back to top
18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

18.2 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 10:00

Διαβάστε επίσης

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο μοντέλο στην αγορά ηλεκτρισμού καθώς τίθεται το πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά, δηλαδή τα ανώτατα όρια αποζημίωσης για τους ηλεκτροπαραγωγούς. Για την πλήρη εφαρμογή του μέτρου εκκρεμεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις τιμές για την λειτουργία του μηχανισμού παρέμβασης στην χονδρική αγορά. Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών και την ενίσχυση της διαφάνειας, οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεώνονται να ανακοινώνουν κάθε μήνα σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρισμού που θα ισχύουν στα τιμολόγιά τους για τον επόμενο μήνα. Με αυτόν το τρόπο οι καταναλωτές θα μπορούν να αναζητήσουν φθηνότερα τιμολόγια και να αλλάξουν πάροχο, εφόσον το επιθυμούν.

Νέες αυξήσεις από σήμερα στις τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, που υπολογίζονται μεσοσταθμικά στο 7%.

Η νέα αύξηση ανεβάζει συνολικά στο 35% την τιμή τους σε σχέση με τις αρχές του χρόνου.
Από το πρωί έντονη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, από το πρώτο κύμα αδειούχων του Ιουλίου.

90 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον των αρχικών πόρων, μοιράζει η κυβέρνηση στους δήμους της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ρωσικοί πύραυλοι έπληξαν νωρίς το πρωί μια πολυκατοικία εννέα ορόφων και ένα θέρετρο κοντά στο λιμάνι της Οδησσού, στη Μαύρης Θάλασσα, σκοτώνοντας τουλάχιστον 17 ανθρώπους και τραυματίζοντας δεκάδες, δήλωσαν οι ουκρανικές αρχές.

Επανέφερε το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Κατά την συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά τη Σύνοδο, κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη. Εξέφρασε μάλιστα την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, που -όπως είπε- δεν είναι για τη Ρωσία, αλλά για άλλους λόγους.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε Φινλανδία και Σουηδία πως εάν δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Άγκυρας, τότε η Τουρκία θα μπλοκάρει εκ νέου την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι θετικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι θέμα που πρέπει να λάβει έγκριση από το Κογκρέσο.

«Ήταν σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου προς τον Πρόεδρο Ερντογάν, η αποφυγή εντάσεων σε Αιγαίο και Συρία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Μαδρίτη. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έθεσε το παραμικρό ζήτημα για τα νησιά στο Αιγαίο και ευρύτερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Απαντώντας για το ζήτημα του Turkaegean, σημείωσε πως η χώρα θα εξαντλήσει τα νομικά της περιθώρια, κάνοντας λόγο για “υπηρεσιακές ευθύνες”. “Κάποιοι”, είπε, “εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους”.

Για διπλωματικό βατερλό της κυβέρνησης στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Open.

«Η Ελλάδα τα δίνει όλα στους Αμερικανούς, δίνει όπλα στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί εξοπλίζουν με αεροσκάφη την Τουρκία για να κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πολιτική όταν κάτι πάει στραβά, ευθύνεσαι δεν ευθύνεσαι οφείλεις να δείχνεις γενναιότητα και να ζητάς συγγνώμη» σημειώνει σε ανάρτησή του στο facebook ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην κατοχύρωση του Turkaegean από την Τουρκία.

Την ισχυρή σύστασή της για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους άνω των 70, αλλά και στους 60άρηδες με υποκείμενα νοσήματα, επανέλαβε χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης.

Στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας νοσηλεύεται ο Πέτρος Φιλιππίδης. Ο ηθοποιός μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο τα ξημερώματα με έντονους πόνους στο στήθος και μετά τον εργαστηριακό έλεγχο, κρίθηκε αναγκαία η εισαγωγή του.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 27 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα