back to top
11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

11.5 C
Athens
Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 12:00

Διαβάστε επίσης

Το τελευταίο αντίο στον πολιτικό επιστήμονα και εκλογικό αναλυτή Ηλία Νικολακόπουλο λένε αυτή την ώρα στο Α’ Κοιμητήριο Αθηνών, συγγενείς, φίλοι, πολιτικοί, συνάδελφοί του ακαδημαϊκοί, αλλά και δημοσιογράφοι.

Ο Ηλίας Νικολακόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 75 ετών, έπειτα από ανακοπή που υπέστη ενώ κολυμπούσε στην παραλία Αχλάδι της Σύρου.

Με πληρότητα των πλοίων που στην περίπτωση των Κυκλάδων φθάνει και το 90% ξεκίνησε η έξοδος των πρώτων αδειούχων του Ιουλίου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου. Το Λιμενικό καλεί τους επιβάτες να είναι μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Για “ωμή παρέμβαση στα εσωτερικά της χώρα μας” μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, κληθείς να σχολιάσει τις αναφορές Ερντογάν, ο οποίος εξέφρασε την ελπίδα, ο ελληνικός λαός να «δώσει ένα μάθημα, μέσω της δημοκρατικής οδού, στους κυβερνώντες». Όπως επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, “Είναι απολύτως φυσικό ο πρόεδρος της Τουρκίας να μην αισθάνεται άνετα με μια κυβέρνηση που δυναμώνει τη χώρα με ένα εξοπλιστικό πρόγραμμα το οποίο εδραιώνει τη θέση μας ως παράγοντα σταθερότητας, που έχει καταστήσει πρωταγωνίστρια την Ελλάδα στα Βαλκάνια με κρίσιμες ενεργειακές συμμαχίες”.

Επίθεση με βόμβες μολότοφ στο αστυνομικό τμήμα Ζωγράφου εξαπέλυσε ομάδα ατόμων που βγήκε από την πανεπιστημιούπολη, στη μία και μισή τα ξημερώματα. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί ή υλικές ζημιές.

Πλούσιο και σήμερα το πρόγραμμα που έχει ετοιμάσει ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων τού Όλη η Αθήνα μια Σκηνή. Μία διαφορετική παράσταση της τραγωδίας Μήδεια του Ευριπίδη παρουσιάζει η ομάδα «Εμείς και Εμείς» στις 9, στην πλατεία Κουμουνδούρου. Με τις μουσικές τους πλημμυρίζουν οι Usurum το Άλσος Παγκρατίου, όπως και το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, την πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

Εξάλλου, τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και μουσική Φοίβου Δεληβοριά, φιλοξενεί απόψε το θέατρο Κατίνα Παξινού, στο Αττικό Άλσος. Η παράσταση εντάσσεται στο 1ο φεστιβάλ της περιφέρειας Αττικής.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος στην Αττική. Θερμοκρασία από 25 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα