back to top
21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

21.3 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο Ειδήσεων στις 07:00

Διαβάστε επίσης

Πολύ αυξημένη η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά και της Ραφήνας, απ’ όπου αναχωρούν οι πρώτοι αδειούχοι του Ιουλίου.

Αυξημένη η κίνηση και στο ρεύμα εξόδου των εθνικών οδικών δικτύων.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο 24χρονοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 42χρονου σε μπαρ στη Ραφήνα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Μετά την αξιολόγηση του αποδεικτικού υλικού που περιλαμβάνεται στη δικογραφία, η ανακρίτρια -σύμφωνα με πληροφορίες- αποφάσισε να επεκτείνει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε βάρος ακόμη δυο νεαρών, οι οποίοι είχαν καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Κομισιόν, με στόχο οι χώρες-μέλη της ΕΕ να απαλλαγούν από την ανάγκη της ρωσικής ενέργειας, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα. Όπως προανήγγειλε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την Τσεχία, η πρωτοβουλία θα βασιστεί στις υπάρχουσες κινήσεις της ΕΕ για την εξάλειψη του ρωσικού άνθρακα, πετρελαίου και φυσικού αερίου και θα συνδράμει στην προσπάθεια για επιτάχυνση της ανάπτυξης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, όπως η αιολική και η ηλιακή ενέργεια.

Πρωτοφανής παρέμβαση Ερντογάν στα εσωτερικά της Ελλάδας. Μιλώντας σε στρατιωτικό πανεπιστήμιο ο Τούρκος Πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα “ο λαός της Ελλάδας να δώσει δημοκρατικά το απαραίτητο μήνυμα και το μάθημα στη κυβέρνησή του”. Τόνισε ότι “κανείς δεν πρέπει να έχει καμία αμφιβολία, ότι η Άγκυρα θα προστατεύσει τα δυτικά χερσαία, θαλάσσια και εναέρια σύνορά της” χωρίς να κάνει την παραμικρή παραχώρηση στα δικαιώματα της Τουρκίας στο Αιγαίο τα οποία, όπως είπε, απορρέουν από διεθνείς συμφωνίες.

“Η συνεχής ισχυροποίηση της Ελλάδας -στρατιωτικά, διπλωματικά και οικονομικά- στενοχωρεί τον κ. Ερντογάν και τον οδηγεί σε δηλώσεις που υπερβαίνουν τα εσκαμμένα” τόνισε ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ισχυρές εκρήξεις ακούστηκαν τις πρώτες πρωινές ώρες στην ουκρανική πόλη Μικολάιφ, σύμφωνα με τον δήμαρχο της πόλης (Ολεξάντρ Σένκεβιτς), ο οποίος κάλεσε τους κατοίκους να μείνουν στα καταφύγια.

Επείγουσα δράση για την ευλογιά των πιθήκων στην Ευρώπη, ζητά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, μετά τον τριπλασιασμό των κρουσμάτων τις τελευταίες δύο εβδομάδες.

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι είκοσι τραυματίστηκαν μετά τον ισχυρό σεισμό που έπληξε το νότιο Ιράν τις πρώτες πρωινές ώρες. Σύμφωνα με το ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων IRNA, την αρχική δόνηση ακολούθησαν άλλες, περίπου δέκα, ανάμεσά τους μία που έφθασε τους 6,3 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Μία στις πέντε πτήσεις αναμένεται να ακυρωθούν σήμερα στο αεροδρόμιο Σαρλ ντε Γκολ του Παρισιού, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των πυροσβεστών του αεροδρομίου, με μισθολογικά αιτήματα. Η απεργία θα διαρκέσει όλο το Σαββατοκύριακο και ήδη έχει προαναγγελθεί νέα κινητοποίηση και για το προσεχές (Σαββατοκύριακο).

Το ασημένιο μετάλλιο στο τζούντο, στην κατηγορία των -90 κιλών κατέκτησε ο Θοδωρής Τσιλίδης, στους Μεσογειακούς Αγώνες που φιλοξενούνται στο Οράν της Αλγερίας.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα