back to top
19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

19 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Ξεκινά τον Ιούλιο η δοκιμαστική λειτουργία του Μετρό στον Πειραιά

Διαβάστε επίσης

Ξεκινά στα μέσα Ιουλίου η δοκιμαστική λειτουργία για την επέκταση της γραμμής 3 του Μετρό μέχρι το Δημοτικό Θέατρο του Πειραιά, όπως ανακοίνωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της Αττικό Μετρό Νίκος Κουρέτας, στην ομιλία του στη διάρκεια του συνεδρίου Green Deal που διοργανώνουν το ΤΕΕ και το economix.gr.

Όπως σημείωσε ο κ. Κουρέτας, πολύ σύντομα θα ανακοινωθεί η ημερομηνία παράδοσής τους σε πλήρη λειτουργία ενώ έκανε ιδιαίτερη μνεία στην συμβολή του Μετρό στην πράσινη ανάπτυξη και τη βελτίωση της καθημερινότητας.

Όπως ξεκαθάρισε «με τους τρεις σταθμούς του Πειραιά, που θα δώσουμε μέσα στους επόμενους δύο μήνες, οι γραμμές 2 και 3 θα εξυπηρετούν πάνω από ένα εκατομμύριο επιβάτες, γεγονός που σημαίνει ότι 200.000 λιγότερα αυτοκίνητα ημερησίως θα κυκλοφορούν στην Αθήνα και το διοξείδιο του άνθρακα».

Με την επέκταση συνολικού μήκους 7,5 χλμ. το Μετρό θα συνδέσει απευθείας το λιμάνι με το κέντρο και το Αεροδρόμιο προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους επιβάτες του. Εκτιμάται πως η απόσταση Πειραιάς-Αεροδρόμιο με τη γραμμή 3 του Αθηναϊκού Μετρό, θα εκτελείται σε λιγότερο από μία ώρα.

Ισίδωρος Ρούσσος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα