back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Υπεγράφη η νέα Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Διαβάστε επίσης

Στην υπογραφή της νέας Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, με ισχύ έως τις 30 Ιουνίου του 2023, προχώρησαν σήμερα η ΓΣΕΕ και οι εκπρόσωποι των εργοδοτικών οργανώσεων (ΣΕΒ,ΓΣΕΒΕΕ,ΕΣΕΕ,ΣΕΤΕ,ΣΒΕ).

Στους όρους που θα συνεχίσουν να ισχύουν είναι και η δέσμευση των συμβαλλόμενων μερών ότι αν κατά τη διάρκεια ισχύος της νέας ΕΓΣΣΕ αρθεί με οποιοδήποτε τρόπο, οποιαδήποτε περιοριστική διάταξη που έχει επιβληθεί με νομοθετική παρέμβαση στην καθολικότητα ισχύος των μισθολογικών όρων των Εθνικών Γενικών ΣΣΕ, τότε θα ξεκινήσουν άμεσα διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό των μισθολογικών όρων της ΕΓΣΣΕ.

Η νέα Σύμβαση, διατηρεί επίσης σε ισχύ βασικές προβλέψεις για τους εργαζόμενους, όπως επιδόματα τριετιών, γάμου, δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, ετήσια άδεια καθώς και όλες τις άδειες που αφορούν στη συμφιλίωση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής.

Επιπλέον, οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν στη δημιουργία ομάδας εργασίας, η οποία -μεταξύ άλλων- θα παραδώσει πόρισμα για τη σύσταση του αυτόνομου Νομικού Προσώπου που προβλέπει ο νόμος για την επαγγελματική κατάρτιση.

Δημήτρης Κωστάκος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα