back to top
19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

19.6 C
Athens
Πέμπτη, 18 Απριλίου, 2024

COSPAR Athens 2022: Το παγκόσμιο συνέδριο διαστημικής έρευνας για πρώτη φορά στην Αθήνα

Διαβάστε επίσης

3.500 παρουσιάσεις και το Webb Space Telescope της NASA

Για μία ολόκληρη εβδομάδα η Αθήνα θα αποτελέσει το κέντρο της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας στους τομείς της Διαστημικής Έρευνας και Τεχνολογίας. Η κορωνίδα των παγκόσμιων συνεδρίων διαστημικής έρευνας και τεχνολογίας, η 44η Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Επιτροπής Διαστημικής Έρευνας (44th COSPAR Scientific Assembly), φέτος, διοργανώνεται στην Αθήνα στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών και στο Divani Caravel Hotel από 16 έως 24 Ιουλίου 2022.

Συμμετέχουν όλοι οι μεγάλοι διαστημικοί οργανισμοί ανά τον κόσμο και περισσότεροι από 2.000 καταξιωμένοι επιστήμονες, οι οποίοι θα δώσουν το «παρών», τόσο με φυσική παρουσία όσο και διαδικτυακά. Ανάμεσα στις 3.500 παρουσιάσεις, που πλαισιώνουν το συνέδριο καθιστώντας το, το μεγαλύτερο που πραγματοποιείται στη χώρα μας συγκαταλέγεται και η παρουσίαση των πρώτων εικόνων και αποτελεσμάτων από το περίφημο James Webb Space Telescope της NASA, που έχει τεθεί ήδη σε τροχιά.

Το εξαιρετικής σημασίας γεγονός για την παγκόσμια επιστημονική κοινότητα COSPAR Athens 2022 συντονίζεται από την Εθνική Επιτροπή Ερευνών του Διαστήματος της Ακαδημίας Αθηνών και το νεοσύστατο Ελληνικό Κέντρο Διαστήματος (ΕΛ.ΚΕ.Δ.).

«Το συνέδριο γίνεται κάθε δύο χρόνια σε διαφορετική ήπειρο φέτος ήταν η σειρά της Ευρώπης. Για πρώτη φορά πραγματοποιείται στη χώρα μας. Στο παγκόσμιο αυτό συνέδριο γίνονται οι ανακοινώσεις για τις τελευταίες ανακαλύψεις, που αφορούν το διάστημα. Όχι μόνο για διαστημόπλοια και διαστημικά ταξίδια αλλά παρατηρήσεις και ανακαλύψεις, που αφορούν την επιφάνεια της γής τους ωκεανούς την ατμόσφαιρα τον ήλιο και τους πλανήτες του τους εξωπλανήτες την αστροβιολογία τους γαλαξίες και τις μαύρες τρύπες. Όλες αυτές οι παρατηρήσεις και ανακαλύψεις θα παρουσιαστούν στην Αθήνα από τους επιστήμονες. Θα πραγματοποιηθούν περισσότερες από 3.500 παρουσιάσεις. Η εταιρεία που μας βοηθά στη διοργάνωση είναι η AFEA Travel & Congress Services και εργαζόμαστε πυρετωδώς για την επιτυχία ενός τέτοιου μεγέθους επιστημονικό συνέδριο», αναφέρει στον Αθήνα 9.84, ο πρόεδρος της Εθνικής Επιτροπής Ερευνών του Διαστήματος της Ακαδημίας Αθηνών και πρόεδρος της Επιστημονικής Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου, Σταμάτης Κριμιζής.

Οι στόχοι των Συνελεύσεων COSPAR είναι η προώθηση σε διεθνές επίπεδο επιστημονικής έρευνας στο διάστημα, με έμφαση στην ανταλλαγή αποτελεσμάτων, πληροφοριών και απόψεων και η παροχή ενός φόρουμ, ανοιχτού σε όλους τους επιστήμονες, για τη συζήτηση προβλημάτων που μπορεί να επηρεάσει την επιστημονική διαστημική έρευνα.

 

Καλλιόπη Ασλανίδου

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα