back to top
20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.9 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ν. Δένδιας: Η Συμφωνία με Φινλανδία και Σουηδία δεν δημιουργεί υπερκέρδη για την Τουρκία

Διαβάστε επίσης

Αντίγραφο της Συμφωνίας μεταξύ Φινλανδίας, Σουηδίας και Τουρκίας παρέδωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας στους εκπροσώπους των κομμάτων, με τους οποίους συναντήθηκε σήμερα.

Όπως ανέφερε σε δήλωση του είχε την ευκαιρία να εξηγήσει στους εκπροσώπους “ότι η Συμφωνία αυτή δεν δημιουργεί για την Τουρκία υπερκέρδη, όπως εμφανίζεται να συμβαίνει σε ένα τμήμα της ελληνικής κοινής γνώμης”. “Αντίθετα”, ανέφερε, “η Τουρκία δεν πέτυχε στη Συμφωνία αυτή ούτε τον χαρακτηρισμό του YPG ή του “FETO” ως τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ούτε, όπως δεν ήταν δυνατόν και να συμβεί, την υπαγωγή της διαδικασίας έκδοσης σε ένα ειδικό καθεστώς, πέραν από την Ευρωπαϊκή Σύμβαση για την Έκδοση”.

“Όσον αφορά δε στο ζήτημα της PESCO, της συμμετοχής [της Τουρκίας] στα προγράμματα αυτά, εκεί η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν τη σχετική δυνατότητα αρνησικυρίας στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης” προσέθεσε ο κ Δένδιας.

“Κατά συνέπεια, αυτά τα οποία λέγονται στην Ελλάδα περί “υπερκερδών” και “θριάμβου” της Τουρκίας νομίζω ότι δεν ανταποκρίνονται ιδιαίτερα στην πραγματικότητα”, κατέληξε ενώ ανέφερε παράλληλα ότι συζητήθηκε και το νέο Δόγμα Στρατηγικής που υιοθετήθηκε από τους ηγέτες των 30 κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Αλεξάνδρα Βουδούρη

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα