back to top
18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

18 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Βρετανία: O Banksy επίτιμος καθηγητής του University for the Creative Arts

Διαβάστε επίσης

Το University for the Creative Arts (Πανεπιστήμιο Δημιουργικών Τεχνών) στην Αγγλία θα ανακηρύξει τον Banksy επίτιμο καθηγητή σε αναγνώριση των ανθρωπιστικών του προσπαθειών και του αντίκτυπου που έχει στην παγκόσμια καλλιτεχνική σκηνή.

Σημειώνεται ότι ο τίτλος είναι απλώς συμβολικός καθώς ο Banksy δεν θα παραστεί στην απονομή που έχει οριστεί για τις 6 Ιουλίου στο Λονδίνο, μιας και ο γνωστός Βρετανός καλλιτέχνης, πολιτικός ακτιβιστής και σκηνοθέτης ταινιών, έχει επιλέξει να μην κάνει γνωστή την ταυτότητά του.

Εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου διευκρίνισε ότι ο Banksy δεν έχει μοιραστεί ευθέως τις σκέψεις του σχετικά με την τιμητική διάκριση, αλλά την αποδέχτηκε.

Το UCA θέλησε να εμπνεύσει τους σημερινούς και μελλοντικούς σπουδαστές του μέσω μιας δημιουργικής μορφής που «χρησιμοποιεί τα ταλέντα του για να διαταράξει το status quo, ενώ μας προκαλεί όλους να αντιμετωπίσουμε μερικά από τα βασικά ζητήματα της εποχής μας: πόλεμος και ειρήνη, ανισότητα και ρόλος της τέχνης ως όχημα κοινωνικής έκφρασης» δήλωσε ο πρόεδρος και αντιπρύτανης του UCA Μπασίρ Μαχούλ.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα