12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

12.6 C
Athens
Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

Η Diana Krall στο Ηρώδειο καλεσμένη του Σωματείου Aurora

Διαβάστε επίσης

Παλιά γνώριμη του Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου, η τραγουδίστρια της τζαζ και πιανίστρια Diana Krall, που έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία Grammy για τις ερμηνείες της και την πλούσια δισκογραφία της, έρχεται για μία και μοναδική συναυλία στο Ηρώδειο. Μετά από παρότρυνση του συζύγου της Elvis Costello, γράφει και τους στίχους των τραγουδιών της, ενώ πλέον ενσωματώνει και μουσικές επιρροές από τη Βραζιλία αλλά και ποπ αναφορές. Η συναυλία της στο φετινό Φεστιβάλ διοργανώνεται από τη φιλανθρωπική οργάνωση για την καταπολέμηση της λευχαιμίας και άλλων αιματολογικών νόσων Aurora.
Προσκεκλημένη από το Σωματείο Aurora, ανταποκρίθηκε με θέρμη, θέλοντας να συνεισφέρει με τη σημαντική καλλιτεχνική της υπόσταση στους σκοπούς και το έργο του σωματείου. Στον αγώνα της Αurora κατά της λευχαιμίας, μέσω της προσφοράς βοήθειας στους ασθενείς και στις οικογένειες τους, αλλά και της στήριξης της έρευνας για την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών.
Η Diana Krall, είναι η μόνη jazz τραγουδίστρια, που έχει δει 8 albums της να πηγαίνουν κατευθείαν στην κορυφή του jazz chart του Billboard, με δύο βραβεία Grammy και με 15 εκατομμύρια πωλήσεις σε όλο τον κόσμο με χρυσούς, πλατινένιους ή πολυπλατινένιους δίσκους.
Η Diana Krall έχει κατορθώσει με την μουσική της δεινότητα να ενοποιεί και να ομογενοποιεί απόλυτα τα τραγούδια, να τα χειρίζεται ανεξαρτήτως είδους ή ύφους (σουίνγκ, ποπ, trad jazz κ.λπ.) και να τα φέρνει από πολύ περασμένες δεκαετίες με άνεση στις μέρες μας με το δικό της αξεπέραστο τρόπο. Δεν είναι απλώς μια μεγάλη ερμηνεύτρια, είναι μία ολοκληρωμένη μουσικός και έχει ήδη τοποθετηθεί δίπλα στις ιστορικές μορφές της jazz και έχει ενσωματωθεί στη μουσική μυθολογία.

Οι θαυμαστές της Diana Krall στην Ελλάδα θα έχουν την ευκαιρία να ζήσουν αυτή την μουσική εμπειρία, την Πέμπτη 30 Ιουνίου κάτω από τον ιερό βράχο της Ακρόπολης, στο Ηρώδειο.

Μια σημαντική καλλιτεχνική στιγμή που συνδυάζεται με μια πράξη αγάπης καθώς όλα τα καθαρά έσοδα της συναυλίας στο Ηρώδειο θα διατεθούν στους σκοπούς της Aurora.

Τη διοργάνωση της συναυλίας της Diana Krall έχει αναλάβει η Πολιτιστική εταιρεία ΛΑΒΡΥΣ.

Προπώληση εισιτήριων

Diana Krall

Το 2003 γνώρισε τον άντρα της, τον τραγουδιστή Elvis Costello, με τον οποίον παντρεύτηκαν στο σπίτι του Elton John στο Λονδίνο. Έχουν συνεργαστεί σε albums, με τον Costello να γράφει στίχους και να συνθέτει μουσική για την Krall, όπως στο album “The Girl In The Other Room”.

Μαζί με άλλους αστέρες της jazz όπως η Natalie Cole, η Nora Jones και ο B.B. King, συμμετείχαν στο τελευταίο album του Ray Charles, “Genius Love Company”. Το 2012 ανέβηκε στη σκηνή μαζί με τον Paul McCartney και τον περασμένο Σεπτέμβριο τραγούδησε το “Fly Me To The Moon” στην κηδεία του αστροναύτη Neil Armstrong στη Washington.

Το Δεκέμβρη του 2009, το περιοδικό Billboard ανακήρυξε την Krall ως τη δεύτερη πιο επιτυχημένη jazz καλλιτέχνιδα της δεκαετίας και μία από τους καλλιτέχνες με τις υψηλότερες πωλήσεις των τελευταίων χρόνων.

Προσφέροντας στους θεατές την απόλυτη μουσική εμπειρία, η διάσημη τραγουδίστρια, πιανίστρια και στιχουργός θα ερμηνεύσει τραγούδια που αναδεικνύουν συμπυκνωμένα το μοναδικό φαινόμενο «Diana Krall», από τη δεινότητα στο ροκ εν ρολ πιάνο της, ως την ξέχειλη από πυγμή και γνώση, εκφραστική αλλά παράλληλα μινιμαλιστική – ερμηνεία της.

Σωματείο Aurora

Η Aurora ιδρύθηκε το 2018 με σκοπό να συνεισφέρει ουσιαστικά στη μάχη κατά της λευχαιμίας μέσω της προσφοράς βοήθειας στους ασθενείς και στις οικογένειες τους, αλλά και στην στήριξη της έρευνας για την καταπολέμηση των αιματολογικών ασθενειών.

Όλες οι ενέργειές της Aurora βασίζονται σε τέσσερις πυλώνες:

1. Στέγαση: Προσφορά διαμονής αλλά και μίας σειράς υπηρεσιών, σε οικονομικά αδύναμους ασθενείς, των οποίων η κύρια κατοικία είναι εκτός Αθηνών, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα τόσο τους ίδιους,όσο και στις οικογένειές τους να αντιμετωπίσουν την κρίσιμη περίοδο μετά τη μεταμόσχευση μυελού των οστών.

2. Ψυχολογική υποστήριξη: Διαρκή ψυχολογική υποστήριξη από εξειδικευμένους, έμπειρους επαγγελματίες στη διαχείριση των ψυχικών και σωματικών επιπτώσεων που βιώνουν τα άτομα που νοσούν από μια απειλητική για τη ζωή νόσο.

3. Χρηματοδότηση νοσοκομειακών μονάδων: Υποστήριξη τόσο στους ασθενείς, όσο και στο ιατρικό προσωπικό, ενισχύοντας την απόκτηση προηγμένου εξοπλισμού και νέων θεραπευτικών μεθόδων σε κορυφαία νοσοκομεία. Η δωρεά εξειδικευμένου εξοπλισμού από την Aurora, επέτρεψε στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, να λάβει πιστοποίηση για την πρωτοποριακή θεραπεία με κύτταρα CAR-T, μια μορφή ανοσοθεραπείας που στοχεύει συγκεκριμένα στην επίθεση των καρκινικών κύτταρων.

4. Χρηματοδότηση της έρευνας: χρηματοδότηση επιστημονικών ερευνητικών έργων και παροχή επιχορηγήσεων έρευνας, με στόχο να επιταχυνθούν οι προσπάθειες εξεύρεσης θεραπείας για τη λευχαιμία, το λέμφωμα και άλλες κακοήθεις ασθένειες του αίματος. Το 2020, η Aurora έδωσε την πρώτη της ερευνητική επιχορήγηση για ένα διετές ερευνητικό πρόγραμμα στον Ευαγγελισμό.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα