back to top
16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

16.8 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

ΣΤΑΣΥ: Κατοχυρώθηκε σε ισπανική εταιρεία η αναβάθμιση συρμών της Γραμμής 1

Διαβάστε επίσης

Κατακυρώθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΣΤΑ.ΣΥ στην ισπανική εταιρεία Construcciones y Auxiliar de Ferrocarriles SA. ο Διαγωνισμός του Έργου για την αναβάθμιση των συρμών της Γραμμής 1 του Μετρό.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα από το νόμο, θα δοθεί εντός 10ημέρου η δυνατότητα υποβολής προσφυγών και εφόσον δεν υποβληθούν, θα ακολουθήσει ο προσυμβατικός έλεγχος από το Ελεγκτικό Συνέδριο. Ο ανάδοχος του έργου θα αναλάβει, στο πλαίσιο των αναλυτικών προδιαγραφών και λειτουργικών απαιτήσεων, να παραδώσει τους 14 συρμούς που μπήκαν στην κυκλοφορία μεταξύ 1983-1985, πλήρως αναβαθμισμένους και ικανούς για παραγωγική λειτουργία για τα επόμενα 25 χρόνια από την ολοκλήρωση της σύμβασης.

Ενδεικτικά, το αντικείμενο του έργου περιλαμβάνει:

· την αντικατάσταση των παλαιών και ενεργοβόρων DC κινητήρων έλξης με σύγχρονους κινητήρες AC και του συστήματος έλξης,
· την αντικατάσταση της περιστρεφόμενης γεννήτριας με σύγχρονη γεννήτρια στατικού τύπου,
· την αντικατάσταση των αεροσυμπιεστών και του πνευματικού συστήματος, περιλαμβανομένου του συστήματος ελέγχου των θυρών επιβατών,
· την αναβάθμιση του συστήματος κλιματισμού,
· διευκολύνσεις των επιβατών ΑμεΑ (προσβάσιμοι συρμοί, τοποθέτηση ζωνών ασφαλείας για τα αμαξίδια),
· ενίσχυση της ενημέρωσης και του αισθήματος ασφάλειας των επιβατών (εγκατάσταση κλειστού κυκλώματος καμερών και οθονών πληροφόρησης κοινού),
· τοποθέτηση νέου δαπέδου και πλευρικών τοιχωμάτων και αισθητική αναβάθμιση του εσωτερικού χώρου των επιβατών (αντικατάσταση παραθύρων, καθισμάτων, εγκατάσταση φωτισμού LED κλπ.).

Ο εκσυγχρονισμός των 14 συρμών αναμένεται να οδηγήσει στη σημαντική αριθμητική και ποιοτική ενίσχυση του στόλου της Γραμμής 1. Ο χρόνος παράδοσης του συμβατικού αντικειμένου ορίζεται στους 34 μήνες από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Ωστόσο, η παράδοση των συρμών θα γίνεται τμηματικά, με τον πρώτο ανακαινισμένο συρμό να παραδίδεται στους 19 μήνες από την υπογραφή της σύμβασης, άλλους 4 στους 25 μήνες, 5 ακόμη στους 30 μήνες και τους εναπομείναντες 4 στους 34 μήνες. Η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης ανέρχεται στα 70 εκατ. ευρώ χωρίς ΦΠΑ και η χρηματοδότηση του έργου θα γίνει από το ΕΣΠΑ.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα