back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Επιμένει στην αποστρατιωτικοποίηση των νησιών ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό ότι αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη και εξέφρασε την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, που -όπως είπε- δεν είναι για τη Ρωσία, αλλά για άλλους λόγους.

Εμφανίστηκε αισιόδοξος για το θέμα της πώλησης F-16 από τις ΗΠΑ στην Τουρκία, ενώ προειδοποίησε Φινλανδία και Σουηδία πως εάν δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Άγκυρας, τότε η Τουρκία θα μπλοκάρει εκ νέου την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ο αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε ότι είναι θετικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι θέμα που πρέπει να λάβει έγκριση από το Κογκρέσο.

Την πλήρη αντίθεσή τους με το «ναι» του Τζο Μπάιντεν εξέφρασαν οι Ελληνοαμερικανοί ρεπουμπλικανοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλιωτάκης, οι οποίοι εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση, στην οποία αναφέρουν πως είναι σοκαριστικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση των F-16στην Τουρκία, ενώ είχε ακούσει πρόσφατα από πρώτο χέρι τις ανησυχίες για την τουρκική επιθετικότητα από τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη κατά την επίσκεψή του στην Ουάσιγκτον.

«Ήταν σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου προς τον Πρόεδρο Ερντογάν, η αποφυγή εντάσεων σε Αιγαίο και Συρία», τόνισε ο Πρωθυπουργός, από τη Μαδρίτη. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έθεσε το παραμικρό ζήτημα για τα νησιά στο Αιγαίο και ευρύτερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Απαντώντας σχετικά για το ζήτημα του Turkaegean, σημείωσε πως η χώρα θα εξαντλήσει τα νομικά της περιθώρια, κάνοντας λόγο για “υπηρεσιακές ευθύνες”. “Κάποιοι”, είπε, “εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους”.

Για διπλωματικό βατερλό της κυβέρνησης στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Η Ελλάδα τα δίνει όλα στους Αμερικανούς, δίνει όπλα στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί εξοπλίζουν με αεροσκάφη την Τουρκία για να κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Τουλάχιστον δέκα άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, ανακοίνωσε Oυκρανός αξιωματούχος.

Την παραπομπή του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου και της πρώην εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη στο Ειδικό Δικαστήριο αποφάσισε το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο με βούλευμά του, για τους χειρισμούς τους στην υπόθεση Novartis και ειδικότερα για τις πράξεις τους στον χειρισμό εμπλοκής των δέκα πολιτικών προσώπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Παπαγγελόπουλος ομόφωνα παραπέμπεται για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος και για παράβαση καθήκοντος σε βαθμό πλημμελήματος. Αντίστοιχα, κατά πλειοψηφία κρίθηκε ότι η κ. Τουλουπάκη θα δικαστεί για κατάχρηση εξουσίας σε βαθμό κακουργήματος.

Την ισχυρή σύστασή της για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους άνω των 70, αλλά και στους 60άρηδες με υποκείμενα νοσήματα, επανέλαβε χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, επισημαίνοντας όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης.

Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.482 νέα κρούσματα, 13 θανάτους και 97 διασωληνωμένους ασθενείς.

«Ο ιός συνεχίζει να μολύνει, να μεταλλάσσεται και να σκοτώνει», αναφέρει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, ο οποίος τονίζει ότι τον τελευταίο μήνα τα κρούσματα τριπλασιάστηκαν. Καλεί τους πολίτες να παραμένουν σε απομόνωση εφόσον παρουσιάζουν συμπτώματα, να επικαιροποιήσουν τα εμβόλιά τους και να φορούν μάσκα σε πολυσύχναστους χώρους.

Νέα συγκέντρωση έξω από το σπίτι του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη πραγματοποίησαν χθες το βράδυ για δεύτερη φορά ανεμβολίαστοι υγειονομικοί, ζητώντας να επιστρέψουν στα καθήκοντά τους χωρίς την υποχρέωση εμβολιασμού.

Ο ίδιος έγραψε στο twitter «Δυστυχώς και σήμερα στόχος των αντιεμβολιαστών το σπίτι μου και η οικογένειά μου».

Επτά περιστατικά της ευλογιάς των πιθήκων στη χώρα μας. Σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, το έβδομο κρούσμα αποτελεί το πρώτο που δεν ανέφερε ταξίδι στο εξωτερικό και συνεπώς υπάρχει ένδειξη για εγχώρια μετάδοση.

Πάντως επισημαίνεται ότι ο κίνδυνος εμφάνισης του νοσήματος παραμένει χαμηλός για τον γενικό πληθυσμό.

Συνελήφθη στην περιοχή της Ομόνοιας 35χρονος, που κατηγορείται ότι προσπάθησε να πνίξει το ενός έτους βρέφος του.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, η 34χρονη μητέρα μετέβη στο γραφείο ενδοοικογενειακής βίας της Ομόνοιας και κατέθεσε μήνυση εναντίον του. Σε αυτήν αναφέρει ότι ο πατέρας άρπαξε το βρέφος από το λαιμό και προσπάθησε να το πνίξει βάζοντας τα δάκτυλά του μέσα στο στόμα του.

Το Ανώτατο Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο της Τουρκίας απέκλεισε την πρόσβαση στη Deutsche Welle και την Voice of America, διότι δεν υπέβαλαν αιτήσεις να τους χορηγηθούν άδειες μετάδοσης περιεχομένου, όπως απαιτεί ο τουρκικός εποπτικός φορέας.

Περουβιανοί πυροσβέστες δίνουν μάχη για να περιορίσουν δασική πυρκαγιά κοντά στο Μάτσου Πίτσου, την ακρόπολη των Ίνκα, καθώς οι φλόγες απειλούν να πλησιάσουν τον παγκοσμίως γνωστό αρχαιολογικό χώρο αυτό στις Άνδεις.

Η Εθνική ομάδα μπάσκετ επικράτησε με 93-71 της Βρετανίας στο κλειστό της Νεάπολης στη Λάρισα για τα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2023.

Αντίθετα η Eθνική πόλο των γυναικών έχασε με 16-14 στα πέναλτι από την Αυστραλία.

Ο Μίλτος Τεντόγλου συνεχίζει τις εντυπωσιακές εμφανίσεις καθώς κέρδισε και στο Diamond League της Στοκχόλμης με άλμα 8,31μ., στον τελευταίο του αγώνα πριν από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον, που ξεκινά στις 15 Ιουλίου.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 26 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα