back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Το ΚΕ.Σ.Ο. & η Ένωση Οπτικών ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «δώσουν φως» σε όσους το έχουν ανάγκη

Διαβάστε επίσης

Στους ακριτικούς νομούς της Θράκης ολοκλήρωσαν τις δράσεις που ξεκίνησαν στις αρχές του Ιουνίου το Κέντρο Στήριξης Οικογένειας (ΚΕΣΟ) της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών – Οπτομετρών (Π.Ε.Ο.Ο.). Αυτή τη φορά στο επίκεντρο των ανθρωπιστικών παρεμβάσεων βρέθηκαν το Σωφρονιστικό Κατάστημα της Κομοτηνής και τα Ιδρύματα της Ι. Μητρόπολης Ξάνθης.

Είχε προηγηθεί στις αρχές του Ιουνίου η οφθαλμολογική εξέταση – οπτομέτρηση 73 κρατουμένων στις φυλακές, και 32 ηλικιωμένων και παιδιών ΑΜΕΑ, που φιλοξενούνται σε δυο διαφορετικά Ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Ξάνθης.

Είκοσι ημέρες αργότερα τα απαραίτητα γυαλιά οράσεως ετοιμάστηκαν και διανεμήθηκαν με την συμμέτοχη των Μητροπολιτών, Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα, όπως και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμονα. Παραδόθηκαν συνολικά 58 γυαλιά οράσεως στις φυλακές Κομοτηνής σε κρατούμενους που αδυνατούσαν να αντιμετωπίσουν το κόστος, καθώς και 15 ζευγάρια γυαλιά οράσεως δόθηκαν στα δυο Ιδρύματα της Μητρόπολης Ξάνθης. Οι παρεμβάσεις αυτές ήταν οι πρώτες μετά από δύο χρόνια περιορισμών και απαγορεύσεων λόγω της πανδημίας και συμμετείχαν η Διευθύντρια του ΚΕ.Σ.Ο. κα Μαίρη Πίνη, που μετέφερε τις ευχές του Αρχιεπισκόπου και Προέδρου του ΚΕ.Σ.Ο. κ. Ιερωνύμου, καθώς και του Αναπληρωτή Προέδρου του Ιδρύματος, Μητροπολίτη Φαναρίου κ. Αγαθάγγελου. Εκ μέρους της Πανελλήνιας Ένωσης Οπτικών- Οπτομετρών βρέθηκαν στην ακριτική Θράκη ο κ. Νίκος Γκουγκής και ο κ Γιώργος Κλάδος.

Οι συγκεκριμένες δράσεις, στους δυο νομούς της Θράκης αποτελούν συνέχεια μιας πρωτότυπης αλλά κρίσιμης σημασίας κοινής δραστηριότητας, που έχουν ξεκινήσει το ΚΕ.Σ.Ο. και η Π.Ε.Ο.Ο. πριν από πέντε χρόνια. Στόχος των δράσεων αυτών είναι να «δίνουν φως» σε αυτούς που δεν βλέπουν , να αντιμετωπίζουν τα προβλήματα όρασης ανθρώπων που ζουν στο περιθώριο της ζωής , όπως οι κρατούμενοι των φυλακών, αλλά και άλλων που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα οι ίδιοι και οι οικογένειες τους να αντεπεξέλθουν. Τα δωρεάν γυαλιά οράσεως κατασκευάζει η Πανελλήνια Ένωση Οπτικών- Οπτομετρών και με τον τρόπο αυτό δίνει νόημα στο δικαίωμα όλων να απολαμβάνουν το φως της ζωής, με κυριολεκτικό αλλά και μεταφορικό τρόπο.

Μαριλένα Αναστασοπούλου

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα