέρωση για τη συγκεκριμένη υπόθεση προς την Υπηρεσία ή την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου , προκειμένου να αναληφθεί η έγκαιρη και ενδεδειγμένη πολιτική, διπλωματική και υπηρεσιακή δράση.

“Ο κ. Γεωργιάδης σε ένα κρεσέντο υποκρισίας, διέταξε ΕΔΕ για να ρίξει τις βαρύτατες και επιζήμιες ευθύνες του αλλού”, σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. Για “αδικαιολόγητη ολιγωρία” των υπηρεσιών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Εμπορίου κάνει θέμα το ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ. “Η έγκριση και καταχώριση από το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας της ΕΕ της ονομασίας “Turkaegean” ως “εμπορικού σήματος” της Τουρκίας μέχρι το 2031 δεν είναι ούτε τυπική ούτε “αθώα. Συνδέεται με συμφέροντα και επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων από ισχυρές καπιταλιστικές χώρες της ΕΕ””, τονίζει το ΚΚΕ.

Την ενοχή του πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρης Λιγνάδη για τρεις περιπτώσεις βιασμού σε βάρος ανηλίκων, πρότεινε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας ο εισαγγελέας Κωνσταντίνος Κουντριας.

 

 

 

 

 

 

 

 

Στη φυλακή οδηγήθηκε μετά την απολογία του ο 55χρονος κατηγορούμενος για τη δολοφονία τής εν διαστάσει συζύγου του τα ξημερώματα της Παρασκευής στο σπίτι του θύματος στο Κουκάκι. Ο 55χρονος βαρύνεται με το κακούργημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τα πλημμελήματα της οπλοχρησίας και της απειλής σε βάρος της συζύγου του, καθώς σύμφωνα με μαρτυρικές καταθέσεις φέρεται να είχε απειλήσει το θύμα και στο παρελθόν.

 

ΟΝ ΧΑΝΙΑΣ

Η Εθνική ομάδα πόλο των ανδρών βρίσκεται στα ημιτελικά του Παγκοσμίου πρωταθλήματος υγρού στίβου. Οι διεθνείς επικράτησαν 16-11 των ΗΠΑ και σφράγισαν την παρουσία τους στην τετράδα όπου την Παρασκευή θα αντιμετωπίσουν τη νικήτρια του ζευγαριού ανάμεσα στην Ουγγαρία και την Ιταλία

ΖΝΤ ΧΑΝΙΑΣ

 

 

 

Καιρός

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πρωτεύουσα από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου – 33 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα