back to top
23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

23 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Ακριβότερα κατά 7% από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η νέα αύξηση ανεβάζει συνολικά στο 35% την τιμή τους σε σχέση με τις αρχές του χρόνου.

Εν τω μεταξύ, από το πρωί έντονη είναι η κίνηση στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, από το πρώτο κύμα αδειούχων του Ιουλίου.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο μοντέλο στην αγορά ηλεκτρισμού καθώς μπαίνει πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά, δηλαδή στα ανώτατα όρια αποζημίωσης για τους ηλεκτροπαραγωγούς. Για την πλήρη εφαρμογή του μέτρου εκκρεμεί η σχετική υπουργική απόφαση που θα καθορίζει τις τιμές για την λειτουργία του μηχανισμού παρέμβασης στην χονδρική αγορά. Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών και την ενίσχυση της διαφάνειας, οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεώνονται να ανακοινώνουν κάθε μήνα σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρισμού που θα ισχύουν στα τιμολόγιά τους για τον επόμενο μήνα.

Έτσι οι καταναλωτές θα μπορούν να αναζητήσουν φθηνότερα τιμολόγια και να αλλάξουν πάροχο, εφόσον το επιθυμούν.

90 εκατομμύρια ευρώ επιπλέον των αρχικών πόρων, μοιράζει η κυβέρνηση στις δήμους της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα του ενεργειακού κόστους, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο twitter ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού, του μεγάλου λιμανιού της νότιας Ουκρανίας, ανακοίνωσε Ουκρανός αξιωματούχος. Οι πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό πραγματοποιήθηκαν ενώ συνεχίζεται η προέλαση των Ρώσων στο Λουχάνσκ. Η πλήρης κατάληψη του Λισιχάνσκ, τελευταίου προπυργίου των Ουκρανών, θεωρείται θέμα χρόνου. Εντωμεταξύ, ανάσα στις ουκρανικές δυνάμεις δίνει η επανακατάληψη της Οφιδούσας. Μόσχα και Κίεβο υποστηρίζουν διαφορετικές εκδοχές για το τί ακριβώς έγινε, ωστόσο όλος ο κόσμος ελπίζει ότι τώρα θα διευκολυνθούν οι εξαγωγές αγροτικών προϊόντων από τη Μαύρη Θάλασσα. Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς, είπε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προετοίμαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν τον εξαπολύσει και προέβλεψε ότι είναι πιθανό να διατηρήσει μια παρατεταμένη επίθεση για «μεγάλο χρονικό διάστημα».

Μετά την σιγή του κατά την ομιλία του στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ ο Ρετζεπ ταγίπ Ερντογάν επανέφερε το ζήτημα της αποστρατιωτικοποίησης των νησιών μας στην συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μετά. Κατηγόρησε για άλλη μια φορά τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ότι αθέτησε όλα όσα είχαν συμφωνήσει στην Κωνσταντινούπολη, ενώ εξέφρασε την δυσφορία του για τις αμερικανικές βάσεις στην Ελλάδα, λέγοντας ότι δεν είναι για τη Ρωσία, αλλά για άλλους λόγους.

Ο Ερντογάν προειδοποίησε Φινλανδία και Σουηδία πως εάν δεν ανταποκριθούν στις δεσμεύσεις που ανέλαβαν έναντι της Άγκυρας, τότε η Τουρκία θα μπλοκάρει εκ νέου την ένταξή τους στο ΝΑΤΟ.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε ότι είναι θετικός στην πώληση των F-16 στην Τουρκία, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι θέμα που πρέπει να λάβει έγκριση από το Κογκρέσο. Ο Ταγίπ Ερντογάν εξέφρασε την ελπίδα ότι το αμερικανικό Κογκρέσο θα δώσει το πράσινο φως, δηλώνοντας πως ο Τζο Μπάιντεν του είπε πως «θα κάνει τα βήματα που μπορεί».

Την πλήρη αντίθεσή τους με το «ναι» του Τζο Μπάιντεν εξέφρασαν οι Ελληνοαμερικανοί ρεπουμπλικανοί βουλευτές Γκας Μπιλιράκης και Νικόλ Μαλιωτάκης, οι οποίοι εξέδωσαν σκληρή ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζουν σοκαριστικό το γεγονός ότι ο πρόεδρος Μπάιντεν υποστήριξε την πώληση των F-16στην Τουρκία.

«Ήταν σαφές και ξεκάθαρο το μήνυμα του Αμερικανού Προέδρου προς τον Πρόεδρο Ερντογάν. Η αποφυγή εντάσεων σε Αιγαίο και Συρία», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, από τη Μαδρίτη. Πρόσθεσε ότι η Τουρκία δεν έθεσε το παραμικρό ζήτημα για τα νησιά στο Αιγαίο και ευρύτερα τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Απαντώντας για το ζήτημα του Turkaegean, σημείωσε πως η χώρα θα εξαντλήσει τα νομικά της περιθώρια, κάνοντας λόγο για “υπηρεσιακές ευθύνες”. “Κάποιοι”, είπε, “εντός της διοίκησης δεν έκαναν καλά τη δουλειά τους”.

Για διπλωματικό βατερλό της κυβέρνησης στην Σύνοδο του ΝΑΤΟ έκανε λόγο ο Αλέξης Τσίπρας μιλώντας στο Open.

«Η Ελλάδα τα δίνει όλα στους Αμερικανούς, δίνει όπλα στην Ουκρανία και την ίδια στιγμή οι Αμερικανοί εξοπλίζουν με αεροσκάφη την Τουρκία για να κάνει υπερπτήσεις πάνω από τα ελληνικά νησιά», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην πολιτική όταν κάτι πάει στραβά, ευθύνεσαι δεν ευθύνεσαι οφείλεις να ζητάς συγγνώμη» εγραψε -μεταξύ άλλων- στο facebook ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης αναφερόμενος στην κατοχύρωση του όρου Tukaegean από την Τουρκία. Θα κάνουμε όσα γίνονται σε νομικό επίπεδο για να το ακυρώσουμε είπε ο κ, Γεωργιάδης, εκφράζοντας την πεποίθηση ότι με τα σωστά νομικά επιχειρήματα θα επιτύχουμε να το ακυρώσουμε.

Την ισχυρή σύστασή της για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους άνω των 70, αλλά και στους 60άρηδες με υποκείμενα νοσήματα, επανέλαβε χθες η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί και με τις τρεις δόσεις και έχουν νοσήσει δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης.

Σε έξαρση η πανδημία στην χώρα μας. Χθες ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 18.482 νέα κρούσματα, 13 θανάτους και 97 διασωληνωμένους ασθενείς.

 

Με το εδώλιο άδειο -κεκλεισμένων των θυρών- συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη, με εξέταση της τρίτης καταγγέλλουσας. Ο κατηγορούμενος νοσηλεύεται από τα ξημερώματα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου μεταφέρθηκε εσπευσμένα από τις φυλακές Κορυδαλλού. Σύμφωνα με πληροφορίες υπέστη ελαφρύ εγκεφαλικό επεισόδιο.

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 31ας βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα