back to top
20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

20 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Ν. Φίλης: Διαψεύδεται ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η Τουρκία χάνει, αντιθέτως η Τουρκία κερδίζει

Διαβάστε επίσης

Έντονο προβληματισμό για την έκβαση της Συνόδου του ΝΑΤΟ εξέφρασε ο Νίκος Φίλης, βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Α’ Αθήνας, τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υπουργός Παιδείας.  Μιλώντας στον Αθήνα 9.84 και στους Γιάννη Λαυράνο και Νίκο Καρούτζο τόνισε μεταξύ άλλων ότι «διαψεύδεται ο ισχυρισμός της κυβέρνησης ότι η Τουρκία χάνει, αντιθέτως η Τουρκία κερδίζει».

Σύμφωνα με τον Νίκο Φίλη η Τουρκία βγήκε ενισχυμένη από τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ καθώς: υπήρξε μια αναβάθμιση των F16, άρα το πρώτο βήμα έγινε. Επίσης κέρδισε τη συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Άμυνας, τη στιγμή μάλιστα που δεν είναι μέλος της ΕΕ κι όχι μόνο. Επίσης και οι Αμερικάνοι κέρδισαν αφού επέβαλαν την Τουρκία ως εταίρο και στην ΕΕ ενώ πουλήσαν 60 F-35 στη Σουηδία κι υπάρχει και το αίτημα της Ελλάδας για αγορά F-35 από τις ΗΠΑ».

Επικρίνοντας την κυβέρνηση υπογράμμισε ότι η απάντησή της χώρας μας δεν πρέπει να είναι ότι γινόμαστε σύμμαχοι με τις ΗΠΑ και αγοράζουμε όπλα.
«Η απάντηση δεν είναι να παίρνουμε όπλα. Δε λέω ότι η μοίρα μας με την Τουρκία είναι ο πόλεμος. Θέλουμε άλλη πολιτική, στη βάση του διαλόγου με την Τουρκία. Θέλουμε πολιτικές που θα βάλουν τα ελληνοτουρκικά σε άλλη ρότα. Δεν είναι λύση η αύξηση των όπλων με αδύναμα δημοσιονομικά και μεγάλο χρέος» τόνισε.

Κληθείς να σχολιάσει την προβολή του ονόματος «Turkaegean» από την Τουρκία, δήλωσε:
«Το Αιγαίο δεν είναι ελληνική λίμνη, το μεγαλύτερο μέρος ανήκει στην Ελλάδα, τα παράλια στην πλευρά της Τουρκίας ανήκουν στην Τουρκία κι ένα μέρος του Αιγαίου στην ελεύθερη ναυσιπλοΐα. Αυτό που περιμένω είναι να ακούσω εξηγήσεις για όσα συνέβησαν γύρω από το θέμα αυτό. Είναι γελοιοποίηση της πολιτικής αυτά που βλέπουμε».

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα