back to top
20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

20.5 C
Athens
Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Ολοκληρώθηκε η τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led στη Λ. Κηφισίας

Διαβάστε επίσης

Ολοκληρώθηκε από τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττική η τοποθέτηση νέων φωτιστικών Led στη Λεωφόρο Κηφισίας, ενώ μέχρι τέλος του έτους θα έχουν αντικατασταθεί όλα τα παλαιού τύπου φωτιστικά στους δρόμους όλου Λεκανοπεδίου.

Το έργο τοποθέτησης νέων φωτιστικών σωμάτων χαμηλής κατανάλωσης και αυξημένης απόδοσης τύπου Led σε όλους τους οδικούς άξονες, που είναι στην αρμοδιότητα της Περιφέρειας Αττικής, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και να αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του 2023.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 36,9 εκατομμύρια ευρώ, εκ των οποίων τα 33,4 εκατομμύρια ευρώ προέρχονται από χρηματοδότηση της Περιφέρειας μέσω του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος ΠΕΠ Αττικής 2014-2021.

Πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η αντικατάσταση των παλαιών, ενεργοβόρων φωτιστικών νατρίου, με νέου τύπου τηλεδιαχειριζόμενα φωτιστικά κατά μήκος της Λεωφόρου Κηφισίας.
Ο Βόρειος κεντρικός άξονας του λεκανοπεδίου, σύμφωνα με την Περιφέρεια Αττικής, διαθέτει πλέον επαρκή φωτισμό που αλλάζει τα δεδομένα κατά την νυχτερινή οδήγηση και βελτιώνει σημαντικά την οδική ασφάλεια.

Ταυτόχρονα στη Λεωφόρο Κηφισίας έχουν γίνει εκτεταμένες εργασίες συντήρησης και πλέον διαθέτει βελτιωμένο οδόστρωμα (αντικατάσταση του ασφαλτοτάπητα στο μεγαλύτερο μήκος), νέες διαγραμμίσεις, πράσινες κεντρικές νησίδες και νέα σήμανση.

Το μεγαλύτερο έργο φωτισμού των κεντρικών οδικών αξόνων της Αττικής βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη και αλλάζει την εικόνα της Αττικής ενώ παράλληλα επιτυγχάνεται σημαντική εξοικονόμηση ενέργειας σε ποσοστό 60% αυτή την κρίσιμη περίοδο της αύξησης των τιμών της ηλεκτρικής ενέργειας, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση της, η Περιφέρεια.

Πιο συγκεκριμένα ολοκληρώθηκε ήδη η τοποθέτηση των νέων led φωτιστικών σωμάτων στη Λ. Αθηνών – Σουνίου, στη Λ. Μεσογείων, στη Λ. Συγγρού , στη Λ. Βουλιαγμένης στην Καλλιρόης στη Λ. Ποσειδώνος και στη Λ. Χαμοστέρνας, ενώ σε εξέλιξη είναι οι εργασίες στην Λ. Αθηνών, στην Λ. Πέτρου Ράλλη και στην Λ. Λαυρίου. Στους επόμενους δύο μήνες θα ολοκληρωθεί η αντικατάσταση του φωτισμού στον Κηφισό και στην Ομηρίδου Σκυλίτση, ενώ μέχρι τέλος του έτους οι κεντρικές οδικές αρτηρίες αρμοδιότητας της Περιφέρειας Αττικής θα διαθέτουν LED Φωτισμό χαμηλής κατανάλωσης και υψηλής απόδοσης.

Σε δηλώσεις του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης επισήμανε μεταξύ άλλων τα εξής:

«Η βελτίωση της οδικής ασφάλειας στους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αττικής αποτελεί βασική μας προτεραιότητα και στο πλαίσιο αυτό ολοκληρώνονται με ταχύτατους ρυθμούς οι επεμβάσεις που αφορούν τον φωτισμό των δρόμων, τη βελτίωση των οδοστρωμάτων, τη σήμανση και τη φωτεινής σηματοδότησης. Οι δεσμεύσεις μας δεν έμειναν στα χαρτιά. Εκσυγχρονίζουμε το οδικό δίκτυο, αλλάζουμε την εικόνα της Αττικής. Μιλάμε με πράξεις και όχι με λόγια».

Παναγιώτης Θεοδωρόπουλος

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα