back to top
17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

17.1 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Σε έξαρση βρίσκεται το νέο κύμα κορονοϊού στη χώρα. Έκτακτη ενημέρωση για το σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης, θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα στο Υπουργείο Υγείας.

Φόβους για αύξηση των νοσηλειών στην χώρα μας λόγω Covid εξέφρασε μιλώντας στον Αθήνα 9.84 η αναπληρώτρια καθηγήτρια Πνευμονολογίας Παρασκευή Κατσαούνου. “ Όσο αυξάνονται τα κρούσματα θα έχουμε ανθρώπους σε μεγάλη ηλικία και πολίτες με υποκείμενα νοσήματα, που θα προσβάλλονται κι αυτό θα οδηγήσει σε απόλυτο αριθμό σε αύξηση ενδεχομένως και των εισαγωγών στα νοσοκομεία”, είπε χαρακτηριστικά, τονίζοντας ωστόσο ότι δεν χρειάζεται πανικός.

Κατά 20% έχουν αυξηθεί οι επαναμολύνσεις στην κοινότητα αποκάλυψε μέσω ΕΡΤ ο Γιώργος Ατσαλάκης, αναπληρωτής καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης. Όπως είπε οι άνθρωποι που νοσούν για δεύτερη φορά εχουν διπλάσια πιθανότητα να καταλήξουν στο νοσοκομείο. «Το έκτο κύμα της πανδημίας ξεκίνησε πιο νωρίς και μας εξέπληξε» είπε στον ΣΚΑΙ ο διευθυντής ΜΕΘ του νοσοκομείου Παπανικολάου, Νίκος Καπραβέλος. Απέδωσε το γεγονός στην ακραία χαλάρωση των μέτρων. Παράλληλα υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν υγειονομικά πρωτόκολλα.

Αλματώδης η αύξηση των κρουσμάτων κορονοιού και στην Γαλλία, που το τελευταίο 24ωρο κατέγραψε 124.724 νέες μολυνσεις έναντι 77.967 που είχε καταγράψει μια εβδομάδα νωρίτερα.

Επίσημο αίτημα προς τις ΗΠΑ κατέθεσε η Ελλάδα, προκειμένου να προχωρήσει στην αγορά 20 μαχητικών αεροσκαφών F35 τύπου stealth, ενώ άλλα 20 είναι υπό διαπραγμάτευση.

Για το θέμα αυτό η ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας θα μεταβεί σύντομα στις ΗΠΑ. Πρόκειται για μια διαδικασία που είναι δρομολογημένη εδώ και καιρό, τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Στροφή 180 μοιρών της Ουάσιγκτον για την πώληση F16 στην Τουρκία, μετά την άρση του βέτο για ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ και τη συνάντηση Μπάιντεν – Ερντογάν στη Μαδρίτη.

Αν και Αμερικανός αξιωματούχος υποστήριζε ότι οι ΗΠΑ “δεν πρόσφεραν ανταλλάγματα” στην Άγκυρα, η Αμερικανίδα βοηθός υπουργός Άμυνας Σελέστ Βαλάντερ επισήμανε ότι «η Ουάσιγκτον στηρίζει πλήρως τα σχέδια εκσυγχρονισμού του στόλου των F-16 της Τουρκίας».

Η πώληση πάντως αμερικανικών μαχητικών θα πρέπει να εγκριθεί από το Κογκρέσο.

Τα κράτη – μέλη του ΝΑΤΟ ανακοίνωσαν χθες στη Μαδρίτη μια νέα «στρατηγική αντίληψη» ως απάντηση στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία περιγράφοντας τη Μόσχα ως «την πιο σημαντική και άμεση απειλή για την ασφάλεια και τη σταθερότητα των συμμάχων». Σημαντικό κομμάτι της νέας στρατηγικής αντίληψης της συμμαχίας είναι το άνοιγμα του ενταξιακού δρόμου για Σουηδία – Φινλανδία που χθες μετά την άρση του τουρκικού βέτο. Από την πλευρά του ο Ρώσος πρόεδρος απείλησε ότι η Μόσχα θα αναγκαστεί να απαντήσει με το ίδιο νόμισμα εάν αναπτυχθούν υποδομές του ΝΑΤΟ στις δύο Σκανδιναβικές χώρες, καταγγέλλοντας τις «ιμπεριαλιστικές φιλοδοξίες» του ΝΑΤΟ, το οποίο -όπως είπε- επιδιώκει «να επιβεβαιώσει την ηγεμονία του».

Στο μέτωπο της Ουκρανίας, την ανταλλαγή 144 αιχμαλώτων στρατιωτών με τις ρωσικές αρχές ανακοίνωσε χθες το Κίεβο. Ανάμεσά τους είναι και 95 “υπερασπιστές του Αζοφστάλ”, οι οποίοι ήταν οι τελευταίοι υπερασπιστές της Μαριούπολης. Στο μεταξύ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ρωσίας ανακοίνωσαν πως κατάφεραν νέες βαριές απώλειες στον ουκρανικό στρατό και σφίγγουν τον κλοιό στη Λισιχάνσκ. Οι μάχες παρέμειναν επικεντρωμένες στο Ντονμπάς, ωστόσο ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν επίσης με ασυνήθιστη ένταση αρκετές άλλες περιοχές της Ουκρανίας.

Το αργότερο έως την ερχόμενη εβδομάδα ΑΑΔΕ και Κέντρο Είσπραξης Ανεξόφλητων Οφειλών δημοσιοποιούν τις λίστες με τα ονόματα μεγαλο οφειλετών δίπλα στα οποία θα παρατίθενται τα στοιχεία των ληξιπρόθεσμων χρεών τους προς συνετισμό προκειμένου να σπεύσουν να αποπληρώσουν η να ρυθμίσουν τα χρέη τους.

Ξεκινά στα μέσα Ιουλίου η δοκιμαστική λειτουργία για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Νίκος Κουρέτας.

Ψηφίζεται σήμερα στη Βουλή η τροπολογία για την νέα επιδότηση καυσίμων fuel pass 2.
Το συνολικό ποσό της οικονομικής διευκόλυνσης κυμαίνεται από 40 έως 100 ευρώ και θα καλύψει το επόμενο τρίμηνο, ως και τον Σεπτέμβριο.
Η ρύθμιση κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας.

Σε δίκη σε βαθμό πλημμελήματος παραπέμπονται 21ένας από τους συνολικά 24 κατηγορουμένους για τη φονική πυρκαγιά στο Μάτι, τον Ιούλιο του 2018, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας.

Στις φυλακές Κορυδαλλού αναμένεται να μεταβούν ίσως και εντός της ημέρας αστυνομικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών, προκειμένου να λάβουν ανωμοτί κατάθεση από τη Ρούλα Πισπιρίγκου, ως ύποπτη για τις δολοφονίες της Μαλένας και της Ίριδας.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 35 βαθμούς Κελσίου. 30 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα