back to top
20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

20.2 C
Athens
Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΗΜΕΡΑ; 01-07-2022

Διαβάστε επίσης

Οι παραστάσεις αρχαίου δράματος έχουν πάντα την τιμητική τους κατά την θερινή περίοδο, καθώς τα ανοιχτά θέατρα ευνοούν την πρόσληψη της. Δύο τουλάχιστον παραστάσεις αρχαίας τραγωδίας ανεβαίνουν σήμερα.

Καταρχήν σήμερα έχουμε την έναρξη των Eπιδαυρίων με την Άλκηστι του Ευριπίδη σε σκηνοθεσία του Ολλανδού Γιόχαν Σίμονς. Η μετάκληση του ιδρυτή του διάσημου Theater Hollandia φέρνει στο Αρχαίο Θέατρο της Επιδαύρου μια παγκόσμια πρεμιέρα συμπαραγωγή του Schauspielhaus Bochum και του Φεστιβάλ Αθηνών. Ο σκηνοθέτης, φωτίζει την Άλκηστη του Ευριπίδη με όχημα τη μουσική της ομώνυμης όπερας του Γκλουκ τοποθετώντας τέσσερις τραγουδιστές και ένα εκκλησιαστικό όργανο στη θέση του Χορού. Εισιτήρια από 5 ευρώ, ώρα έναρξης 9.

Ακόμη ένα έργο του Ευριπίδη η «Ηλέκτρα» ανεβαίνει από τον σκηνοθέτη Γιώργο Λύρα με την Μαρία Κίτσου στον ομώνυμο ρόλο. Με τα πρώτα ψήγματα ψυχολογικού θεάτρου, η Ηλέκτρα του Ευριπίδη βρίσκεται σε ένα επισφαλές σημείο σύγκλισης: εκεί που θεοί και άνθρωποι πρέπει να αναθεωρήσουν τον κόσμο τους σε μια εποχή αμφιβολίας και απομυθοποίησης. Στο Θέατρο Πέτρας στις 9.30, εισιτήρια από 15 ευρώ.

Ήταν οι προτάσεις της ημέρας από τη Βάσια Μπακετέα

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα