back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Για πλήρη υποταγή της εξωτερικής πολιτικής κατηγόρησε τον Κ. Μητσοτάκη ο Αλ. Τσίπρας-Απάντηση Κ. Σκρέκα

Διαβάστε επίσης

Για πλήρη υποταγή της εξωτερικής πολιτικής στις προπαγανδιστικές ανάγκες της προεκλογικής περιόδου που οδηγεί τον κ. Μητσοτάκη σε οδυνηρά σφάλματα, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή και τη παρουσία του πρωθυπουργού στη σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Κάλεσε δε τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει έστω και τώρα στους συμμάχους ότι η Ελλάδα ζητά και απαιτεί την στήριξη απέναντι στις προκλήσεις της Τουρκίας και χαρακτήρισε αδιανόητο εμείς να στέλνουμε όπλα στην Ουκρανία και οι Αμερικάνοι να εξοπλίζουν την Τουρκία με F16.

Ζήτησε επίσης να ξεκαθαρίσει η κυβέρνηση ότι δεν είμαστε δεδομένοι αλλά αποφασισμένοι να υπερασπιστούμε το δίκαιο και την κυριαρχία μας.

Στην αντεπίθεση πέρασε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας μετά τη σφοδρή κριτική του Αλέξη Τσίπρα περί εξυπηρέτησης συγκεκριμένων συμφερόντων και αναρωτήθηκε τι έχει κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση για τη ρήτρα αναπροσαρμογής και τα καρτέλ.

«Από το 2016 μέχρι και τις 17 Οκτωβρίου 2018 προχρεώνατε τη ΔΕΗ να πουλάει την ηλεκτρική ενέργεια που παράγει. Εσείς πουλούσατε ρεύμα με τιμές κόστους και για αυτό φτάσετε τη ΔΕΗ να έχει 2,5 δις χρέη», είπε και πρόσθεσε ότι η σημερινή κυβέρνηση φορολογεί την επιχείρηση και τους ιδιώτες παρόχους με 90%, κάτι που δεν κάνει καμία άλλη κυβέρνηση στην Ευρώπη.

Ο κ. Σκρέκας απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και για όσα είπε για τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, κατηγορώντας τον ότι το κόμμα του δεν ψήφισε την αμυντική συμφωνία με τη Γαλλία και την προμήθεια των φρεγατών Belhara. «Ο πρωθυπουργός έχει ενισχύσει την αποτρεπτική ικανότητα της χώρας, έχει διεθνοποιήσει τα προβλήματα με την Τουρκία κι αυτό δεν αρέσει στον Ερτογάν και τον Τσίπρα και σε αυτά τον καλώ να απαντήσει», είπε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Στέλλα Παπαμιχαήλ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα