back to top
23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

23.1 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 11:00

Διαβάστε επίσης

Με πληρότητα των πλοίων που στην περίπτωση των Κυκλάδων φθάνει και το 90% ξεκίνησε η έξοδος των πρώτων αδειούχων του Ιουλίου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Το Λιμενικό καλεί τους επιβάτες να είναι μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου. Από το λιμάνι του Πειραιά έχουν προγραμματιστεί για σήμερα 22 δρομολόγια για τα νησιά του Αιγαίου και 22 για τον Αργοσαρωνικό. Από τη Ραφήνα αναμένεται να πραγματοποιηθούν 9 δρομολόγια για Κυκλάδες και 5 για Μαρμάρι, ενώ από το Λαύριο έχουν προγραμματιστεί 7 δρομολόγια.

Για “ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας” μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα, ο ελληνικός λαός να «δώσει ένα μάθημα, μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες». Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, “Είναι απολύτως φυσικό ο πρόεδρος της Τουρκίας να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας, που μεγαλώνει την επικράτεια με τις συμφωνίες που υπογράφει για ΑΟΖ, που έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα στα Βαλκάνια με κρίσιμες ενεργειακές συμμαχίες”.

Προφυλακιστέοι κρίθηκαν μετά την απολογία τους οι δυο 24χρονοι κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος 42χρονου σε μπαρ στη Ραφήνα τα ξημερώματα της περασμένης Κυριακής. Για ανθρωποκτονία από πρόθεση κατηγορούνται ακόμη δύο νεαροί, οι οποίοι είχαν καταθέσει ως αυτόπτες μάρτυρες.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης της Κομισιόν, με στόχο οι χώρες-μέλη της ΕΕ να απαλλαγούν από την ανάγκη της ρωσικής ενέργειας, αναμένεται να ανακοινωθεί εντός του μήνα, όπως προανήγγειλε η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν από την Τσεχία.

Ένας Ιταλός επιχειρηματίας, ιδιοκτήτης πολυτελούς ξενοδοχείου στην πολιτεία Τσιάπας, στο νότιο Μεξικό, δολοφονήθηκε στην Παλένκε, όπου ζούσε μόνιμα. Όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές, ο Ραφαέλ Αλεσάντρο Τούνεζι πυροβολήθηκε μέρα μεσημέρι, μέσα στο αυτοκίνητό του, καθώς ετοιμαζόταν να πάει να πάρει τις κόρες του από το σχολείο. Οι επιθέσεις σε τουριστικές περιοχές του Μεξικού έχουν πολλαπλασιαστεί.

Πλούσιο και σήμερα το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τού Όλη η Αθήνα μια Σκηνή. Μία διαφορετική παράσταση της τραγωδίας Μήδεια του Ευριπίδη παρουσιάζει η ομάδα «Εμείς και Εμείς» στις 9, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Με τις μουσικές τους πλημμυρίζουν οι Usurum το Άλσος Παγκρατίου, όπως και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, την πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα