back to top
24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

24.8 C
Athens
Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 18:00

Διαβάστε επίσης

Από ώρα σε ώρα η έκτακτη συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο εκπρόσωπος τύπου της πυροσβεστικής, μετά την ολοκλήρωσης της 4ωρης και πλέον σύσκεψης της ηγεσίας του σώματος.

Την ίδια ώρα, σε κατάσταση αυξημένης ετοιμότητας, έχουν τεθεί οι αρχές εξαιτίας του πολύ υψηλού κινδύνου εκδήλωσης πυρκαγιάς αύριο, σε πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ τους: Αττική, Κύθηρα, Βοιωτία, νησιά ανατολικού Αιγαίου, κεντρική και νότια Εύβοια καθώς και πολλές περιοχές της Πελοποννήσου.

Επί ποδός και οι 200 περίπου Ευρωπαίοι πυροσβέστες που έχουν φθάσει στη χώρα μας για την ενίσχυση του έργου δασοπυρόσβεσης των Ελλήνων συναδέλφων τους, με πεζοπόρα και μηχανοκίνητα τμήματα. Πρόκειται για πυροσβέστες έως 30 ετών προερχόμενους από Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Νορβηγία, Ρουμανία και Φινλανδία. Για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο, με έδρα τους την Αθήνα, την Λάρισα και την Τρίπολη θα συνδράμουν στην κατάσβεση των δασικών πυρκαγιών.

Σε εξέλιξη πυρκαγιά στο Ρέθυμνο, σε χορτολιβαδική έκταση στην περιοχή Ροδάκινο Αγίου Βασιλείου. Επιχειρούν 53 πυροσβέστες με 14 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα. Ρίψεις από αέρος πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα. Η φωτιά δεν απειλεί κατοικημένες εκτάσεις, ωστόσο το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή.

15.839 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΕΟΔΥ. 95 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στους 22 ανήλθαν οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της νόσου. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων εκτίμησε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση ο καθηγητής πνευμονιολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Ιωάννης Κιούμης.

Μπαράζ ανακοινώσεων στον απόηχο της απόφασης για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Novartis.

«Είναι πρωτοφανές να παραπέμπεται, με ομόφωνη απόφαση, ένας ακόμη πρώην Υπουργός του και ο κ. Τσίπρας να επαίρεται και να πανηγυρίζει. Εμφανέστατα κρίνει εξ ιδίων τα αλλότρια. Περιγράφει τόσο αναλυτικά και γλαφυρά πρακτικές χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, επειδή o ίδιος τις εφάρμοσε στη διάρκεια της θητείας του, για να ελέγξει τους “αρμούς του συστήματος” και να μετατρέψει την Ελλάδα σε κράτος – παρία, εκτός του ευρωπαϊκού κεκτημένου. Η Κυβέρνηση πιστεύει ειλικρινά και υπερασπίζεται πραγματικά την ανεξαρτησία της ελληνικής Δικαιοσύνης, η οποία στο τέλος θα αναδείξει κάθε πτυχή της αλήθειας, για όλα και όλους» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Για ‘’ διαστροφή της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ’’ έκαναν λόγο κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι μετείχαν στην προανακριτική της Βουλής.

Ο κ. Οικονόμου έχει χάσει κάθε αξιοπιστία για να μπορεί να απαντά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και να απευθύνεται στους εκπροσώπους του Τύπου.. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ και συμπλήρωσε ότι ‘‘η ελληνική Δικαιοσύνη απέδειξε πως, παρά τις πιέσεις, τους σκευωρούς της σκευωρίας και τους δωρολήπτες πολιτικούς θα τους πάει μέχρι τέλους’’.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε ‘’κόλαφο’’ το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για όσους επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis, καθώς – όπως είπε – αθωώνει πλήρως όλους τους κατηγορούμενους από την κατασκευασμένη κατηγορία της σκευωρίας και στέλνει στον κάλαθο των αχρήστων το στημένο κατηγορητήριο της προανακριτικής. Τέλος ο Αλέξης Τσίπρας αφήνοντας αιχμές για προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης, σημείωσε ότι ‘’απαντήσεις θα δοθούν, όσος χρόνος και αν περάσει’’, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό είπε χαρακτηριστικά’’ Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη’’.

Με κατηγορίες που αφορούν σε ενδοοικογενειακή βία συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο τριμελές Δικαστήριο, ο Θέμις Αδαμαντίδης, μετά την υποβολή μήνυσης εναντίον του από τη σύντροφό του. Ο δημοφιλής τραγουδιστής έλαβε προθεσμία και θα δικαστεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάσει την πρώην σύντροφό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Με πολύ υψηλές πληρότητες στα πλοία ξεκίνησε η έξοδος των πρώτων αδειούχων του Ιουλίου από τα τρία λιμάνια της Αττικής, με το Λιμενικό να καλεί τους επιβάτες να είναι μία ώρα νωρίτερα στην αποβάθρα αναχώρησης του πλοίου.

Όλη η Αθήνα μια Σκηνή και σήμερα, με τη σφραγίδα του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων. Στις εννέα το βράδυ, στην πλατεία Κουμουνδούρου, η ομάδα «Εμείς και Εμείς» παρουσιάζει μία διαφορετική παράσταση της τραγωδίας Μήδεια του Ευριπίδη. Οι Usurum πλημμυρίζουν με τις μουσικές τους το Άλσος Παγκρατίου, Ενώ το Εργαστήρι Ελληνικής Μουσικής του Δήμου Αθηναίων, θα βρίσκεται στην πλατεία Αυδή, στο Μεταξουργείο.

Το θέατρο Κατίνα Παξινού, στο Αττικό Άλσος φιλοξενεί τις Θεσμοφοριάζουσες του Αριστοφάνη, σε σκηνοθεσία Γιάννη Μπέζου και μουσική Φοίβου Δεληβοριά, μια παράσταση που εντάσσεται στο 1ο φεστιβάλ της περιφέρειας Αττικής.

Στα αθλητικά νέα

Νέο μετάλλιο για την Άννα Κορακάκη. Η χρυσή ολυμπιονίκης κατέκτησε το χρυσό στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι, στους Μεσογειακούς αγώνες του Οράν.

Με στόχο μία θέση στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει στις 19.30 (περίπου) τον ελληνοαυστραλό, Νικ Κύργιο.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειο-ανατολικές διευθύνσεις, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 32,8 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα