back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 13:00

Διαβάστε επίσης

Άλμα του πληθωρισμού στην χώρα μας τον Ιούνιο στο 12%, σύμφωνα με τα στοιχεία της eurostat, την ώρα που ο αντίστοιχος στη ευρωζώνη κυμαίνεται στο 8,6%.

Η επιτάχυνση του δείκτη καταναλωτή είναι ταχύτατη. Σε επίπεδο Ευρωζώνης, ο μέσος όρος των κρατών που έστειλαν στοιχεία, δείχνει αύξηση των τιμών κατά 8,6% από 8,1% που ήταν τον Μάιο και 7,4% τον Απρίλιο και τον Μάρτιο. Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι η ετήσια αύξηση στην ενέργεια στην Ευρωζώνη ανέρχεται στο 42%, κάτι που εξηγεί τις ισχυρές πληθωριστικές πιέσεις.

Τέλος, ο πληθωρισμός παραμένει, όπως και όλους τους προηγούμενους μήνες, στα υψηλότερα επίπεδα από το 1997. Στην Ελλάδα, η αύξηση των τιμών ήταν η 5η πιο γρήγορη στην Ευρωζώνη.

Στην καρδιά της τουριστικής περιόδου, ακριβότερα κατά 7% είναι από σήμερα τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Η νέα αύξηση ανεβάζει συνολικά στο 35% την τιμή τους σε σχέση με τις αρχές του χρόνου.

Σε ισχύ τίθεται από σήμερα το νέο μοντέλο στην αγορά ηλεκτρισμού καθώς μπαίνει πλαφόν στην χονδρεμπορική αγορά, δηλαδή στα ανώτατα όρια αποζημίωσης για τους ηλεκτροπαραγωγούς. Για την καλύτερη ενημέρωση των καταναλωτών και την ενίσχυση της διαφάνειας, οι εταιρείες προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας υποχρεούνται να ανακοινώνουν κάθε μήνα σε ευδιάκριτο σημείο στην ιστοσελίδα τους τις χρεώσεις προμήθειας ηλεκτρισμού που θα ισχύουν στα τιμολόγιά τους για τον επόμενο μήνα. Με αυτόν τον τρόπο οι καταναλωτές θα μπορούν να αναζητήσουν φθηνότερα τιμολόγια και να αλλάξουν πάροχο, εφόσον το επιθυμούν.

Στο Ειδικό Δικαστήριο παραπέμφθηκαν με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη. Τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν συνδέονται με την υπόθεση Novartis, όπως αρχικά διέρρευσε. Συγκεκριμένα η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ. Τουλουπάκη, αφορά στη μη αμελλητί- βάσει του Συντάγματος- αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην υπουργού υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και του τότε υφυπουργού Ανδρέα Ξανθού σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρμάκου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος θα δικαστεί για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων ενώ η κ. Τουλουπάκη παραπέμφθηκε για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Τουλάχιστον 17 άνθρωποι, ανάμεσά τους και παιδιά, σκοτώθηκαν όταν ρωσικός πύραυλος έπληξε 9ώροφη πολυκατοικία στην περιφέρεια της Οδησσού. Οι πυραυλικές επιθέσεις στην Οδησσό πραγματοποιήθηκαν ενώ συνεχίζεται η προέλαση των Ρώσων στο Λουχάνσκ. Ο Βλαντιμίρ Πούτιν προετοίμαζε τον πόλεμο στην Ουκρανία για τουλάχιστον ένα χρόνο πριν τον εξαπολύσει είπε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς και προέβλεψε ότι είναι πιθανό να διατηρήσει μια παρατεταμένη επίθεση για «μεγάλο χρονικό διάστημα».

Με τον κορονοϊό να καλπάζει στην χώρα μας και τις νέες μολύνσεις να καταγράφουν σε καθημερινή βάση πενταψήφια νούμερα, η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων επανέλαβε την ισχυρή σύστασή της για τέταρτη δόση εμβολιασμού κατά του κορονοϊού στους άνω των 70, αλλά και στους 60άρηδες με υποκείμενα νοσήματα, επισημαίνοντας ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί τριπλά και έχουν νοσήσει δεν έχουν ανάγκη αναμνηστικής δόσης.

Η Ρωσία ανακοίνωσε σήμερα ότι τερματίζει όλους τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν για την αντιμετώπιση της COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, επικαλούμενη τη σταθερή μείωση των θανάτων.

Σε μια σύγχρονη, πράσινη «όαση» μεταμορφώθηκε το πάρκο «Περιβολάκι Εθνικής Αντίστασης», στο Κουκάκι, στο πλαίσιο του προγράμματος «Υιοθέτησε την πόλη σου». Τις λεπτομέρειες έχει ο Κώστας Κορέλλης.

Καταφθάνει σήμερα η πρώτη αποστολή πυροσβεστών από τη Ρουμανία στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος προ-εγκατάστασης πυροσβεστικών δυνάμεων από έξι ευρωπαϊκές χώρες.

Συνολικά περισσότεροι από 200 Πυροσβέστες από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ρουμανία, Νορβηγία και Φινλανδία θα βρίσκονται στην Ελλάδα για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου, ώστε να συνδράμουν στην πυροπροστασία της χώρας μας και να ανταλλάξουν τεχνογνωσία με τους Έλληνες συναδέλφους τους.

Προειδοποίηση για συνθήκες που θα ευνοούν σημαντικά την εκδήλωση πυρκαγιάς το Σαββατοκύριακο ακόμα και στην Αττική, εξέδωσε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Γενικά αίθριος σήμερα ο καιρός στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 36 βαθμούς Κελσίου. 33 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

 

 

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα