back to top
14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

14.4 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Αφγανιστάν: Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν εμφανίστηκε στη μεγάλη συνέλευση που διεξάγεται στην Καμπούλ

Διαβάστε επίσης

Ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν Χαϊμπατουλάχ Αχουντζάντα, που συνήθως μένει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, εμφανίστηκε σήμερα στη συνέλευση θρησκευτικών ηγετών και γηραιών των φυλών του Αφγανιστάν που πραγματοποιείται στην Καμπούλ, ανακοίνωσε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος της κυβέρνησης.

Ο Αχουντζάντα, ο οποίος δεν έχει φωτογραφηθεί ή μαγνητοσκοπηθεί ποτέ δημοσίως αφότου οι ισλαμιστές κατέλαβαν την εξουσία τον Αύγουστο και ζει απομονωμένος στην Κανταχάρ, “εισήλθε στην αίθουσα της συνέλευσης”, έγραψε στο Twitter ο Μπιλάλ Καρίμι.

Περισσότεροι από 3.000 θρησκευτικοί ηγέτες και γηραιοί των φυλών του Αφγανιστάν βρίσκονται από χθες Πέμπτη στην Καμπούλ για να συμμετάσχουν σε μια μεγάλη συνέλευση, που συγκάλεσαν οι Ταλιμπάν και η οποία έχει στόχο τη νομιμοποίηση του καθεστώτος.

Φαίνεται ότι μοιάζει με μια “λόγια ζίργκα”, μια παραδοσιακή συνέλευση γηραιών με στόχο τη λήψη αποφάσεων, ένα μέσο που έχουν χρησιμοποιήσει αρκετοί Αφγανοί ηγέτες στο παρελθόν, ανάμεσά τους και ο πρώην πρόεδρος Άσραφ Γάνι.

Τα μέσα ενημέρωσης του Αφγανιστάν αναφέρονταν εδώ και πολλές ημέρες στο ενδεχόμενο να παραστεί στη συνέλευση και ο ανώτατος ηγέτης των Ταλιμπάν.

Ωστόσο σε αυτή δεν συμμετέχει καμία γυναίκα, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης των Ταλιμπάν, τον Αμπντούλ Σαλάμ Χανάφι, να εκτιμά την Τετάρτη ότι δεν είναι απαραίτητη η συμμετοχή τους, καθώς θα εκπροσωπούνται από τους άνδρες συγγενείς τους.

Πηγή: ΑΠΕ

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα