back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 22:00

Διαβάστε επίσης

Επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ κατέθεσε η Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά 20 μαχητικών αεροσκαφών F35 τύπου stealth, ενώ άλλα 20 είναι υπό διαπραγμάτευση. Για το θέμα αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί σύντομα στις ΗΠΑ. Για ζήτημα του υπουργείου ‘Άμυνας κάνουν λόγο κυβερνητικές πηγές, τονίζοντας ότι πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος είχε συνάντηση τουλάχιστον μιας ώρας με τον Αμερικανό ομόλογο του, στο περιθώριο της Συνόδου του ΝΑΤΟ στη Μαδρίτη.

Αν και Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ “δεν πρόσφεραν τίποτε” στην Άγκυρα για να άρει το βέτο, για Σουηδία και Φινλανδία, η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Άμυνας Σελέστ Βαλάντερ επισήμανε ότι «οι ΗΠΑ υποστηρίζουν πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας». Ωστόσο, οποιαδήποτε πώληση F-16 θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Κατά τα άλλα, στη συνάντηση των δυο προέδρων, ο Αμερικανός πρόεδρος ευχαρίστησε τον Τούρκο ομόλογό του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για τη συμφωνία που επιτεύχθηκε με τη Φινλανδία και τη Σουηδία. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, οι δυο ηγέτες συζήτησαν τη σταθερότητα σε Αιγαίο και Συρία.

Η συμφωνία Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας, που δρομολογεί τη διαδικασία για την ένταξη των δύο σκανδιναβικών χωρών στο NATO, συνιστά ουσιαστικά μια αναδίπλωση της Τουρκίας, η οποία είχε εντείνει την ρητορική της, τους τελευταίους μήνες, τονίζουν κυβερνητικές πηγές. Μιλώντας νωρίτερα ο πρωθυπουργός στη σύνοδο του ΝΑΤΟ, τόνισε ότι η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχει καταστήσει σαφές ότι η αποστολή του ΝΑΤΟ για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και του Διεθνούς δικαίου δεν είναι πλέον κενό γράμμα, σημειώνοντας ότι είναι πάρα πολύ σημαντικό οι κυρώσεις που αποφασίζονται να εφαρμόζονται από όλα τα μέλη.

Σκληρή επίθεση κατά του Πρωθυπουργού εξαπέλυσε από το βήμα της βουλής ο Προέδρος του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή και την παρουσία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Σύνοδο της Ατλαντικής Συμμαχίας.
Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει έστω και τώρα στους συμμάχους ότι η Ελλάδα ζητά και απαιτεί την στήριξη απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας και χαρακτήρισε αδιανόητο εμείς να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και οι Αμερικάνοι να εξοπλίζουν την Τουρκία με F16.
«Ο κ. Τσίπρας δηλώνει ανήσυχος επειδή η Τουρκία προσπαθεί να ενισχύσει την πολεμική της μηχανή, αλλά ενοχλείται που η ελληνική κυβέρνηση ενισχύει την αποτρεπτική δύναμη της Ελλάδας», απάντησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας.

«Οι σχέσεις ανάμεσα στη Μόσχα και το Πεκίνο εμβαθύνονται και για εμάς θα υπάρχουν συνέπειες για την άμυνα των συμμάχων και εταίρων μας. Η Κίνα αυξάνει όλο και περισσότερο τις στρατιωτικές της δυνάμεις, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών όπλων, τρομοκρατεί τους γείτονές της και απειλεί την Ταϊβάν δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ, προσθέτοντας ότι η Κίνα δεν είναι αντίπαλος της συμμαχίας αλλά πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι σχετικά με τη σοβαρή πρόκληση που αντιπροσωπεύει».
Ανακοίνωσε πως το ΝΑΤΟ ενέκρινε πακέτα στήριξης για την Ουκρανία.

«Η Ρωσία είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τα Ηνωμένα Έθνη για την καταπολέμηση των κινδύνων μιας παγκόσμιας επισιτιστικής κρίσης και ότι είναι πρόθυμη να εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της όσον αφορά την εξαγωγή τροφίμων και λιπασμάτων, δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ στον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Υψηλός και σήμερα ο αριθμός των κρουσμάτων στη χώρα.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 19.138 τα νέα κρούσματα, 9 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 95 ασθενείς νοσηλεύονται διασωληνωμένοι.
Σε Μύκονο και Μήλο, περισσότερα από τα μισά τεστ που διενεργούνται βγαίνουν θετικά, στη Σαντορίνη 4 στα 10 είναι θετικά.

Για αύξηση των κρουσμάτων 20% παγκοσμίως, κάνει λόγο ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Σε δίκη σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπονται 21 από τους συνολικά 24 κατηγορουμένους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.
Μεταξύ των προσώπων είναι ο ηλικιωμένος που προκάλεσε την πυρκαγιά, ο οποίος θα λογοδοτήσει για εμπρησμό από αμέλεια- η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου, δήμαρχοι της περιοχής, στελέχη της Πολιτικής Προστασίας, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας.

Η Μαρία Σάκκαρη έκανε το καθήκον της κόντρα στη Βικτόρια Τόμοβα κερδίζοντας 2-0 σετ και πέρασε στον τρίτο γύρο του Γουίμπλεντον για τρίτη φορά στην καριέρα της.

Προπονητής του Παναθηναϊκού για τα επόμενα δύο χρόνια θα είναι ο Μαυροβούνιος τεχνικός Ντέγιαν Ράντονιτς, ο οποίος συμφώνησε σήμερα με την διοίκηση της ΚΑΕ.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου.

28 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα