back to top
17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

17.4 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Η ενίσχυση της συνεργασίας Ελλάδας-Αιγύπτου στην επικοινωνία του ΥΦΕΞ με την Αιγύπτια υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων

Διαβάστε επίσης

Τηλεφωνική συνομιλία είχε σήμερα ο Υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, με την Υπουργό Μετανάστευσης και Αποδήμων της Αιγύπτου, Nabila Makram.

Κατά τη συνομιλία, οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στο εξαιρετικό επίπεδο διμερών σχέσεων, που εδράζεται στους μακροχρόνιους και ιστορικούς δεσμούς φιλίας, και εξέτασαν τρόπους για την περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας τους σε τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος.

Ο κ. Κατσανιώτης αναφέρθηκε στο ρόλο της Διασποράς, ως συνδετικού κρίκου μεταξύ των δύο χωρών, και εξέφρασε τη βούλησή του να επισκεφθεί την Αίγυπτο, μόλις αυτό καταστεί δυνατό. Συναφώς, τόνισε, ότι προσβλέπει με ιδιαίτερη χαρά στην περαιτέρω εμβάθυνση της διμερούς συνεργασίας, την πραγματοποίηση επαφών με τις Ελληνικές Κοινότητες και την επίσκεψή του στο Πατριαρχείο Αλεξανδρείας και την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης Σινά.

Ο Υφυπουργός και η κα Makram υπογράμμισαν τη σημασία των τριμερών σχημάτων συνεργασίας και διερεύνησαν τη δυνατότητα πραγματοποίησης τριμερούς συνάντησης Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου, το προσεχές χρονικό διάστημα, στο Κάιρο.

Ακόμη ο Υφυπουργός εξέφρασε την εκτίμησή του στο πρόσωπο της Αιγύπτιας Υπουργού και την ευχαρίστησε θερμά για την συμβολή της στην εμπέδωση της συνεργασίας και της φιλίας Ελλάδας και Αιγύπτου, τόσο σε διεθνές όσο και σε διμερές επίπεδο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +

spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα