back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Μ. Παγώνη: Αστοχία να δώσουν οδηγία για 4η δόση ενώ δεν υπάρχουν μελέτες

Διαβάστε επίσης

«Ήταν αστοχία να δώσουν οδηγία για την τέταρτη δόση ενώ δεν υπάρχουν μελέτες και επιδημιολογικά δεδομένα» δήλωσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη μιλώντας στο κεντρικό δελτίο του Αθήνα 9.84 και στην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

Παράλληλα τόνισε ότι «όσοι είναι από 29 έως 59 ετών χωρίς υποκείμενο νόσημα δεν χρειάζεται να κάνουν τη δεύτερη αναμνηστική δόση. Μόνο όσοι είναι πάνω από 60 ετών πρέπει να κάνουν τέταρτη δόση».

Η Ματίνα Παγώνη αναφερόμενη στην έξαρση των κρουσμάτων του κορονοϊού είπε ότι ήταν αναμενόμενη χαρακτηρίζοντας την κατάσταση απολύτως διαχειρίσιμη.

«Θα πρέπει να αρχίσουμε να ανησυχούμε όταν θα γεμίσουν οι απλές κλίνες covid αυτή τη στιγμή από τις 600 είναι γεμάτες οι 100. Εκτιμάται ότι η έξαρση θα είναι μέχρι 15 Ιουλίου και μετά θα έχουμε ύφεση. Το υπουργείο θα πρέπει να παρακολουθεί κάθε βδομάδα τους δείκτες και να είναι σε ετοιμότητα ώστε αν χρειαστεί να αυξήσουν τις κλίνες».

Τέλος η κ. Παγώνη εξέφρασε την διαφωνία της με τον χρόνο που καταργήθηκε η υποχρεωτικότητα στη χρήση μάσκας. «Διαφωνώ και το είχα πει κάθετα ότι δεν πρέπει να βγουν οι μάσκες. Αυτό θα έπρεπε να γίνει γύρω στα μέσα Ιουλίου, θα προσέφεραν πολλά».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα