back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 21:00

Διαβάστε επίσης

Κλιμακώνει την επιθετική ρητορική του κατά της ελληνικής κυβέρνησης ο Ταγίπ Ερντογάν .Εφτασε στο σημείο μέχρι και να κάνει υποδείξεις προεκλογικού χαρακτήρα προς τους Έλληνες πολίτες.

«Συνιστούμε στην ελληνική κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί να εκφοβίσει –αντί να προσπαθήσει να επιλύσει τις μεταξύ μας συγκρούσεις με διάλογο και διαπραγμάτευση– να πάρει μαθήματα από τις εξελίξεις στην περιοχή μας και από τα γεγονότα που έγιναν πριν από έναν αιώνα», είπε ο Τούρκος πρόεδρος σε ομιλία του στο Ινστιτούτο Πολέμου του Πανεπιστημίου Εθνικής Άμυνας.

«Ελπίζω ότι ο λαός της Ελλάδας θα δώσει δημοκρατικά το απαραίτητο μήνυμα και το μάθημα στη κυβέρνησή του», συνέχισε, προειδοποιώντας ότι η ελληνική κυβέρνηση «θα κυνηγήσει περιπέτειες που θα καταλήξουν σε καταστροφή για αυτούς», πρόσθεσε.

Νωρίτερα, ο Τούρκος πρόεδρος κατηγόρησε την Ελλάδα για παραβιάσεις του τουρκικού εναέριου χώρου. Επίσης ξεκαθάρισε για άλλη μια φορά ότι δεν πρόκειται να συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, λέγοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να συναντηθούμε, αν δεν συμμορφωθεί».

«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στεναχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» τόνισε κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Και πρόσθεσε: «Αν και ο ίδιος θα προτιμούσε μια Ελλάδα αδύναμη, εμείς κάνουμε και θα κάνουμε ανυποχώρητα όσα προάγουν τα εθνικά μας δίκαια».

Από τη Δευτέρα και για τους επόμενους τρεις μήνες θα παραμείνει ανοιχτή η Διώρυγα της Κορίνθου, για να εξυπηρετηθεί η καλοκαιρινή κίνηση, δήλωσε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέφθηκε τον Ισθμό , όπου εκτελούνται έργα αποκατάστασης.

Όπως σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης “η Διώρυγα θα ξανακλείσει από τις αρχές Οκτωβρίου για να γίνει η δεύτερη φάση της παρέμβασης και το επόμενο καλοκαίρι θα ανοίξει για τέσσερις μήνες και το έργο θα ολοκληρωθεί μετά, εντός του 2023”. Το έργο έχει προϋπολογισμό 32 εκατομμύρια ευρώ.

Ομόφωνα δεκτό έκανε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του Πέτρου Φιλιππίδη για τρεις υποθέσεις σεξουαλικής βίας σε βάρος συναδέλφων του.

Με την ίδια απόφαση του επέβαλε τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ. Στο άκουσμα της απόφασης η σύζυγός του ξέσπασε σε κλάματα.

Στο 12% εκτοξεύτηκε ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Ιούνιο σύμφωνα με τη Eurostat. Νέο υψηλό-ρεκόρ στο 8,6% για την Ευρωζώνη .

“Η κυβέρνηση πρέπει να επιβάλει τώρα πλαφόν στη λιανική τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, να μειώσει τη φορολογία των καυσίμων και τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά κι όχι να παρακολουθεί αδιάφορη την ακρίβεια να εξανεμίζει το διαθέσιμο εισόδημα των Ελλήνων πολιτών», σχολίασε το ΠΑΣΟΚ.

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμπονται με αμετάκλητο βούλευμα ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η άλλοτε επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη , οι οποίοι όμως απηλάγησαν ομόφωνα για τους χειρισμούς της δικαιοσύνης στην υπόθεση της Νοβάρτις.

Η πρώην Εισαγγελέας Διαφθοράς θα δικαστεί γιατί δεν διαβίβασε αμέσως – όπως επιτάσσει το Σύνταγμα – αναφορά βουλευτών του ΠΑΣΟΚ για μη τιμολόγηση φαρμάκων επί των ημερών υπουργίας των κυρίων Παναγιώτη Κουρουμπλή και Ανδρέα Ξανθού, ενώ ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος θα δικαστεί και για παράβαση καθήκοντος ,έπειτα από καταγγελίες τριών Εισαγγελέων για παρέμβαση στο δικαιοδοτικό έργο τους.

Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσονται από κάθε κατηγορία τόσο οι πρώην επίκουροι εισαγγελείς διαφθοράς ,όσο και οι όλοι οι δημοσιογράφοι που ελέγχθηκαν ποινικά στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας.

“Η απόφαση του δικαστικού συμβουλίου αποτελεί κόλαφο στη προσπάθεια της κυβέρνησης Μητσοτάκη να εργαλειοποιήσει τη Δικαιοσύνη και να μετατρέψει το σκάνδαλο Novartis σε δήθεν σκευωρία”, υπογράμμισε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος.

Νωρίτερα το κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης ζήτησε την παραίτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου, χρεώνοντάς του προσπάθεια «συνειδητής παραπληροφόρησης των πολιτών», όσον αφορά στις εξελίξεις στην παραπομπή Παπαγγελόπουλου-Τουλουπάκη.

«Ο στενότατος συνεργάτης του κ. Τσίπρα -ο άνθρωπος στον οποίο είχε αναθέσει το χαρτοφυλάκιο του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, με αρμοδιότητα τα θέματα διαφθοράς- παραπέμπεται στο Ειδικό Δικαστήριο για ωμές και ανοίκειες παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη σε σειρά υποθέσεων, μέρος των οποίων αποτελεί και η υπόθεση Novartis, σχολίασε ο Γιάννης Οικονόμου.”Για τα υπόλοιπα θα περιμένουμε τη δίκη στην αίθουσα του Ειδικού Δικαστηρίου» πρόσθεσε.

18.996 νέα κρούσματα, 14 θανάτους και 95 διασωληνωμένους ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ

Το τελευταίο αντίο στον εκλογολόγο Ηλία Νικολακόπουλο θα πουν αύριο, συγγενείς και φίλοι. Η πολιτική κηδεία του θα γίνει στις έντεκα το πρωί από το Πρώτο Κοιμητήριο Αθηνών.

ΚΑΙΡΟΣ

Αίθριος αύριο ο καιρός στην Αττική, με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου

32 βαθμοί, αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ, στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα