back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Με αμετάκλητο βούλευμα παραπέμπονται να δικαστούν στο Ειδικό Δικαστήριο περί ευθύνης υπουργών, για κακουργηματικά αδικήματα στην υπόθεση Novartis, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της Εισαγγελίας κατά της Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.
Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται οι δύο συνεργάτες της κ. Τουλουπάκη επίκουροι εισαγγελείς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώλης, όπως επίσης απαλλάσσονται οι εκδότες Γιάννης Φιλιππάκης και Κώστας Βαξεβάνης, καθώς και οι δημοσιογράφοι Γιάννα Παπαδάκου και Αλέξανδρος Τάρκας.
Το βούλευμα του πενταμελούς Δικαστικού Συμβουλίου του Ειδικού Δικαστηρίου περί ευθύνης υπουργών, αποδέχεται εν μέρει την πρόταση της εισαγγελέας του Ειδικού Δικαστηρίου, πρόταση η οποία χαρακτηρίζει τον κ. Παπαγγελόπουλο ηθικό αυτουργό της όλης σκευωρίας της Novartis, στην οποία ενέπλεξε δέκα πολιτικά πρόσωπα, μεταξύ των οποίων και πρώην πρωθυπουργούς.

Την ισχυρή σύστασή της για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοιού στους άνω των 70, αλλά και στους 60άρηδες με υποκείμενα νοσήματα, επανέλαβε σήμερα η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, επισημαίνοντας όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις και νοσήσει, δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης» υπογράμμισε.
Σήμερα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18 χιλιάδες 482 νέα κρούσματα, 13 θανάτους και 97 διασωληνωμένους ασθενείς.

«Ο ιός συνεχίζει να μολύνει, να μεταλλάσσεται και να σκοτώνει», τονίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος τονίζει ότι τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν. Καλεί τους πολίτες να παραμένουν σε απομόνωση εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα να επικαιροποιήσουν τα εμβόλιά τους και να φορούν μάσκα σε πολυσύχναστους χώρους.

Επτά περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων εκ των οποίων τα έξι εισαγόμενα έχουν επιβεβαιωθεί εργαστηριακά έως σήμερα, στη χώρα μας.
Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το έβδομο κρούσμα αποτελεί το πρώτο που δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό και συνεπώς υπάρχει ένδειξη για εγχώρια μετάδοση.
Πάντως επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό.

Νέες απειλές Ερντογάν μετά το πέρας της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ. Επέμεινε στο αναθεωρητικό δόγμα περί αποστρατιωτικοποίησης των νησιών του Αιγαίου.
Κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό ότι αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, που -όπως είπε- δεν είναι για τη Ρωσία, αλλά για άλλους λόγους.
Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ενώ παράλληλα προειδοποίησε Φινλανδία και Σουηδία, πως εάν δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Άγκυρας, τότε η Τουρκία θα μπλοκάρει εκ νέου την επικύρωση του πρωτοκόλλου της ένταξής τους στο ΝΑΤΟ.

Την αντίθεση τους ως προς την πώληση αμερικανικών F-16 στην Τουρκία εξέφρασαν οι Ρεπουμπλικανοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλιωτάκης. Σε ανακοίνωση τους εξαπολύουν πυρά εναντίον του προέδρου Μπάιντεν κατηγορώντας τον ότι δεν έλαβε υπόψη του τις ανησυχίες ήδη τις ανησυχίες για την τουρκική επιθετικότητα που εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

«Ήταν σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου, προς τον Πρόεδρο Ερντογάν, κατά τη χθεσινή τους συνάντηση, η αποφυγή εντάσεων σε Αιγαίο, και Συρία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, από τη Μαδρίτη. Επισήμανε την ανάγκη να μένουν ανοιχτοί οι δίαυλοι επικοινωνίας με την Τουρκία και να επιλύονται οι διαφορές με διάλογο.
Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έθεσε το παραμικρό ζήτημα για τα νησιά στο Αιγαίο και ευρύτερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Απαντώντας σχετικά για το ζήτημα του Turkaegean, σημείωσε πως η χώρα θα εξαντλήσει τα νομικά της περιθώρια, κάνοντας λόγο για “υπηρεσιακές ευθύνες”. “Κάποιοι”, είπε, “εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους”.

Για διπλωματικό Βατερλό της κυβέρνησης στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.«Η Ελλάδα τα δίνει όλα στους Αμερικανούς, δίνει όπλα στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί εξοπλίζουν με αεροσκάφη την Τουρκία για να κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά, σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.
«Αυτά που είδαμε στη Σύνοδο πρέπει να μας ανησυχήσουν. Ήταν διπλωματικό Βατερλό για τις ελληνικές θέσεις, Είχαμε δεινή διπλωματική ήττα χτες. Αν είχαμε το “Τουρκοαιγαίο” επί πρωθυπουργίας μου, θα γυρνούσα με τα πόδια από τη Μαδρίτη» ανέφερε, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη βαδίζει από «Βατερλό σε Βατερλό, από ήττα σε ήττα».

Η Ελλάδα, στη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Κυριάκου Μητσοτάκη, αποκατέστησε το διεθνές της κύρος και διαδραματίζει πια σημαντικό ρόλο όχι μόνο στη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, αλλά και σε όλες τις μεγάλες κρίσεις και προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο ευρασιατικός χώρος, απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Σε ηλικία 75 ετών πέθανε από ανακοπή καρδιάς ο πολιτικός επιστήμονας και εκλογικός αναλυτής Ηλίας Νικολακόπουλος, ενώ κολυμπούσε σε παραλία της Σύρου.
Σύσσωμη η πολιτική ηγεσία της χώρας εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στην οικογένεια και τους οικείους του.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε με 93-71 της Μ. Βρετανίας στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Αντίθετα η Eθνική πόλο των γυναικών έχασε με 16-14 στα πέναλτι από την Αυστραλία σε αγώνα κατάταξης για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου και το Σάββατο θα αντιμετωπίσει την Γαλλία για την έκτη θέση.

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις καθώς κέρδισε και στο Diamond League της Στοκχόλμης με άλμα 8,31μ., στον τελευταίο του αγώνα πριν από το Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Όρεγκον, που ξεκινά στις 15 Ιουλίου.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου.

29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα