back to top
19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.5 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ειδικό δικαστήριο για Παπαγγελόπουλο – Τουλουπάκη αλλά όχι για την υπόθεση Novartis

Διαβάστε επίσης

Στο εδώλιο του Ειδικού Δικαστηρίου παραπέμφθηκαν με αμετάκλητο βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος και η πρώην επικεφαλής της εισαγγελίας διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη.

Ωστόσο, τα αδικήματα για τα οποία παραπέμπονται σε δίκη δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολύκροτη υπόθεση της Novartis, όπως αρχικά είχε διαρρεύσει.

Μετά από τη δημοσίευση του βουλεύματος από την ανάγνωση αυτού προκύπτει ότι τα αδικήματα για τα οποία οι δικαστές αποφαίνονται την παραπομπή των δύο συγκεκριμένων σε δίκη, δεν συνδέονται επ΄ουδενί με την υπόθεση της Νovartis και την στοχοποίηση των δέκα πολιτικών προσώπων.

Συγκεκριμένα, η παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου ως ηθικού αυτουργού σε κατάχρηση εξουσίας, με φερόμενη ως αυτουργό της Ελένη Τουλουπάκη, αφορά στη μη αμελλητί, κατά το Σύνταγμα, αποστολή στη Βουλή μήνυσης βουλευτών του ΠΑΣΟΚ με την οποία κατήγγειλαν τον πρώην υπουργό υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή και το τον τότε υφυπουργό Ανδρέα Ξανθό σχετικά με μη τιμολόγηση φαρμάκου.

Η παράβαση καθήκοντος για την οποία θα δικαστεί ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος αφορά τις καταγγελίες τριών εισαγγελέων, Παναγιώτη Αθανασίου, Ελένης Ραίκου και Γεωργίας Τσατάνη, για παρεμβάσεις στο έργο τους κατά το χειρισμό σημαντικών υποθέσεων.

Η πρώην εισαγγελέας κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη παραπέμφθηκε με οριακή πλειοψηφία 3-2 να δικαστεί για το κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας που αφορά στη δικογραφία Κουρουμπλή – Ξανθού.

Αυτή την ανακριβή «είδηση» διέρρευσαν αργά χθες το βράδυ δικαστικές, η οποία δημοσιεύθηκε και αναδημοσιεύτηκε σε όλα τα ΜΜΕ. Σήμερα οι συνήγοροι υπεράσπισης παρέλαβαν το βούλευμα και δήλωσαν ότι διαπίστωσαν πως η υπόθεση Novartis κατέρρευσε!!

Δ. Παπαγγελόπουλος: Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος

«Η Δικαιοσύνη οριστικά και αμετάκλητα έκρινε ότι το σκάνδαλο NOVARTIS είναι υπαρκτό και οι Εισαγγελείς που το ερεύνησαν έπραξαν το καθήκον τους. Η προσπάθεια των πολιτικών απατεώνων να ξεπλύνουν τις θηριώδεις μίζες Ελλήνων πολιτικών από τη Novartis κατέρρευσε ολοσχερώς. Το έχω υποσχεθεί και το επαναλαμβάνω. Μέχρι το τέλος της ζωής μου θα μάχομαι το παρακράτος, τους φαύλους και διεφθαρμένους που θέλουν ανενόχλητοι να συνεχίσουν τη λεηλασία της Πατρίδος μας», δήλωσε σχετικά ο Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.

Συνήγοροι Δ. Παπαγγελοπουλου: Αμετάκλητη η απαλλαγή για Novartis και Μιωνή

Στην αμετάκλητη απαλλαγή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου με το βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου από τις υποθέσεις για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis, για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνή και δωροληψίας πολιτικού προσώπου και για δήθεν παρεμβάσεις του στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis, αναφέρονται οι συνήγοροι υπεράσπισης του πρώην αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης με ανακοίνωσή τους.

Δείτε ολόκληρη την ανακοίνωση:

«Με του βούλευμα του δικαστικού συμβουλίου του αρ 86 του Συντάγματος ο εντολέας μας απαλλάχθηκε αμετάκλητα για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε κατάχρηση εξουσίας σε σχέση με τις έρευνες των εισαγγελέων για το σκάνδαλο Novartis. Συγκεκριμένα τα μέλη του Συμβουλίου ομόφωνα κατέληξαν ότι οι ενέργειες των εισαγγελέων ήταν νόμιμες και επιβεβλημένες. Ομόφωνα αμετακλήτως απαλλακτική είναι η κρίση του Συμβουλίου για τα κακουργήματα της απόπειρας εκβίασης σε βάρος Μιωνί και δωροληψίας πολιτικού προσώπου. Ομοίως αμετάκλητα απαλλακτική είναι η κρίση για δήθεν παρεμβάσεις του εντολέως μας στην διερεύνηση του σκανδάλου της Novartis. Ως προς το παραπεμπτικό σκέλος που αφορά στη πλημμεληματική παράβαση καθήκοντος και στην με πλειοψηφία 3-2 απόφαση για παραπομπή της κ. Τουλουπάκη για το αδίκημα της κατάχρησης εξουσίας δια παραλείψεως τελούμενο, που αφορά αποκλειστικά στη μη έγκαιρη αποστολή της δικογραφίας στη Βουλή για τον πρώην υπουργό υγείας κ. Κουρουπλή, με ηθικό αυτουργό τον εντολέα μας, δηλώνουμε βέβαιοι για την πρόδηλη νομική και ουσιαστική αβασιμότητα αυτής της κατηγορίας και θα φανεί με πανηγυρικό τρόπο στο ακροατήριο του Ειδικού δικαστηρίου.

Οι συνήγοροι Υπερασπίσεως Δημήτρης Παπαγγελόπουλος – Μάνος Ροδουσάκης».

Τουλουπάκη: Να αφυπνιστούμε για το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία

Η χθεσινή με οριακή πλειοψηφία παραπομπή μου ως Εισαγγελέως Διαφθοράς στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, ως τιμωρία μου για το “αδίκημα” της τήρησης του όρκου μου και του καθήκοντός μου, πρέπει να αφυπνίσει όλους μας για το βαθύ τέλμα, στο οποίο έχει περιέλθει η ελληνική δημοκρατία και οι συνταγματικά κατοχυρωμένοι Θεσμοί της.

Η άνω οριακή πλειοψηφία είναι η “απάντηση” της Δικαιοσύνης, αλλά και των πολιτικών αξιωματούχων, οι οποίοι ολοφάνερα κρύπτονται πίσω από αυτήν την πολιτική δίωξή μου, στην τόλμη μου να ελέγξω σημαίνοντα πολιτικά πρόσωπα και να αγγίξω μεγάλα και αδηφάγα οικονομικά συμφέροντα.

Σίγουρα είναι μια πρώτη πανηγυρική δικαίωση ότι με ομόφωνη απόφαση του Ανώτατου Δικαστικού Συμβουλίου της χώρας, το αφήγημα της δήθεν «σκευωρίας» NOVARTIS κατέρρευσε ως χάρτινος πύργος και ανέδειξε το μεθοδευμένο των διώξεων μου και του ανελέητου διασυρμού του προσώπου μου.

Ωστόσο, ο Πόλεμος για την αλήθεια δεν έχει τελειώσει· αντιθέτως τώρα ξεκινάει η πιο κρίσιμη μάχη του • αυτή η Μάχη που θα απογυμνώσει το «Σύστημα» και θα δείξει πόσο λίγο και αδύναμο είναι μπροστά στην αλήθεια του Θεού.

Η πίστη μου είναι ακλόνητη. Η πλήρης δικαίωση θα έρθει. Και οι Γραμματείς και οι Φαρισαίοι θα λάβουν τη θέση που τους αναλογεί.

Δικηγόρος Τουλουπάκη: Κατέρρευσαν οι κατηγορίες σε βάρος της

Ο Βασίλης Χειρδάρης, της συνήγορος της Ελένης Τουλουπάκη για το βούλευμα του Αρείου Πάγου δήλωσε σχετικά ότι «Οι κατηγορίες κατά της εισαγγελέως κ. Τουλουπάκη κυριολεκτικά κατέρρευσαν από το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου. Το ασυνήθιστα επιβαρυμένο κατηγορητήριο σε βάρος της για πολλά αδικήματα μεταξύ των οποίων ότι δήθεν εξέθεσε επιφανή αθώα δημόσια πρόσωπα σε δίωξη κλπ συρρικνώθηκε εντυπωσιακά με μία άδικη και αβάσιμη παραπομπή (κατά πλειοψηφία) για κατάχρηση εξουσίας που συνίσταται στην μη άμεση διαβίβαση υποβληθείσας μηνυτήριας αναφοράς στη Βουλή εναντίον δύο μελών του τότε υπουργικού συμβουλίου! Κατηγορία που δεν ευσταθεί, έχει σωρεία νομικών και αποδεικτικών προβλημάτων και καθιστά την αθώωση προφανή.

