back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Λιβύη: 20 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από δίψα στην έρημο

Διαβάστε επίσης

Είκοσι άνθρωποι έχασαν την ζωή τους από δίψα στη λιβυκή έρημο, κοντά στα σύνορα με το Τσαντ, όταν το αυτοκίνητό τους έπαθε βλάβη σε μια περιοχή όπου επικρατούσαν φονικές θερμοκρασίες.

Το τοπικό παράρτημα της λιβυκής υπηρεσίας έρευνας και διάσωσης, που εδρεύει στην πόλη Κούφρα, στη νοτιοανατολική Λιβύη, ανέφερε ότι μια ομάδα διασωστών εντόπισε τα 20 πτώματα στην έρημο. «Όλοι τους πέθαναν από δίψα», πρόσθεσε.

Το όχημα, που είχε ξεκινήσει από το Τσαντ, βρέθηκε σε απόσταση 310 χιλιομέτρων νοτίως της Κούφρα και 120 χιλιομέτρων από τα σύνορα της Λιβύης με το Τσαντ.

Η υπηρεσία έδωσε στη δημοσιότητα, μέσω του Facebook, ένα βίντεο που δείχνει τα πτώματα σε αποσύνθεση, κοντά στο φορτηγάκι.

Σε αυτήν την άνυδρη, αραιοκατοικημένη περιοχή, η θερμοκρασία το καλοκαίρι ξεπερνά του 40 βαθμούς Κελσίου.

Η έρημος στη νότια Λιβύη έχει μετατραπεί τα τελευταία χρόνια σε κόμβο για το λαθρεμπόριο προϊόντων και την παράτυπη μετανάστευση. Χιλιάδες άνθρωποι διασχίζουν κάθε χρόνο τα σύνορα από το Σουδάν, τον Νίγηρα και το Τσαντ για να εργαστούν στη Λιβύη ή για να επιχειρήσουν να φτάσουν μέχρι την Ευρώπη. Είναι σύνηθες φαινόμενο να εξαφανίζονται ή να πεθαίνουν οι μετανάστες στην έρημο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα