back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Κ. Γκαγκάκη: Προσφέρουμε στέγη και εργασία στους ευάλωτους συνανθρώπους μας για να σταθούν πάλι στα πόδια τους

Διαβάστε επίσης

Στέγη και εργασία για ευάλωτα άτομα και οικογένειες προσφέρει ο Δήμος Αθηναίων στο πλαίσιο του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους Άστεγους». Η δημοτική αρχή προχωρά στην υλοποίηση του νέου σχεδίου χρηματοδότησης, διασφαλίζοντας επιδοτούμενη στέγη, κατάρτιση και εργασία.

«Το 3ο πρόγραμμα για την κοινωνική και εργασιακή επανένταξη ευάλωτων ανθρώπων θα ξεκινήσει άμεσα. Στηρίζει 45 νοικοκυριά και διασφαλίζει στέγη και εργασία σε 56 άστεγους και ευάλωτους συνανθρώπους μας, προκειμένου να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να προχωρήσουν στη ζωή τους» δήλωσε η αντιδήμαρχος κοινωνικής αλληλεγγύης και της κοινωνίας των πολιτών Κατερίνα Γκαγκάκη, μιλώντας στον Αθήνα 9,84 και σtην Κατερίνα Παπαβασιλείου.

«Η εμπειρία μας από την υλοποίηση των δύο προηγούμενων σχεδίων στον Δήμο Αθηναίων δείχνει ότι το πρόγραμμα “Στέγαση και Εργασία για τους Αστέγους”, λειτουργεί ενθαρρυντικά και πολλοί από τους ωφελούμενους καταφέρνουν να βρουν τον δρόμο προς την κοινωνική και επαγγελματική ενσωμάτωσή τους».

Όπως είπε η κ. Γκαγκάκη «το 3ο πρόγραμμα σε σχέση με τα προηγούμενα δύο περιλαμβάνει και την επαγγελματική κατάρτιση των ευάλωτων ανθρώπων στον τομέα που εκείνοι επιθυμούν και θα επιλέξουν».

Τέλος ανακοίνωσε πως «οι άνθρωποι ήδη έχουν αξιολογηθεί, τα περισσότερα διαμερίσματα έχουν βρεθεί και περίπου σε έναν μήνα θα μπουν οι οικογένειες στα σπίτια».

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα