back to top
17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

17.8 C
Athens
Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 17:00

Διαβάστε επίσης

Διάβημα στον Ρώσο πρέσβη στην Αθήνα, σχετικά με την απέλαση οκτώ Ελλήνων διπλωματών από τις διπλωματικές και προξενικές Αρχές στη Ρωσία, πραγματοποίησε νωρίτερα ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών. Ο κ Θεμιστοκλής Δεμίρης, τόνισε ότι η ρωσική αντίδραση ήταν δυσανάλογη σε σύγκριση με τα μέτρα που είχε ανακοινώσει η χώρα μας κατά συγκεκριμένων Ρώσων διπλωματών, οι οποίοι είχαν κηρυχθεί ανεπιθύμητοι, καθώς είχαν αποδεδειγμένα επιδείξει δράση που δεν συνάδει με διπλωματική τους ιδιότητα.

 

Νέες απειλές από τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. “Δεν έχουμε στο μυαλό μας να κάνουμε πόλεμο, αλλά η Ελλάδα δεν τηρεί τις υποσχέσεις της. Αυτό είναι το πρόβλημα”, δήλωσε από την Κωνσταντινούπολη και την προσευχή της Παρασκευής, προσθέτοντας: “έκαναν 147 παραβιάσεις. Αν είμαστε γείτονες, φίλοι, αν θέλετε να ζήσουμε ειρηνικά, γιατί παραβιάζετε τον εναέριο χώρο μας 147 φορές; Αν κάνετε τέτοιες παραβιάσεις, η Πολεμική μου Αεροπορία θα σας απαντήσει”. Για τον Έλληνα Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, δήλωσε επίσης ότι “πολλοί θέλησαν να μας συμφιλιώσουν”, ωστόσο, ανέφερε ο κ. Ερντογάν, “τώρα δεν σκεφτόμαστε κάτι τέτοιο, στο μέλλον θα δούμε”.

 

Την παράκληση τα εθνικά θέματα να μείνουν έξω από το πεδίο του κομματικού ανταγωνισμού, απηύθυνε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε δήλωσή του μετά το πέρας της ενημέρωσης των εκπροσώπων των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τα τρέχοντα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής.

 

 

Αυξάνονται οι εισαγωγές ασθενών με κορονοϊό στα νοσοκομεία της χώρας. Το τελευταίο 24ωρο έγιναν άλλες 326 εισαγωγές (ημερήσια μεταβολή +0.93%), ενώ ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 255 ασθενείς. Δεκατέσσερις ασθενείς κατέληξαν από επιπλοκές του κορονοϊού το τελευταίο 24ωρο στη χώρα μας – 95 οι διασωληνωμένοι – 18.996 τα νέα κρούσματα.

 

 

Σε δίκη αλλά για αδικήματα που δεν συνδέονται με την υπόθεση Novartis, όπως αρχικά διέρρευσε, παραπέμπονται στο Ειδικό Δικαστήριο με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο πρώην αν. υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη.Συγκεκριμένα η παραπομπή του κ. Παπαγγελόπουλου και της κ.Τουλουπάκη, αφορά τη μη αμελλητί, βάσει του Συντάγματος, αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ κατά του πρώην υπουργού Υγείας, Παναγιώτη Κουρουμπλή, και του τότε υφυπουργού, Ανδρέα Ξανθού, σχετικά με τη μη τιμολόγηση φαρμάκου. Ο κ. Παπαγγελόπουλος θα δικαστεί για παρεμβάσεις στο έργο της δικαιοσύνης κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων, ενώ η κ. Τουλουπάκη παραπέμφθηκε για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

 

“Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος,.

 

 

«Ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα -ο άνθρωπος στον οποίο είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για ωμές και ανοίκειες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η υπόθεση Novartis, σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και προσέθεσε: Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε τη δίκη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου».

 

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης απαλλάσσει τον 27χρονο Βασίλη Λεβέντη, για την υπόθεση βιασμού της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, σε σουίτα πολυτελούς ξενοδοχείου, ανήμερα της Πρωτοχρονιάς, καθώς οι δικαστές, όπως και η εισαγγελέας νωρίτερα, έκριναν ότι οι ισχυρισμοί της καταγγέλλουσας ήταν ψευδείς.

 

Από ασφυκτικό θάνατο που προήλθε από απόφραξη του στόματος επήλθε ο θάνατος των δύο μικρότερων παιδιών της Ρούλας Πισπιρίγκου, Μαλένας και Ίριδας. Σύμφωνα με αποσπάσματα της ιατροδικαστικής έκθεσης των δύο ιατροδικαστών Καλογρηά και Καρακούκη, που δημοσιεύεται σε ΜΜΕ, αποκλείεται το ατύχημα από τον τρόπο που έγινε η απόφραξη του στόματος των δύο παιδιών, δηλαδή με ισχυρή πίεση.

 

Το τελευταίο αντίο στον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο θα πουν αύριο, συγγενείς και φίλοι. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει από το Α’ Νεκροταφείο Αθηνών, στις 11.00 το πρωί.

 

Συνθήκες που θα ευνοούν σημαντικά την εκδήλωση πυρκαγιάς το Σαββατοκύριακο, ακόμα και στην Αττική, εξέδωσε το meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών.

 

 

Η Ηλέκτρα του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία Γιώργου Λύρα και με την Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο συνεχίζει την καλοκαιρινη περιοδεία της. Η Μαρία Βασιλοπούλου θα μας πει περισσότερα

 

 

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος ο καιρός αύριο στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Άνεμοι βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου – 36 βαθμοί, αυτήν την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα