back to top
21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

21.5 C
Athens
Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 32:00

Διαβάστε επίσης

Καταγγελίες Ουκρανών ότι η Ρωσία έπληξε με βόμβες φωσφόρου το Φιδονήσι, στη Μαύρη Θάλασσα, και ενώ χθες αποχώρησαν οι ρωσικές δυνάμεις.
Μάλιστα οι Ουκρανοί δημοσιοποίησαν και βίντεο στο οποίο φαίνεται ένα αεροπλάνο να πετάει πάνω από το νησί και να ρίχνει τουλάχιστον δύο βόμβες.
Το Κίεβο κατηγορεί τη Μόσχα ότι τις έχει χρησιμοποιήσει πολλές φορές τους τελευταίους μήνες και εναντίον αμάχων, κάτι που ο ρωσικός στρατός διαψεύδει κατηγορηματικά.
Σήμερα στην Οδησσό, τουλάχιστον 21 άνθρωποι σκοτώθηκαν από πλήγματα της ρωσικής αεροπορίας.
«Πρόκειται για ένα στοχευμένο και σκόπιμο πλήγμα της Ρωσίας, δήλωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, υποδεχόμενος στο Κίεβο τον πρωθυπουργό της Νορβηγίας Γιόνας Γκαρ Στέρε, ο οποίος υποσχέθηκε ότι θα παράσχει βοήθεια ύψους 1 δισεκ. ευρώ στην Ουκρανία, κυρίως για την αγορά εξοπλισμού.

Το ίδιο προκλητικό αφήγημα επανέλαβε με την επιστροφή του από τη Μαδρίτη, ο τούρκος πρόεδρος, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση το απόγευμα επιτέθηκε εκ νέου στην κυβέρνηση, προειδοποιώντας τον ελληνικό λαό να «δώσει το μήνυμα και το μάθημα μέσω της δημοκρατικής οδού στους κυβερνώντες» διότι «τρέχουν πίσω από περιπέτειες που θα φέρουν καταστροφικό τέλος» για τη χώρα.
Η συγκεκριμένη δήλωση του Προέδρου Ερντογάν αποτελεί παρέμβαση στα εσωτερικά της Ελλάδας και μάλιστα υπέρ του Αλέξη Τσίπρα, αναφέρουν κύκλοι του Μεγάρου Μαξίμου.
«Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στενοχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα» τόνισε νωρίτερα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, σχολιάζοντας τις μεσημεριανές δηλώσεις Ερντογάν, που επανέλαβε τα περί παραβιάσεων του τουρκικού εναέριου χώρου, ενώ αναφερόμενος στον Έλληνα πρωθυπουργό είπε πως δεν πρόκειται να τον συναντήσει αν δεν συμμορφωθεί».

Σε δίκη παραπέμπονται πέντε άτομα, για τις παράνομες προσλήψεις στο ΚΕΕΛΠΝΟ μετά το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών.
Οι παραπομπές αφορούν δύο διαφορετικές υποθέσεις, η πρώτη για 22 παράνομες προσλήψεις το διάστημα 2013 -2014 και η δεύτερη για 74 παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2011-14.

Την αποφυλάκιση του Πέτρου Φιλιππίδη αποφάσισε ομόφωνα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας το οποίο έκανε δεκτό το αίτημα για αντικατάσταση της προσωρινής κράτησης του, λόγω της κατάστασης της υγείας του. Του επιβλήθηκαν οι περιοριστικοί όροι της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισης δύο φορές το μήνα, στο Αστυνομικό Τμήμα της περιοχής του και εγγυοδοσία 20.000 ευρώ.

Δεκαοκτώ χιλιάδες 996 νέα κρούσματα, 14 θανάτους και 95 διασωληνωμένους ασθενείς ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.
Επείγουσα δράση για την ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη, ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Στήριξη σε σαράντα πέντε νοικοκυριά, στέγη και εργασία σε 56 άστεγους και ευάλωτους συνανθρώπους μας, για να σταθούν και πάλι στα πόδια τους, διασφαλίζει μεταξύ άλλων το 3ο πρόγραμμα του Δήμου Αθηναίων για την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη ευάλωτων ανθρώπων το οποίο θα ξεκινήσει το προσεχές διάστημα.
Όπως είπε η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνίας των πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9,84, «το 3ο πρόγραμμα περιλαμβάνει και την επαγγελματική κατάρτιση των ευάλωτων ανθρώπων στον τομέα που εκείνοι επιθυμούν και θα επιλέξουν».

Στις 11 αύριο το πρωί από το Α΄ Κοιμητήριο Αθηνών η πολιτική κηδεία του πολιτικού επιστήμονα και εκλογολόγου Ηλία Νικολακόπουλο που έφυγε χθες από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά σε ξυλουργείο στη συμβολή των οδών Ίριδος και Σουλίου στον Άγιο Δημήτριο. Στο σημείο επιχειρούν 18 πυροσβέστες με 6 οχήματα.

Η Αλβανία βρίσκεται σε συνομιλίες με το ΝΑΤΟ για την κατασκευή ναυτικής βάσης στο Πόρτο Ρομάνο, στις ακτές της Αδριατικής, δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας Έντι Ράμα.
Πρόσθεσε ότι το λιμάνι που είναι υπό κατασκευή και συγχρηματοδοτείται από τη Συμμαχία βρίσκεται κοντά στην παραλιακή πόλη του Δυρραχίου και προορίζεται ως το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας, θα έχει εμπορικό τμήμα καθώς και στρατιωτική ναυτική βάση.
Ανέφερε ότι η στρατιωτική βάση θα κατασκευαστεί και θα συγχρηματοδοτηθεί από το ΝΑΤΟ και την Αλβανία.

ΚΑΙΡΟΣ

Γενικά αίθριος αύριο ο καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις απογευματινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 4 με 5 και στα ανατολικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου. 29 βαθμοί αυτή την ώρα στην Τεχνόπολη στο Γκάζι.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα