back to top
19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

19.9 C
Athens
Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Δελτίο ειδήσεων στις 23:00

Διαβάστε επίσης

Δύο περιστατικά ένοπλης βίας σε κάτω Πατήσια και Αγίους Αναργύρους με συνολικά 5 τραυματίες, έθεσαν σε συναγερμό την Ελληνική Αστυνομία.

Το πρώτο περιστατικό σημειώθηκε στα Κάτω Πατήσια, όταν δύο οδηγοί διαπληκτίστηκαν στη συμβολή των οδών Νάζου και Κουρτίδου. Ο οδηγός του πρώτου αυτοκινήτου έβγαλε όπλο και τραυμάτισε σοβαρά τον οδηγό του δεύτερου αυτοκινήτου. Ο συνοδηγός πανικόβλητος, στην προσπάθεια του να γλιτώσει βγήκε στο δρόμο, όπου και παρασύρθηκε από διερχόμενο όχημα. Και οι δύο τραυματίες διακομίστηκαν αρχικά στο Νοσοκομείο Παμμακάριστος.

Λίγη ώρα αργότερα, στους Αγίους Αναργύρους, κατά τη διάρκεια καταδίωξης μετά από ένοπλη ληστείας σε βενζινάδικο, επί της οδού Δημοκρατίας, τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο. Σοβαρότερα τραυματισμένος είναι και ο δράστης.

Η αστυνομία ερευνά το ενδεχόμενο ο δράστης των δύο περιστατικών να είναι το ίδιο πρόσωπο, ενώ μέχρι αυτή την ώρα, συγκεντρώνει μαρτυρίες αυτοπτών μαρτύρων.

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε νωρίτερα σε ημιυπαίθριο χώρο επιχείρησης, στην οδό Ορφέως στο Αιγάλεω, στην περιοχή του Βοτανικού. Στο σημείο επιχειρούν 5 πυροσβέστες με πέντε οχήματα.

«Για την πρώτη πολύ δύσκολη μέρα της αντιπυρικής περιόδου» αύριο προειδοποίησε η εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής, Ραφαέλα Τζίμα μετά την ολοκλήρωση της 4ωρης και πλέον σύσκεψης της ηγεσίας του σώματος. Στις περιφέρειες Αττικής, Στερεάς Ελλάδας, Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Βορείου Αιγαίου όπου και ελλοχεύει πολύ υψηλός κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς, θα πραγματοποιούνται περιπολίες εναέριας και χερσαίας επιτήρησης, με τη συμμετοχή και στρατιωτικών και αστυνομικών δυνάμεων. Στις ίδιες περιοχές απαγορεύεται η είσοδος πολιτών σε εθνικούς δρυμούς και δάση, ενώ απαγορεύονται ΟΛΕΣ οι υπαίθριες δραστηριότητες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια. Σε 24ωρη λειτουργία οι τηλεφωνικοί αριθμοί 199 και 112 για αναφορά πιθανών εστιών φωτιάς.

Η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία αφήνει το αποτύπωμά της στην Ευρώπη. Σύμφωνα με προκαταρκτική εκτίμηση της eurostat, ο πληθωρισμός στην ευρωζώνη αναμένεται να φτάσει το 8,6% τον Ιούνιο του 2022. Την ίδια ώρα στην Ελλάδα, ο πληθωρισμός αναμένεται να σκαρφαλώσει στο 12%. Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο επιβολής πλαφόν στην ιδιωτική κατανάλωση φυσικού αερίου και καυσίμων. ‘’Αν φθάσουμε στο σημείο να επιβάλουμε δελτίο, θα χρειαστεί να μειώσουμε τη βιομηχανική κατανάλωση πρώτα.. θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να αποφύγουμε το ενδεχόμενο να νοικοκυριά να μείνουν χωρίς αέριο. Αλλά αυτό που μάθαμε από την κρίση της πανδημίας είναι πως δεν πρέπει να κάνουμε υποσχέσεις που δεν είμαστε απόλυτα σίγουροι ότι μπορούμε να τηρήσουμε» δήλωσε μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής της ομοσπονδιακής υπηρεσίας δικτύου, Κλάους Μίλερ.

Την ισχυρή υποστήριξη της ΕΕ στο Κίεβο επανα βεβαίωσε ο Ύπατος Εκπρόσωπος Ζοζέ Μπορέλ κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας του, με τον Υπουργό Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, εν όψει της Διάσκεψης της G20, στην οποία μεταξύ άλλων αναμένεται να συζητηθεί η επισιτιστική κρίση, εξαιτίας της ρωσικής εισβολής και το κλείσιμο των λιμανιών στην Μαύρη Θάλασσα.

15.839 νέα κρούσματα κορωνοϊού ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ. 95 ασθενείς covid νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Στους 22 ανήλθαν οι θάνατοι εξαιτίας επιπλοκών της νόσου. Τις επόμενες δύο εβδομάδες θα έχουμε κορύφωση των κρουσμάτων εκτίμησε μιλώντας στη Δημόσια Τηλεόραση ο καθηγητής πνευμονολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, Ιωάννης Κιούμης.

Τα δύο κορυφαία κέντρα εμπορίας χρυσού στον κόσμο, Ουάσιγκτον και Λονδίνο, διέκοψαν επισήμως το εμπόριο χρυσού με τη Ρωσία, μετά τη σύνοδο κορυφής των G7 , στις Βαυαρικές Άλπεις. Ο Καναδάς και η Ιαπωνία θα ακολουθήσουν το παράδειγμά τους. Πιο διστακτική εμφανίζεται η ΕΕ. «Θα γίνει συζήτηση εντός της Ένωσης», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς.

Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας και πιστός σύμμαχος του Βλάντιμιρ Πούτιν, Αλεξάντρ Λουκασένκο, ισχυρίσθηκε ότι ουκρανικοί πύραυλοι αποπειράθηκαν να πλήξουν στρατιωτικές εγκαταστάσεις επί λευκορωσικού εδάφους, προειδοποίησε μάλιστα ότι η χώρα του θα κηρύξει πόλεμο εάν δεχθεί εισβολή από την Ουκρανία. Μέχρι στιγμής το Κίεβο δεν σχολίασε τις δηλώσεις Λουκασένκο.

Μπαράζ ανακοινώσεων στον απόηχο της απόφασης για την υπόθεση Παπαγγελόπουλου – Novartis.

«Eνας ακόμη πρώην Υπουργός του παραπέμπεται ομόφωνα από τη Δικαιοσύνη και ο κ. Τσίπρας επαίρεται και πανηγυρίζει» σχολίασε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου. Για «διαστροφή της πραγματικότητας από τον ΣΥΡΙΖΑ» έκαναν λόγο κυβερνητικοί βουλευτές οι οποίοι μετείχαν στην προανακριτική της Βουλής.

«Ο κ. Οικονόμου έχει χάσει κάθε αξιοπιστία για να μπορεί να απαντά στον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης. Ο ψεύτης και ο κλέφτης τον πρώτο χρόνο χαίρονται» απάντησε ο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, με ανακοίνωσή του ο Πρόεδρος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, χαρακτήρισε “κόλαφο” το βούλευμα του Δικαστικού Συμβουλίου για όσους επιχείρησαν να συγκαλύψουν το σκάνδαλο Novartis, ενώ απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό ο κ Τσίπρας είπε χαρακτηριστικά «Εμείς θα σας πάμε μέχρι τέλους, κ. Μητσοτάκη».

Με κατηγορίες που αφορούν σε ενδοοικογενειακή βία συνελήφθη και οδηγήθηκε στο Αυτόφωρο τριμελές Δικαστήριο, ο Θέμις Αδαμαντίδης, μετά την υποβολή μήνυσης εναντίον του από τη σύντροφό του. Ο δημοφιλής τραγουδιστής έλαβε προθεσμία και θα δικαστεί τη Δευτέρα. Μέχρι τότε αφέθηκε ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο να μην πλησιάσει την πρώην σύντροφό του σε απόσταση μικρότερη των 100 μέτρων.

Ναυτική τραγωδία στη Νότια Σινική Θάλασσα, ανοιχτά του Χονγκ Κονγκ. Πλοίο κόπηκε στα δύο και βυθίστηκε εξαιτίας σφοδρής θαλασσοταραχής, που προκάλεσε η τροπική καταιγίδα Chaba. Μέχρι στιγμής – σύμφωνα με τις τοπικές αρχές – έχουν διασωθεί μόλις τρία από τα συνολικά 30 μέλη του πληρώματος.

Στο Ιράν πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν και 93 τραυματίστηκαν από σεισμούς που ισοπέδωσαν ένα χωριό, στην επαρχία Χορμοζγκάν, στα νότια της χώρας.

Στα αθλητικά νέα

Στους Μεσογειακούς αγώνες που διεξάγονται στο Οράν η Άννα Κορακάκη κατέκτησε το χρυσό στα 10 μέτρα αεροβόλο πιστόλι. Στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου ανέβηκε και η Άννα Ντουντουνάκη που κέρδισε το χρυσό στα 50 μέτρα πεταλούδα. Η Σοφία Γεωργακοπούλου φόρεσε στο στήθος το ασημένιο μετάλλιο στην κατηγορία των 59 κιλών της άρσης βαρών. Ο Βαγγέλης Νανιτζανιάν κέρδισε το χάλκινο στα 91 κιλά της πυγμαχίας.

Η εθνική ομάδα πόλο γυναικών επιβλήθηκε 16-7 της Γαλλίας στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Υγρού Στίβου της Βουδαπέστης και ανέβηκε στο νούμερο 7 της παγκόσμιας κατάταξης.

Με στόχο μία θέση στον 4ο γύρο του Γουίμπλεντον, ο Στέφανος Τσιτσιπάς αντιμετωπίζει τον ελληνοαυστραλό, Νικ Κύργιο.

Και ο καιρός

Γενικά αίθριος και αύριο στην Αττική. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες, βορειο-ανατολικές διευθύνσεις, τοπικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 34 βαθμούς Κελσίου. 29,3 βαθμοί αυτή την ώρα, στην Τεχνόπολη, εδώ στο Γκάζι.

 

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
ΑΘΗΝΑ +
spot_img

Συμβαίνει στην Αθήνα