Το πολύ ενδιαφέρον όμως στο εκδοθέν εσπευσμένα Βούλευμα είναι ότι:

α) απαλλάσσει την εντολέα μου όλων των σοβαρών κατηγοριών επί της ουσίας και χωρίς νομικές ακροβασίες, που σημαίνει ότι υπήρξαν άδικες και αβάσιμες σε βάρος της σοβαρές κατηγορίες,

β) βγάζει από το «κάδρο» της παραπομπής στο ακροατήριο το σκάνδαλο «Novartis», θεωρώντας όλες τις εισαγγελικές ενέργειες για την έρευνά του απολύτως νόμιμες,

γ) δεν δικαιώνει, με σαφή αναφορά, τις μηνύσεις πολιτικών προσώπων σε βάρος της,

δ) θεωρεί ως απόλυτα νόμιμες τις επιλογές των προστατευόμενων μαρτύρων και τις εισαγγελικές ενέργειες στη διαχείριση των καταθέσεων, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ούτε πιέστηκαν ούτε χειραγωγήθηκαν.

Τελικά για το σκάνδαλο Novartis δεν παραπέμπεται κανένας! Κατηγορήθηκε και κυνηγήθηκε αυτή που προσπάθησε να το ελέγξει! Και τελικά παραπέμπεται άδικα για τις στάκτες του».

Τι δήλωσε ο συνήγορος του Κώστα Βαξεβάνη

«Χθες τα μεσάνυχτα ανώτατοι δικαστές προστάτεψαν την ελευθεροτυπία, διασφάλισαν την ελευθερία άσκησης ερευνητικής δημοσιογραφίας, αποσάρθρωσαν το αφήγημα του Κυριάκου Μητσοτάκη και της παρέας του περί δήθεν σκευωρίας και έθεσαν ισχυρό ανάχωμα στους σκοτεινούς σχεδιασμούς του Μαξίμου. Και τώρα στο ακροατήριο του Ειδικού Δικαστηρίου πρέπει να αποκαλυφθούν οι συνωμότες της δήθεν σκευωρίας Novartis και να παραδοθούν στη δημόσια χλεύη καθώς και να εξασφαλισθεί στα πρόσωπα της Ελένης Τουλουπάκη και Δημήτρη Παπαγγελόπουλου η ανεξαρτησία και ασφάλεια των δικαστών και εισαγγελέων, όταν ελέγχουν τους «ανέγγιχτους» εκπροσώπους της πολιτικής και της οικονομικής εξουσίας.

Μετά από αυτό το Βούλευμα, ο πρωθυπουργός και οι συνεργοί του είναι πολιτικά υπόλογοι για σκευωρία σε βάρος ενός τέως Υπουργού, 3 δημοσιογράφων και 3 εισαγγελικών λειτουργών, καθώς και σε βάρος της δημοκρατίας, της ελευθεροτυπίας και της Δικαιοσύνης. Ο λαός μας θα τους επιβάλει τη δέουσα ποινή στις επερχόμενες εκλογές», δήλωσε ο Γιάννης Μαντζουράνης, συνήγορος υπεράσπισης του Κώστα Βαξεβάνη.

Στην επισήμανση ότι «βάσει της δίωξης που πρότεινε η Βουλή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αυτός παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο για το κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων που συνδέονται με παραβάσεις του καθήκοντός του με παρεμβάσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς, μεταξύ των οποίων παρεμβάσεις και για τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων» προβαίνει με ανάρτησή του στο twitter ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, ο οποίος διετέλεσε εισηγητής της προκαταρκτικής επιτροπής.

Συγκεκριμένα ο κ. Πλεύρης αναφέρει:

«Ως μέλος και μάλιστα εισηγητής της προκαταρκτικής επιτροπής, μετά την κατάθεση του πορίσματος, όπως έχω κάνει έως τώρα και στην υπόθεση του κ. Παπαγγελόπουλου και στην υπόθεση του κ. Παππά, δεν μπαίνω σε κανέναν σχολιασμό στην ουσία των υποθέσεων στα επόμενα στάδια.

Το μόνο που επισημαίνω είναι ότι βάσει της δίωξης που πρότεινε η Βουλή για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης αυτός παραπέμπεται σε Ειδικό Δικαστήριο για το κακούργημα κατάχρησης εξουσίας και σειρά πλημμελημάτων που συνδέονται με παραβάσεις του καθήκοντός του με παρεμβάσεις σε εισαγγελικούς λειτουργούς, μεταξύ των οποίων παρεμβάσεις και για τη στοχοποίηση πολιτικών προσώπων.

Τον λόγο έχει το μόνον αρμόδιο Ειδικό Δικαστήριο στο οποίο έχουν ήδη παραπεμφθεί ως κατηγορούμενοι δύο υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ για παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και στα ΜΜΕ, παραπομπές που στηρίζονται αποκλειστικά στα ευρήματα των δύο προκαταρκτικών επιτροπών»

Μίνα Μουστάκα, ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα