back to top
20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

20.4 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Σήμερα η αγόρευση του εισαγγελέα στην δίκη του Δ. Λιγνάδη

Διαβάστε επίσης

Η ώρα του εισαγγελέα στη δίκη με κατηγορούμενο τον πρώην καλλιτεχνικό διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη έφτασε.

Ο εισαγγελέας του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας Κωνσταντίνος Κούντριας μετά από πολύμηνη αποδεικτική διαδικασία αξιολογώντας όσα ακούστηκαν στη δικαστική αίθουσα και λαμβάνοντας υπόψη του το σύνολο του αποδεικτικού υλικού , όπως και των υπερασπιστικών ισχυρισμών του κατηγορούμενου, αναμένεται εντός της ημέρας να εισηγηθεί στους τρεις τακτικούς δικαστές και στους τέσσερις ενόρκους για την ενοχή ή μη του κατηγορούμενου για τις τέσσερις περιπτώσεις βιασμού σε βάρος τριών ανηλίκων και ενός ενήλικου άνδρα.

Η εισαγγελική αγόρευση αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον από τους μηνυτές, οι οποίοι μετά από χρόνια αποφάσισαν να σπάσουν τη σιωπή τους και να καταγγείλουν θεσμικά ενώπιον της δικαιοσύνης , κακοποιητικές συμπεριφορές που έχουν σημαδέψει τη ζωή τους .Οι ίδιοι εξάλλου από την πρώτη στιγμή στάθηκαν απέναντι στον κατηγορούμενο και μέσω των πληρεξούσιων δικηγόρων τους ζητούν την τιμωρία του κατηγορούμενου για όσα έχουν καταγγείλει ότι βίωσαν εξαιτίας του. Με αγωνία αναμένει τη διατύπωση της εισαγγελικής πρότασης και ο κατηγορούμενος Δημήτρης Λιγνάδης, ο οποίος προχθές υπερασπίστηκε την αθωότητά του ενώπιον του δικαστηρίου.

Ο κ. Κούντριας απευθυνόμενος στα μέλη της σύνθεσης του δικαστηρίου αφού αναπτύξει το νομικό μέρος των κακουργηματικών πράξεων , που αποτελούν και τη βάση του κατηγορητηρίου, θα περάσει στο κεφάλαιο της αξιολόγησης μία προς μία των καταγγελιών για να καταλήξει στο δια ταύτα επί της ενοχής ή μη του προφυλακισμένου ηθοποιού.

Αμέσως μετά το τέλος της αγόρευσης του εισαγγελέα θα ξεκινήσει ο κύκλος των αγορεύσεων , των συνηγόρων προς υποστήριξη της κατηγορίας και της υπεράσπισης , πριν τα μέλη του δικαστηρίου αποσυρθούν σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών , για να εκδώσουν την ετυμηγορία τους από την οποία εξαρτάται η προσωπική ελευθερία και η ποινική μεταχείριση του κατηγορουμένου. Η απόφαση του δικαστηρίου, εκτός απροόπτου, αναμένεται στα μέσα Ιουλίου.

Μίνα Μουστάκα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα